خواص چغاله بادام؛ 13 خاصیت چغاله بادام برای سلامتی، بارداری و پوست و مو

چغاله بادام (به انگلیسی : green almond) میوه ی کال یا نارس درخت بادام است که دارای پوست سبز رنگ کرک دار ترش و مغز سفید و شیرین می باشد، چغاله بادام فقط در ابتدای فصل بهار در دسترس می باشد.

چغاله بادام فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص چغاله بادام را برای سلامتی، بارداری، لاغری و پوست و مو شرح داده ایم.

خواص چغاله بادام
خواص چغاله بادام

خواص چغاله بادام برای پوست و مو

1. پاک سازی پوست صورت

مصرف خوراکی چغاله بادام به علت مقادیر بالای ویتامین E باعث پاک سازی پوست صورت شده و پوست صورت را صاف و روشن می کند.

2. درمان آکنه و جوش های سر سیاه و سر سفید

چغاله بادام دارای خواص ضد باکتریایی بوده و با پاک سازی و سم زدایی سیستم داخلی بدن به درمان آکنه، جوش سر سیاه و جوش سر سفید کمک می کند.

3. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای ویتامین E موجود در چغاله بادام برای درمان چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت مفید می باشد.

مصرف خوراکی، استفاده از ماسک چغاله بادام و حتی ماساژ صورت با روغن چغاله بادام به جوان سازی پوست صورت کمک می کنند.

4. درمان ریزش مو

چغاله بادام سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است که برای درمان ریزش مو مفید هستند.

6. تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای پروتئین، ویتامین E، آهن و روی موجود در چغاله بادام باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

فواید دارویی و درمانی چغاله بادام برای بدن

7. خواص چغاله بادام در دوران بارداری

  • مقادیر بالای کلسیم موجود در چغاله بادام برای بهبود رشد عضلات و استخوان های جنین ضروری است و علاوه بر این کلسیم می تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری را کاهش دهد
  • ریبوفلاوین موجود در چغاله بادام برای رشد مغز جنین مفید است
  • مقادیر بالای آهن موجود در چغاله بادام برای درمان کم خونی در دوران بارداری و رفع خستگی زنان باردار مفید می باشد
  • چغاله بادام غنی از فیبر است که برای پیشگیری و درمان یبوست در زنان باردار مفید است
  • فسفر موجود در چغاله بادام از لخته شدن خون در دوران بارداری پیشگیری می کند

توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف چغاله بادام می تواند باعث مشکلاتی گوارشی از جمله نفخ و اسهال در زنان باردار شود.

حتما پیش از مصرف چغاله بادام با پزشک خود نیز مشورت کنید و آنها را خوب بشویید. چغاله بادام ها ممکن است آلودگی هایی در سطح خود داشته باشند یا به دلیل نارس بودن، سموم شیمایی هنوز بر روی آنها وجود داشته باشد.

8. سرماخوردگی

چغاله بادام حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان است که به سم زدایی بدن کمک می کند و به این ترتیب با تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.

9. لاغری و کاهش وزن

چغاله بادام حاوی چربی های سالمی است متابولیسم بدن را افزایش داده و با افزایش چربی سوزی به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک می کند.

10. سلامت دهان و دندان

مقادیر بالای فسفر موجو در چغاله بادام باعث تقویت دندان ها شده و برای سلامت دهان و تقویت لثه ها مفید می باشد.

11. یبوست، معده و دستگاه گوارش

چغاله بادام حاوی مقادیر بالایی فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

علاوه بر این فیبر موجود در چغاله بادام با بهبود حرکات روده به درمان یبوست مزمن مفید است.

12. دیابت و قند خون

چغاله بادام شاخص گلیسمی پایینی دارد و پس از مصرف قند خون در افراد مبتلا به دیابت را افزایش نمی دهد، علاوه بر این چغاله بادام با افزایش ترشح هورمون انسولین به تنظیم سطح قند خون کمک می کند.

13. کلسترول خون و قلب

فیبر موجود در چغاله بادام باعث کاهش کلسترول بالای خون می شود.

همچنین گروهی از محققان دانشگاه توفتس ثابت کرده اند که فلاونوئید های موجود در چغاله بادام به سلامت عروق خونی کمک کرده و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کنند.

خواص چغاله بادام در طب سنتی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار داشت: افراد از چغاله بادام در قدیم برای استحکام بخشی به لثه و ریشه دندان‌ها استفاده می‌کردند.

همچنین چغاله بادام سرشار از کلروفیل است که این ماده در دستگاه گوارش موجب تولید منیزیم می‌شود. منیزیم تاثیر بسزایی در کاهش گرفتگی عضلات دارد، اما اشخاص باید توجه داشته باشند که مصرف بیش از حد چغاله بادام نیز منجر به گرفتگی عضلات می‌شود.

عظمایی یادآور شد: چغاله بادام‌های تلخ دارای ماده‌ای سمی به نام اسید سیاندریک هستند که استفاده از آن‌ها سبب مسمومیت می‌شود بنابراین افراد باید از خوردن چغاله بادام‌های تلخ امتناع کنند.

عوارض و مضرات چغاله بادام

زیاده‌روی در مصرف چغاله بادام باعث مشکلات گوارشی از جمله سو هاضمه، دل درد، دل پیچه و نفخ می شود.

هشدار

از آنجا که برای تازه نشان دادن چغاله بادام های نوبرانه معمولا روی آنها را آب می پاشند و اکثرا از آب های آلوده مانند چاه و جوی آب استفاده می شود بهتر است حتما چغاله بادام ها را پیش از مصرف با آب و نمک خوب بشویید و سپس نوش جان کنید.

طرز شستن چغاله بادام

چغاله بادام ها را داخل یک سبد ریخته و سپس درون یک قابلمه بزرگ را پر از آب کرده و سبد را در آن فرو ببرید. سپس با یکی از دستان خود آنها را خوب بهم زده تا پرزها جدا شده و چغاله بادام ها تمیز شوند.

پس از این کار بهتر است چغاله بادام ها را درون آب نمک ریخته و یکبار دیگر خوب آنها را شسته و آب کشی کنید تا پیش از مصرف از تمیز شدن آلودگی ها خیال تان راحت شود.

طبع چغاله بادام

چغاله بادام طبع سرد دارد. چغاله بادام حاوی مقادیر بالایی ویتامین C، ویتامین E، آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ال کارنیتین، پروتئین و فیبر می باشد.

در ایران چغاله بادام را به صورت خام برای تهیه انواع سالاد و چغاله بادام پخته را برای تهیه خورش چغاله بادام استفاده می کنند.

ارزش غذایی چغاله بادام (100 گرم)

  • کالری : 573
  • چربی : 49.4 گرم
  • پروتئین : 21 گرم
  • فیبر : 10 گرم
  • کربوهیدرات : 21.1 گرم

منابع : stylecraze

فال روزانه کوکا