خواص شگفت انگیز فلفل سیاه برای سلامتی

فواید دانه و پودر فلفل سیاه
خواص دارویی فلفل سیاه

خواص درمانی فلفل سیاه | طریقه مصرف | مضرات فلفل سیاه | طبع فلفل سیاه گرم است یا سرد؟ | ارزش غذایی

فلفل سیاه که به نام پادشاه ادویه ها نیز شهرت پیدا کرده از آن ادویه های تند و تیز و طعم دهنده های پر طرفدار است که در لیست ادویه جات محبوب هر کدبانوی ایرانی جایگاه ویژه ای داشته و با بسیاری از غذاها و ادویه ها هماهنگ است.

این چاشنی پر استفاده که از آسیاب کردن میوه های خشک شده گیاه فلفل با نام علمی Piper nigrum به دست می آید به دلیل غلظت بالای ترکیبات گیاهی مفید موجود در آن هزاران سال است در طب سنتی آیورودا استفاده شده و برای حفظ سلامت مغز، تنظیم قند خون، کاهش کلسترول، پیشگیری از سرطان، سلامت روده و تسکین درد مفید می باشد.

فواید دارویی و درمانی فلفل سیاه

برای آشنایی با خواص جادویی فلفل سیاه و نحوه مصرف آن در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

1. سرشار از آنتی اکسیدان

فلفل سیاه دارای ترکیب معجزه گری به نام پیپرین است، این ماده به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی به کاهش و خنثی سازی اثر رادیکال های آزاد کمک کرده و خطر بروز التهاب، پیری زودرس و ابتلا به بیماری های قلبی و برخی سرطان ها را کاهش می دهد.

2. ضد التهاب قوی

التهاب مزمن از عوامل اصلی بروز بیماری هایی همچون آرتروز، بیماری قلبی، دیابت و سرطان است و پیپرین همه فن حریف موجود در فلفل سیاه نوعی ضد التهاب قوی محسوب می شود.

به نظر می رسد مصرف فلفل سیاه در افراد مبتلا به آرتریت تاثیر خوبی در کاهش ورم مفاصل و نشانگرهای التهاب موجود در خون داشته باشد.

پیپرین به کاهش التهاب مجاری تنفسی ناشی از بیماری آسم و آلرژی های فصلی نیز کمک می کند.

3. سلامت مغز

به نظر می رسد پیپرین موجود در فلفل سیاه تاثیر مثبت روی عملکرد مغز داشته و به کاهش علائم بیماری های مربوط به زوال مغز از جمله آلزایمر و پارکینسون کمک می کند.

این ماده برای بهبود حافظه نیز مفید است.

4. کنترل قند خون

همان طور که احتمالا متوجه شده اید بسیاری از خواص فلفل سیاه از ماده پیپرین آن نشات گرفته است.

این ماده جادویی برای افراد مبتلا به دیابت نیز مفید است زیرا تاثیر خوبی در متابولیسیم قند خون در بدن داشته، از نوسانات شدید قند خون پیشگیری می کند و حساسیت انسولین را بهبود می بخشد.

5. کاهش کلسترول

عصاره فلفل سیاه با افزایش جذب مواد کاهنده چربی به کاهش کلسترول بد خون که از عوامل اصلی ابتلا به بیماری های قلبی است کمک می کند.

به عنوان مثال گفته شده پیپرین موجود در این ادویه اثر کاهندگی کلسترول در مکمل های غذایی دیگر از جمله زردچوبه و مخمر برنج قرمز را افزایش داده و میزان جذب ترکیب اصلی زردچوبه یعنی کورکومین را تا 2 هزار درصد بالا می برد.

6. خاصیت ضد سرطان

پیپرین فلفل سیاه دارای خاصیت ضد سرطانی نیز می باشد، این ماده از رشد و تکثیر سلول های سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ جلوگیری کرده، باعث از بین رفتن سلول های سرطانی می شود و به کاهش مقاومت سلول های سرطانی در برابر چند دارو کمک می کند.

7. افزایش جذب برخی مواد مغذی

فلفل سیاه باعث افزایش جذب برخی مواد مغذی ضروری بدن از جمله کلسیم و سلنیوم و بعضی ترکیبات گیاهی مفید مانند ترکیبات موجود در چای سبز و زردچوبه می شود.

8. سلامت روده

این ادویه همه کاره باعث افزایش باکتری های مفید روده ای می شود، همان طور که می دانید این باکتری ها نقش مهمی در سلامت بدن داشته و روی عملکرد سیستم ایمنی، بهبود خلق و خو، بیماری های مزمن و غیره اثر مثبت دارند.

9. تسکین درد

پیپرین موجود در فلفل سیاه به عنوان تسکین دهنده طبیعی درد عمل کرده و به درمان دردها کمک می کند.

10. کاهش وزن و لاغری

گفته شده مصرف فلفل سیاه تاثیر خوبی روی کاهش اشتها دارد که به خصوص برای افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن هستند مفید می باشد.

فلفل سیاه برای تجزیه سلول های چربی در بدن مفید است و با افزایش متابولیسم و چربی سوزی بدن به کاهش وزن کمک می کند.

11. سرماخوردگی، سرفه و گلودرد

فلفل سیاه حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان هاست که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گلودرد و سرفه مفید می باشد. فلفل سیاه به دفع خلط کمک می کند و برای درمان سینوزیت و گرفتگی بینی مفید است.

نحوه مصرف فلفل سیاه

فلفل سیاه یکی از مهم ترین ادویه های مورد استفاده در پخت و پز است که طعم تند و تیز و گرمی ملایم آن باعث شده به عنوان چاشنی طعم دهنده در بسیاری از غذاها از جمله سبزیجات پخته، ماکارونی، سوپ و غیره استفاده شود.

این ادویه با سایر چاشنی های سالم مانند زردچوبه، هل، زیره، سیر و ژست لیمو ترش هماهنگ است و می توان از ترکیب آن ها در غذاها بهره برد.

طریقه مصرف چای فلفل سیاه برای لاغری

به اندازه 2 لیوان آب داخل قوری ریخته و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. سپس زیر آن را خاموش کنید و دانه های فلفل سیاه را همراه با عسل و زنجبیل به آن اضافه کرده و بگذارید تا 5 دقیقه دم بکشد و سپس میل کنید.

به دمنوش فلفل سیاه می توانید آب لیموترش تازه نیز اضافه کنید.

عوارض و مضرات فلفل سیاه

  1. اگر فلفل سیاه با چشم تماس پیدا کند، می تواند باعث قرمزی و سوزش چشم ها شود.
  2. مصرف زیاد فلفل سیاه در دوران بارداری می تواند منجر به سقط جنین شود.
  3. فلفل سیاه حاوی اگزالات است که ممکن است باعث ایجاد سنگ کلیه در افراد حساس شود.
  4. زیاده روی در مصرف فلفل سیاه به ویژه در فصل تابستان حرارت بدن را افزایش داده و باعث خون دماغ می شود.

بهتر است دانه های درشت فلفل سیاه را خودتان خریداری کنید و آنها را آسیاب کنید تا از خالص بودن پودر فلفل سیاهی که مصرف می کنید خیال تان راحت باشد!

طبع فلفل سیاه چیست؟

عکس گیاه فلفل
عکس گیاه فلفل

طبع فلفل سیاه گرم و خشک است.

فلفل سیاه میوه ای بومی کرالا در جنوب کشور هند می باشد. فلفل سیاه یک منبع غنی از فیبر، پروتئین و کربوهیدرات، مواد معدنی از جمله منگنز، مس، منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و ویتامین هایی مانند ریبوفلاوین، ویتامین C، K و B6 می باشد.

نکته ای که بهتر است فراموش نکنید این است که پودر فلفل سیاه را حتی اگر خودتان در خانه تهیه کرده باشید نباید بیشتر از سه ماه نگه دارید چون خواص خود را از دست می دهد.

ارزش غذایی فلفل سیاه (100 گرم)

  • کالری : 251
  • چربی : 3.3 گرم
  • قند : 0.6 گرم
  • پروتئین : 10 گرم
  • کربوهیدرات : 64 گرم
  • فیبر : 25 گرم

در ادامه بخوانید : خواص فلفل سفید

منبع: healthline

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا