فواید و خواص خربزه
کوکا : خربزه (به انگلیسی persian melon)میوه ای شیرین و آبدار است که طبیعتی گرم و خشک دارد و سرشار از ویتامین های A ،D و C و قند های طبیعی است که فورا جذب خون شده و نیرو و فعالیت سلول ها را افزایش داده و خستگی را برطرف می سازد.
خوردن خربزه به هضم غذا کمک کرده و سبب افزایش ادرار می شود.
ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺣﺎوی ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد، ﺧﺮﺑﺰه ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺗﺮس را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد و اﻧﺴﺎن ﺗﺮﺳﻮ را ﺷﺠﺎع و دﻟﯿﺮ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
فواید و خواص درمانی خربزه برای بدن
خواص خربزه در بارداری و شیردهی برای زنان باردار و شیرده
مصرف خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد، همچنین مصرف خربزه در دوران شیردهی، باعث افزایش حجم شیر مادر می شود.
فواید و خواص خربزه برای جنین و کودکان
خوردن خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد و در کودکان باعث تقویت هوش می شود. در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیمهایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلولهای بدن می شود.
مقاله مرتبط : خواص هلو انجیری در بارداری
فواید و خواص خربزه برای کلیه
خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه ها کمک کرده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت میکند.
همچنین دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه سنگ مثانه را دفع می کند.
فواید و خواص خربزه برای پوست صورت
خربزه سوختگی را درمان می کند
به دلیل آن که گوشت خربزه یک ماده ضد تورم به شمار میرود لذا به شکل ضماد روی سوختگی های سطحی پوست بدن استفاده میشود.
بدین منظو گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد.
خربزه کک و مک و لک های صورت را درمان می کند
برای درمان کک و مک و لک های صورت، گوشت خربزه را له کنید و روی صورت بمالید.
خربزه باعث شادابی پوست می شود
وجود ویتامین C موجود در خربزه، موجب طراوت و شادابی و روشن شدن رنگ پوست می گردد.
مقاله مرتبط : خواص بادام زمینی برای پوست و مو
فواید و خواص خربزه برای مو
خربزه منبعی غنی از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند، این ویتامین در داشتن موهای سالم و رشد عادی آن بسیار حیاتی است. از طرفی کمبود ویتامین B موجب ریختن موها می شود و خربزه حاوی این ویتامین بوده و جلوی ریزش مو را می گیرد.
فواید خربزه در لاغری و کاهش وزن
خربزه ها مانند بیشتر میوه ها برای کم کردن وزن ایده آل می باشد. خربزه حاوی کمی سدیم و کالری بوده، چربی و کلسترول ندارد و محتویات آب آن شما را مدتی طولانی تر سیر نگه می دارد.
آیا خربزه چاق کننده است؟
خربزه چون دارای قند است بسیار چاق کننده بوده و از این رو افراد دارای اضافه وزن در مصرف آن احتیاط کنند.
خربزه دارای ویتامین A است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.
مقاله مرتبط : خواص قهوه سبز برای لاغری
فواید و خواص خربزه برای یبوست
خربزه به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانسهایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر و خصوصا برای کسانی که از یبوست رنج میبرند، بسیار توصیه میشود. همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونتهای موجود در رودهها دارد.
فواید و خواص خربزه برای بیماری های قلبی
میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
فواید و خواص خربزه برای درمان بیماری های چشمی
پیشگیری از بیماریهای چشمی، جلوگیری از عفونت چشم از جمله فواید مصرف خربزه است.
فواید و خواص خربزه برای کبد
خربزه دفع کننده حرارت کبد بوده و نارسایی کبد را درمان می کند همچنین خربزه درجه قلیایی خون و سلول های بدن را بالابرده و سموم آن را خنثی و دفع میکند.
فواید و خواص تخمه خربزه
تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامین E است و مانند تخم کدو ادرارآور، پاککننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار و ملین بوده و برای تبهای شدید مفید است.
مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی است. تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.
مقاله مرتبط : خواص تخمه هندوانه
فواید و خواص پوست خربزه
پودر پوست خربزه (خربزه ارگانیک و فاقد سموم شیمیایی !) ضد سرطان، ادرار آور، بازکننده گرفتگی های کبد و ضد انگل می باشد، خوردن 8 گرم دم کرده پوست خشک شده خربزه، سنگ مثانه را دفع می کند.
خربزه برای اسهال خوب است؟
مصرف خربزه ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا اﺳﻬﺎل و ورم رود را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻣﯽ آورد.
عوارض و مضرات مصرف خربزه
– خوردن خربزه کال در کسانی که معده ای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد.
– قند موجود در خربزه از نوع گلوکز و فروکتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود.
– این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تب های صفراوی می شود.
- زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﺳﺒﺐ ﻧﻔﺦ و اﯾﺠﺎد درد در ﻣﻌﺪه و روده ﻣﯽ ﺷﻮد.
نکته : از خوردن خربزه با انبه و خوردن آب سرد پس از خربزه اجتناب کنید. خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مرگ آور است.
ارزش غذایی خربزه
کالری : 31
فیبر : 1 گرم
ویتامین سی : 37 میلیگرم
کلسیم : 12 میلیگرم
پتاسیم : 238 میلیگرم
کربوهیدرات : 8 گرم
فواید و خواص خربزه تلخ
خربزه تلخ منبع عالی از ویتامین ها و مواد معدنی است و برای پیشگیری و درمان بیماری های مختلف مانند ایدز، التهاب، سرطان، تومور و دیابت مفید می باشد.
خربزه تلخ میتواند جایگزین مناسبی برای کاهش سطح قند خون برای بیماری دیابت باشد، محققین اعلام داشتند این گیاه بر هر دو نوع دیابت نوع 1 و 2 تأثیر مثبت دارد.
مشخصات و ویژگی های خربزه خوب
علامت خربزه خوب آن است که سنگین و نسبتا سفت باشد و قسمت انتهای آن را چون کمی فشار دهید مختصری فرو رود.
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید