خواص نخود فرنگی؛ 15 خاصیت نخود فرنگی برای سلامتی، لاغری و پوست و مو

نخود فرنگی یا نخود سبز گیاهی از خانواده حبوبات و یکی از سبزیجات بهاری است، دانه‌ های نخود فرنگی درون کیسه‌ هایی قرار می گیرند که در واقع این کیسه یا غلاف میوه ی گیاه نخود فرنگی محسوب می شوند.

نخود فرنگی فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص نخود فرنگی را برای سلامتی کل بدن، کودکان، دوران بارداری لاغری و پوست و مو شرح داده ایم. همچنین به بررسی مضرات نخود فرنگی برای مردان و خطر عقیم شدن آنها نیز در انتهای مقاله پرداخته ایم؛ با ما همرا باشید :

خواص نخود فرنگی
خواص نخود فرنگی

خواص نخود فرنگی برای پوست و مو

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

1. جوان سازی پوست صورت

نخود سبز یک منبع خوب ویتامین C است که باعث افزایش تولید کلاژن پوست می شود و با کاهش چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

2. درمان سرماسوزک

سرماسوزک تورم و التهاب انگشتان دست و پا و گوش ها در اثر سرما می باشد و نخود فرنگی به درمان سرماسوزک کمک می کند.

نخود سبز را در آب جوش بریزید و یک قاشق چای خوری روغن کنجد را به به آن اضافه کنید، بگذارید بجوشد تا عصاره ی آن در بیاید سپس انگشتان خود را در این آب بشویید تا تورم و درد انگشتان شما کاهش یابد.

3. پوست درخشان و صاف

نخود فرنگی باعث پاکسازی پوست شده و پوست صورت و بدن را درخشان و صاف می کند.

ماسک درخشان کننده پوست نخود فرنگی

مقداری نخود فرنگی را در آب بجوشانید، وقتی پخته شد له کنید و آن را بر روی پوست صورت و بدن بمالید، بگذارید 5 دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید.

4. درمان ریزش مو و موخوره

نخود فرنگی منبع خوبی از ویتامین های B مانند فولات، ویتامین B6 و ویتامین B12 می باشد، این ویتامین ها با افزایش گلبول های قرمز خون، اکسیژن رسانی به فولیکول های مو را افزایش داده و به درمان ریزش مو و موخوره کمک می کنند.

5. درمان مو های خشک و شکننده

ویتامین C موجود در نخود فرنگی باعث تقویت و آبرسانی به مو ها شده و مو های خشک و شکننده را درمان می کند.

فواید دارویی و درمانی نخود فرنگی برای بدن

عکس گل و میوه گیاه نخود فرنگی
عکس گل و میوه گیاه نخود فرنگی

6. نوزادان و کودکان

نخود فرنگی حوای مقادیر بالای مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان هاست که برای رشد و سلامتی نوزادان و کودکان مفید است.

مقادیر بالای ویتامین A موجود در نخود فرنگی به بهبود بینایی و سلامتی چشم ها در نوزادان و کودکان کمک می کند.

نخود فرنگی یک منبع عالی آهن است که برای درمان کم خونی و بهبود رشد مغز در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

7. خواص نخود فرنگی در بارداری

غلاف نخود فرنگی تازه به عنوان منبع خوب اسید فولیک برای دوران بارداری در نظر گرفته می شود که می تواند از نقص لوله عصبی در جنین پیشگیری کرده و به سلامت زنان باردار کمک کند.

نخود فرنگی و نازایی و ناباروری زنان

حبوبات از جمله نخود فرنگی یا نخود سبز حاوی مقادیر مناسب استروژن طبیعی است که می تواند برای درمان نازایی و ناباروری، سندروم پیش از قاعدگی و سرطان پستان مفید باشد.

8. دیابت و قند خون

نخود فرنگی یا نخود سبز شاخص گلیسمی نسبتا کمی دارد و پس از مصرف قند خون را افزایش نمی دهد.

مقادیر بالای فیبر و پروتئین موجود در نخود فرنگی با کاهش هضم قند می تواند به کنترل قند خون افراد دیابتی کمک کند.

مقادیر بالای ویتامین های K، A و C و منیزیم موجود در نخود فرنگی خطر ابتلا به دیابت را در افراد کاهش می دهد.

9. خواص نخود فرنگی برای لاغری و کاهش وزن

نخود فرنگی یکی از سبزیجات کم چرب با کالری پایین که به کاهش وزن و لاغری افراد کمک می کند.

علاوه بر این فیبر موجود در نخود فرنگی باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

10. سرماخوردگی

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، روی، مس و منگنز موجو در نخود فرنگی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می کند.

11. زخم معده و دستگاه گوارش

نخود سبز حاوی مقادیر بالای فیبر است که هضم غذا را بهبود می بخشد، زخم معده را درمان می کند و به سلامت دستگاه گوار کمک می کند.

فیبر موجود در نخود فرنگی خطر ابتلا به بیماری های شایع گوارشی مانند بیماری التهابی روده، سندرم روده تحریک پذیر و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

سرطان : تحقیقات نشان داده که پلی فنولی به نام کومسترول در نخود فرنگی وجود دارد که برای پیشگیری از ابتلا به سرطان معده مفید می باشد.

12. یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در نخود فرنگی باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

13. چربی خون، فشار خون و قلب

پتاسیم و منیزیم موجود در نخود فرنگی باعث کاهش فشار خون بالا می شود و به این ترتیب از بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کند.

مقادیر بالای فیبر موجود در نخود سبز باعث کاهش کلسترول بالا و چربی خون شده و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کند.

نخود سبز همچنین حاوی مقادیر بالای فلاونول ها، کاروتنوئید ها و ویتامین C می باشد که خطر حمله ی قلبی، آترواسکلروزیس و سکته قلبی را کاهش می دهد.

14. درمان سلیاک

افراد مبتلا به بیماری سلیاک نمی توانند مواد غذایی حاوی گلوتن مانند گندم و جو مصرف کند، نخود فرنگی گلوتن ندارد و افراد مبتلا به بیماری سلیاک می توانند نخود فرنگی را که غنی از پروتئین و فیبر است، جایگزین گندم و جو کنند.

15. خواص نخود فرنگی برای بدنسازی

نخود فرنگی حاوی مقادیر بالایی نشاسته طبیعی و پروتئین است که برای عضله سازی مفید می باشد و ورزشکاران می توانند نخود فرنگی خام و پخته را در مرحله ی عضله سازی بعد از تمرینات ورزشی استفاده کنند.

آیا نخود فرنگی مردان را عقیم می کند؟

از جمله مضرات نخود فرنگی برای مردان این است که گفته می شود زیاده روی در مصرف نخود فرنگی باعث عقیم شدن مردان و ناباروری در آقایان می شود.

عوارض و مضرات نخود فرنگی

فاویسم : نخود فرنگی یا نخود سبز از خانواده حبوبات و یکی از غذا های ممنوعه در بیماران مبتلا به فاویسم می باشد، نخود سبز ممکن است در برخی افراد باعث فاویسم شود.

نقرس : نخود فرنگی حاوی ماده ای به نام پورین است که می تواند علائم بیماری نقرس را تشدید کند.

زنان شیرده : نخود فرنگی باعث افزایش شیر مادر در مادران شیرده می شود اما گفته می شود که برخی مواد غذایی از جمله نخود فرنگی می تواند باعث ایجاد ناراحتی گوارشی در نوزادان شوند.

طبع نخود فرنگی

طبع نخود فرنگی گرم و خشک می باشد. نخود فرنگی حاوی مقادیر بالای ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، تیامین، فولات و مواد معدنی از جمله کولین، مولیبدن، منگنز، پتاسیم، منیزیم، آهن و فسفر می باشد.

تفاوت نخود و نخود فرنگی

نخود و نخود فرنگی هر دو از خانواده ی حبوبات هستند، تفاوت نخود و نخود فرنگی در این است که نخود فرنگی غلافی سفت و غیر قابل استفاده دارد.

نخود یک دانه ی خوراکی است در حالیکه نخود فرنگی به عنوان یکی از سبزیجات شناخته می شود.

نخود فرنگی در چه غذا هایی استفاده می شود؟

نخود فرنگی را به صورت نخود فرنگی خام برای تهیه انواع سالاد و نخود فرنگی پخته برای تهیه سوپ نخود فرنگی، نخود فرنگی پلو، خورش نخود فرنگی، خوراک نخود فرنگی و کوکو و کتلت نخود فرنگی استفاده می کنند.

اطلاعاتی در مورد نخود فرنگی

نخود فرنگی 5000 سال است که جای خود را در رژیم غذایی مردم جهان باز کرده است.

نخود فرنگی یکی از سبزیجاتی است که به آسانی رشد می کنند و تاکنون جان بسیاری از مردم جهان را از گرسنگی نجات داده است.

کانادا بزرگترین تولید کننده نخود فرنگی در جهان است.

هند بزرگترین وارد کننده نخود فرنگی در جهان می باشد، نخود فرنگی یکی از غذا های محبوب در این کشور می باشد.

ارزش غذایی نخود فرنگی (100 گرم)

  • کالری : 81
  • کربوهیدرات : 14 گرم
  • پروتئین : 5 گرم
  • قند : 6 گرم
  • چربی : 0.4 گرم
  • فیبر : 5 گرم

منابع : healthlinestylecraze