نخود فرنگی یکی از سبزیجات مقوی و دارای پروتئین فراوان می باشد. در این مقاله از سایت کوکا قصد داریم شما را با برخی از خواص نخود فرنگی پخته همراه با آموزش کامل پخت نخود فرنگی تازه و فریزری آشنا کنیم؛ در ادامه همراه ما باشید :
نخود فرنگی پخته مانند نخود فرنگی خام دارای کالری پایینی می باشد، همچنین نخود فرنگی پخته حاوی مقادیر بالایی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین های B به خصوص تیامین، منگنز، منیزیم، فسفر، آهن، روی و مس و لوتیئن می باشد.
فواید نخود فرنگی پخته برای بدن
سرطان : پلی فنول کومسترول موجود در نخود فرنگی پخته دارای خواص ضد سرطانی می باشد.
دیابت و قند خون : فیتوپروتئین های موجود در نخود سبز پخته خواص ضد التهابی دارد و مقاومت به انسولین را در بدن افراد دیابتی بهبود می بخشد.
لاغری و کاهش وزن : پروتئین و فیبر موجود در نخود فرنگی پخته باعث کاهش اشتها شده و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.
برای آشنایی با خواص کامل نخود فرنگی روی لینک زیر کلیک کنید :
دستور و روش پخت نخود فرنگی
4 روش مختلف برای پخت نخود فرنگی وجود دارد :
روش اول : بخار پز کردن نخود فرنگی
در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و بگذارید تا آب به جوش آید، نخود فرنگی تازه یا نخود فرنگی فریزری را درون سبدی بریزید و به مدت 2 دقیقه بر روی قابلمه بگذاری تا بخار پخته شوند.
نخود فرنگی ها پخته شده اند، آن ها را درون ظرفی بریزید و برای تهیه غذا استفاده کنید.
روش دوم : جوشاندن نخود فرنگی
در یک قابلمه بزرگ آب و یک قاشق چای خوری نمک بریزید و بگذارید تا آب به جوش آید، نخود فرنگی را به آن اضافه کنید و بگذارید 3 دقیقه بپزد.
نخود فرنگی را در آب کش بریزید و وقتی آب آن تمام شد در ظرفی بریزید و برای تهیه غذا استفاده کنید.
روش سوم : مایکروویو
نخود فرنگی تازه یا فریزری را می توانید به مدت 5 تا 10 دقیقه در مایکروویو بپزید.
روش چهارم : سرخ کردن
یکی دیگر از روش های پخت نخود فرنگی این است که آن ها را سرخ کنید. در یک تابه مقداری روغن زیتون یا کره گیاهی بریزید و نخود فرنگی را به آن اضافه کنید و بگذارید 2 تا 3 دقیقه سرخ شوند.
نکته ای که باید بدانید این است که نخود فرنگی فریزری کیفیت بالایی دارد و طعم و بافت آنها تقریبا به همان اندازه نخود فرنگی تازه است.
روش پخت نخود فرنگی خشک
نخود فرنگی خشک را قبل از پختن به مدت 3 تا 6 ساعت در آب خیس کنید تا هم آلودگی های آن تمیز شود و هم زودتر پخته شود، سپس نخود فرنگی خشک را یا بخار پز کنید و یا بجوشانید تا نرم شوند.
توجه داشته باشید که مدت زمان پخت نخود فرنگی خشک بیشتر می باشد.
مدت زمان پخت نخود فرنگی
برای پخت نخود فرنگی تازه و فریزری حدود 3 تا 5 دقیقه زمان لازم است.
برای پخت نخود فرنگی خشک که در آب خیس خورده باشد بین 5 تا 10 دقیقه زمان لازم است.
پخت نخود فرنگی بدون تغییر رنگ
اگر می خواهید نخود فرنگی هنگام پخت تغییر رنگ ندهد، به آن یک قاشق چای خوری نمک و یک قاشق چای خوری شکر اضافه کنید.
روش استفاده از نخود فرنگی پخته در غذا
نخود فرنگی پخته را می توان برای تهیه سالاد، املت، کوکو، پاستا و ماکارونی، خورش نخود فرنگی، سوپ نخود فرنگی، پوره نخود فرنگی برای نوزاد، پیتزا سبزیجات، سالاد حبوبات و همپنین برای تزیین غذا استفاده کرد.
طرز تهیه خورش نخود فرنگی
مواد لازم برای تهیه خورش نخود فرنگی
- 1/4 فنجان روغن زیتون
- 1 پیاز بزرگ خرد شده
- 12 هویج کوچک
- 6 آرتیشو کوچک خرد شده
- آویشن، نمک و فلفل سیاه
- 2 فنجان آب
- 12 شلغم کوچک
- 2 فنجان تره فرنگی خرد شده
- 1 فنجان باقلا پخته
- 1 فنجان نخود فرنگی پخته
- 12 ساقه مارچوبه خرد شده
- 1/2 قاشق چای خوری آب لیمو ترش
- 2 قاشق غذاخوری جعفری
دستور تهیه خورش سبزیجات با نخود فرنگی
یک قابلمه بزرگ را روی گاز بگذارید و روغن زیتون را در آن بریزید، پیاز را همراه با نمک و فلفل کمی تفت دهید، هویج، آرتیشو و شلغم ها را اضافه کنید و کمی که تفت دادید آب را بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا بپزد.
پس از 6 تا 8 دقیقه باقلا، نخود فرنگی و مارچوبه را اضافه کنید و بگذارید 4 تا 5 دقیقه دیگر بپزد. خورش را از روی اجاق بردارید و در ظرفی بریزید، بر روی آن آب لیمو ترش بریزید و با جعفری تزیین کنید.
ارزش غذایی نخود فرنگی پخته (یک فنجان)
- کالری یک لیوان نخود فرنگی پخته : 134
- چربی : 0.3 گرم
- کربوهیدرات : 25 گرم
- پروتئین : 8.5 گرم
منابع : tasteofhome
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید