خواص و مضرات خوردن هلو و شلیل در دوران بارداری برای مادر و جنین

فواید هلو و شلیل در دوران بارداری

در این مقاله به بررسی فواید دو میوه تابستانه خوشمزه به نام های هلو و شلیل برای زنان باردار می پردازیم. در بخش نخست با خواص هلو در بارداری و در بخش دوم نیز با خواص شلیل در بارداری آشنا خواهید شد.

خواص و مضرات هلو و شلیل در دوران بارداری
خواص و مضرات هلو و شلیل در دوران بارداری

خواص هلو در بارداری

ماده غذایی کم کالری اما خوشمزه!
آیا همچین ماده غذایی وجود دارد؟ بله هلو. هلو شبیه سیب است و بسیار مغذی و خوشمزه است. اما آیا می توان آن را به رژیم غذایی بارداری افزود؟ بله، اما مراقب باشید. در این مقاله نکات لازم در خصوص خوردن هلو در دوران بارداری ذکر شده است.

خوردن هلو در دوران بارداری

مصرف مقدار مناسب و متوسط هلو در دوران بارداری مشکلی ایجاد نمی کند. هلو غنی از آهن، پروتئین، قند، پکتین و روی است. اما مصرف بیش از حد آن باعث گرمای داخلی بیش از حد می شود که برای بارداری مناسب نیست. همچنین سعی کنید میوه را به شکل پوست کنده بخورید زیرا موهای روی سطح آن گلوی شما را تحت تاثیر قرار می دهد.

هلو غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای مادر و جنین حیاتی است.

ویتامین ث

هلو (به انگلیسی : Peach) غنی از ویتامین ث است که برای رشد استخوان های جنین، دندان ها، ماهیچه ها و رگ های خونی ضروری است. صد گرم هلو حدود 6.6 میلیگرم از این ویتامین را تامین می کند.
ویتامین ث به جذب آسان آهن کمک میکند و از کم خونی جلوگیری می کند. همچنین احتمال زایمان زودرس و نشانه های کشش بعد از بارداری روی پوست کاهش می یابد. چگونگی جلوگیری از زایمان زودرس در مقاله ای دیگر ذکر شده است.

اسید فولیک

صد گرم هلو حدود چهار میکروگرم اسید فولیک تامین می کند.
اسید فولیک در بارداری ماده مغذی و ضروری به حساب می آید. این ماده به تکامل و رشد مغز و نخاع جنین کمک می کند و از نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری می کند.

پتاسیم

هلو حاوی پتاسیم است که برای بارداری مورد نیاز است. این ماده باعث کاهش خستگی، نگرانی، گرفتگی پا، تورم زانو و پا می شود. این ماده باعث تعادل مایعات در مادر و جنین می شود.

فیبر

هلو منبعی مناسب برای فیبر است که مصرف صد گرم از آن، یک و نیم گرم فیبر تامین می کند. خوردن هلو از یبوست در بارداری، سو هاضمه و مشکلات گوارشی در بارداری جلوگیری می کند.
خوردن یک هلو در روز به حرکات منظم روده کمک می کند.

سم زدایی طبیعی

هلو سم زدای طبیعی است. این ماده با تمیز کردن روده و معده، سمون را از کلیه و کبد خارج می کند. همچنین عملکرد قلب را بهبود می دهد.

کاروتن بتا

هلو منبعی طبیعی از ویتامین آ است. خوردن هلو به افزایش کاروتن بتا کمک می کند. کاروتن بتا به افزایش ایمنی بدن شما و جنین کمک می کند.
کاهش وزن ناشی از بارداری:

هلو به شما کمک می کند پس از بارداری وزن افزایش یافته ناشی از بارداری را کم کنید. خوردن هلو که کم کالری است و غنی از مواد مغذی است به از بین رفتن چربی ناخواسته و تنظیم عملکرد بدن کمک می کند.

فسفر

مقدار فسفر موردنیاز در روز در طول بارداری هفتصد میلیگرم است و صد گرم هلو حدود بیست میلیگرم فسفر فراهم می کند. این ماده به تشکیل استخوان های قوی در مادر و جنین کمک می کند.

منیزیم

هلو حاوی منیزیم است که به جلوگیری از زایمان زودرس، گرفتگی عضلات رحم و یبوست و گرفتگی عضلات پا در دوران بارداری کمک می کند.

جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ

هلو ویژگی ضد تهوع و استفراغ دارد که از حالت تهوع صبحگاهی جلوگیری می کند. همچنین مصرف چای هلو از استفراغ جلوگیری می کند.
بنابراین خوردن هلو در دوران بارداری مفید است. اما نمی توانید به هر روشی که می خواهید آن را مصرف کنید.
نگرانی در خصوص آفت کش های موجود در هلو و خوردن هلوهای اورگانیک در دوران بارداری:

مهمترین نگرانی در خصوص خوردن هلو به مقدار زیاد در خصوص آفت کش های زیاد آن می باشد. مطالعات نشان میدهد حدود پنجاه آفت کش در هلو باقی می ماند. همچنین هلو جزو دوازده میوه حاوی آفت کش می باشد. بنابراین سعی کنید در هنگام خرید هلو، میوه اورگانیک خریداری کنید.
حتی در هنگام خرید هلو ارگانیک باید مراقب سایر مشکلات آن باشید.

عوارض جانبی خوردن هلو در دوران بارداری

هلو باعث تولید گرما در بدن می شود. خوردن بیش از حد آن در بارداری باعث خونریزی می شود.
پرزهای روی سطح هلو باعث آلرژی و گلو درد می شود.
اگر قند خون شما بالا است باید از مصرف بیش از حد هلو بپرهیزید.

اگر چه این نکات نباید باعث جلوگیری از مصرف هلو شود. اما بهتر است مقدار مصرف آن را کاهش دهید.

مقدار مصرف هلو در دوران بارداری

هلو در دوران بارداری باید به مقدار متوسط مصرف شود. روزانه نباید بیش از پانصد گرم هلو بخورید. مطالعات نشان میدهد در طول بارداری می توانید چهار تا پنج فنجان هلو در روز مصرف کنید. می توانید در روز دو هلو همراه با سایر میوه ها و سبزیجات مصرف کنید.
در صورت خرید هلوی مناسب می توانید از مزایای آن بهره مند شوید.

چگونگی انتخاب هلو

میوه باید نسبتا سفت باشد. رنگ پوست آن بین نقاط قرمز باید زرد یا کرم باشد.
میوه نباید خیلی سفت باشد یا رنگ آن سبز باشد. رنگ سبز نشانه نارس بودن میوه است.
میوه نباید بیش از حد رسیده باشد.
بر روی سطح میوه نباید نشانه کبودی یا خرابی باشد.

خوردن هلو در رژیم غذایی دوران بارداری

هلو تقریبا شش ماه در سال در دسترس است و می توان آن را فریز کرد.
میوه را تکه تکه کنید و به غلات سرد یا گرم در وعده صبحانه یا به دسر بیفزایید.
می توانید هلو را همراه با انگور، هندوانه و یا میوه ای دیگر مصرف کنید.
می توانید هلوی پوست کنده را به همراه موز، آناناس و یخ مخلوط کنید و مصرف کنید.
می توانید هلو را کباب کنید. در ابتدا میوه را نصف کنید، آن را به روغن کانولا آغشته کنید و سپس با حرارت ملایم کباب کنید. همچنین می توانید آن را همراه با ماست مصرف کنید.

هلو برای سلامتی در دوران بارداری مفید است اما بهتر است آن را به مقدار محدود مصرف کنید. همچنین پیش از خوردن آن با پزشک مشورت کنید. سعی کنید هلوی اورگانیک بخرید تا احتمال وجود مواد شیمیایی در آن کم باشد. میوه را خام یا به صورت مخلوط با میوه های دیگر بخورید.

خواص شلیل در بارداری

شلیل از جمله میوهای بسیار خوشمزه و وسوسه انگیز است! که بزاق دهان هر زن بارداری با فکر کردن به خوردن این میوه ترشح خواهد کرد. اما، آیا مصرف شلیل می تواند روند طبیعی بارداری زنان را تحت تاثیر قرار دهد؟ آیا مصرف شلیل در دوران بارداری می تواند اثرات منفی بر روی سلامت مادر حامله گذاشته و یا آسیب های جدی به جنین داخل رحم او برساند؟ به عنوان یک زن باردار زیاد نگران نباشید! چون در ادامه این مقاله، در مورد ایمنی مصرف شلیل در دوران بارداری و مزایای بهداشتی این میوه برای زنان حامله صحبت شده است.

شلیل چیست؟

میوه شلیل از خانواه هلو بوده و به عنوان یک عضو محبوب و خوشمزه از این خانواده به شمار می رود.
جالب است بدانید که اکثر مردم میوه شلیل را دوست دارند! این میوه به خانواده Rosaceae تعلق داشته و در ظاهر هم شبیه میوه هلو است. اما، میوه شلیل دارای عطر منحصر به فردی بوده و یک دانه سخت هم در درون آن محصور شده است. همچنین، گوشتی آبدار، هسته میوه شلیل را پوشش داده است. که ارزش تغذیه-ای موجود در میوه شلیل آن را به میوه ای تبدیل کرده است که خواص درمانی زیادی برای مادران باردار و جنین داخل رحم آن ها دارد.

آیا خوردن شلیل در دوران بارداری زنان امن است؟

بله، شما به عنوان یک زن حامله می توانید از خوردن میوه شلیل در دوران بارداری خود لذت ببرید. با این حال، شما باید قبل از خوردن میوه شلیل آن را کامل بشویید، چون این هلوی شیرین و آبدار ممکن است حاوی انگل های مضر و باکترهای مختلف باشد.
وارد شدن انگل های مضر و باکترهای موجود در میوه شلیل به بدنتان، می تواند بیمارهای خطرناکی مانند لیستریوز و توکسوپلاسموز را ایجاد کند. اما، شما می توانید با شستن کامل این میوه، آن را با خیال راحت در طی دوران بارداری خود مصرف کرده و لذت ببرید.

حتما در این روزها زیاد هوس ژله خوردن میکنید، پس خوردن ژله در بارداری برای جنین ضرر دارد؟ را حتما و حتما بخوانید.

فواید خوردن شلیل در دوران بارداری

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه شلیل برای حفظ سلامتی مادر باردار و نوزاد متولد نشده او بسیار مفید است. مهم ترین فواید مصرف میوه شلیل در دوران بارداری عبارتند از

جلوگیری از نقص لوله های عصبی جنین با خوردن شلیل در بارداری

خوردن شلیل شیرین و آبدار توسط زنان در طی دوران بارداری می تواند در پیشگیری از خطر بروز نقص در هنگام تولد نوزادان مفید بوده و مواد معدنی، ویتامین ها و فولات موجود در این میوه هم در به حداقل رساندن خطر بروز نقص در لوله های عصبی جنین داخل رحم مادر مانند اسپینا بیفیدا را کاهش خواهد داد.
همچنین، فراموش نکنید که مصرف این میوه در دوران بارداری، سلامت کلی بدن جنین را هم تضمین می کند.

با خوردن شلیل در دوران بارداری از گرفتگی عضلات تان پیشگیری کنید

به دلیل این که میوه شلیل یک منبع غنی از فیبر و ویتامین C است، بنابراین مصرف آن توسط زنان در دوران بارداری به رشد مناسب جنین کمک می کند. علاوه بر آن، مواد مغذی موجود در میوه شلیل باعث رشد و توسعه عضلات و عروق خونی جنین خواهد شد. در نهایت، پتاسیم موجود در این میوه می تواند مانع گرفتگی عضلانی در بدن خود شما شده و میزان انرژی را هم در بدنتان طی افزایش دهد.

حفاظت از چشم های مادر باردار و جنین با خوردن میوه شلیل

از آن جایی که میوه شلیل دارای لوتئین (نوعی ماده غذایی بسیار مهم است) می باشد، مصرف آن توسط زنان حامله می تواند سلامت چشم های مادر و جنین داخل رحم او بالا برده و خطر ابتلا به بیماری های چشمی را در هر دوی آن ها به حداقل برساند.
همچنین، لوتئین موجود در میوه شلیل به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و خطر ابتلا به آب مروارید هسته ای را در مادران باردار کاهش خواهد داد. علاوه بر آن، ویتامین A و بتاکاروتن موجود در این میوه به مادر باردار کمک می کند تا از سلامت چشم و قدرت بینایی خود هم در این دوران حساس محافظت کرده و از خطر ابتلا به رمد چشم و کوری جلوگیری می کند.

جلوگیری از خطر ابتلا به هیپوکالمی با خوردن شلیل در دوران بارداری

پتاسیم موجود در میوه شلیل برای عملکرد مناسب سلول ها و اعصاب زنان حامله ی بسیار مفید بوده و به سنتز پروتئین، روند سوخت و ساز بدن، حفظ تعادل الکترولیت ها و ترویج عملکرد ماهیچه های این مادران کمک می کند. به همین دلیل، مصرف این میوه در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به اختلالاتی مانند هیپوکالمی، را که ممکن است بر سلامت عضلانی مادران باردار اثر بگذارد، کاهش دهد.

بالا بردن سلامت پوست مادران با خوردن شلیل در دوران بارداری

به دلیل این که شلیل حاوی بیوفلاونوئید، لوتئین، بتا کاروتن، ویتامین C و آنتی اکسیدان است، در حفاظت از پوست مادران باردار مفید بوده و از آسیب رسیدن به این ناحیه از بدن جلوگیری خواهد کرد.
علاو بر آن مصرف منظم شلیل در دوران بارداری، می تواند سطح سلامت پوست مادران را به طور قابل توجهی ارتقا بخشد. همچنین، ویتامین C موجود در میوه شلیل باعث سنتز کلاژن پوست در بدن زنان باردار شده و از بافت پوست این افراد محافظت خواهد نمود. وجود لوتئین در میوه شلیل شرایطی را برای شما فراهم می کند که بدنتان بتواند از پوست خود در برابر آسیب رادیکال های آزاد و اشعه UV هم محافظت نماید.

کمک به هضم غذای مادران باردار با خوردن شلیل

فیبر موجود در میوه شلیل باعث قلیایی شدن محیط معده شما در طی دوران بارداری شده و مواد مغذی آن هم کمک می کند تا عمل هضم غذا در این دوران حساس به آسانی صورت بگیرد. در واقع، می توان ادعا کرد که مصرف میوه شلیل در طی دوران بارداری می تواند سلامت مادران در حال انتظار را تضمین کند.
از آن جایی که فیبر موجود در این میوه به راحتی جذب آب می شود، مصرف آن می تواند حرکات روده را در بدن مادران باردار افزایش داده و خطر ابتلا به یبوست، زخم معده، گاستریت را در دوران بارداری به شدت کاهش دهد. همچنین، مصرف میوه شلیل در دوران بارداری سبب سم زدایی بدن زنان حامله شده و با خارج نمودن سموم مضر از بدن این افراد میزان سلامت مادر باردار و جنین داخل رحم او را بالا خواهد برد.

محافظت از بدن زنان باردار در برابر ابتلا به بیماری سرطان با مصرف میوه شلیل

اسید کلروژنیک موجود در میوه شلیل از رشد تومورها در بدن شما جلوگیری کرده و اسید آن هم مانع رشد سلول های سرطانی در روده بزرگ و ریه هایتان خواهد شد.

منابع : سایت اوما و مامانم

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا