خواص هندوانه زرد | فواید و مضرات هندوانه آناناسی برای سلامتی چیست؟

هندوانه زرد یا آناناسی چیست؟

هندوانه زرد که به نام هندوانه آناناسی هم شناخته می شود یکی از اعضای خانواده صیفی جات است که در اثر یک جهش طبیعی لیکوپن تولید نمی کند، لیکوپن از جمله ترکیباتی است که باعث ایجاد رنگ قرمز در بسیاری از میوه ها می شود.

هندوانه زرد فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص هندوانه آناناسی را برای سلامتی، بارداری، سنگ کلیه و پوست و مو شرح داده ایم.

خواص هندوانه زرد یا آناناسی
خواص هندوانه زرد یا آناناسی

تفاوت هندوانه قرمز و زرد

تفاوت اصلی بین هندوانه قرمز و زرد، تفاوت در ترکیبات شیمیایی آن هاست. ترکیبات رنگدانه ای موجود در هندوانه قرمز لیکوپن است در حالی که هندوانه زرد حاوی بتا کاروتن می باشد یعنی همان ماده شیمیایی که رنگ هویج را ایجاد می کند.

همچنین هندوانه ی زرد طعم شیرین تری نسبت به هندوانه ی قرمز دارد.

خواص هندوانه زرد یا آناناسی برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

هندوانه زرد یا آنانسی منبع خوبی از ویتامین C است که باعث سنتز کلاژن در پوست شده و به این ترتیب باعث کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست صورت می شود.

2. درمان آفتاب سوختگی

بر اساس یک مطالعه در آلمان، بتا کاروتن موجود در هندوانه زرد به پیشگیری و درمان آفتاب سوختگی کمک می کند.

3. پاک سازی پوست صورت

ویتامین A موجود در هندوانه آناناسی برای پاکسازی پوست صورت، رفع خستگی و پیشگیری از پوسته پوسته شدن پوست مفید است.

4. درمان آکنه و جوش صورت

هندوانه زرد حاوی مقادیر بالایی ویتامین A است که باعث کنترل چربی پوست شده و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

5. درمان ریزش مو

هندوانه زرد حاوی ویتامین C است که با تولید کلاژن به جلوگیری از ریزش مو کمک می کند.

فواید دارویی و درمانی هندوانه زرد برای بدن

6. فواید خوردن هندوانه زرد در بارداری

هندوانه زرد حاوی مقادیر بالای فیبر است که به درمان سوزش سر دل در زنان باردار کمک می کند و با بهبود حرکات روده به درمان یبوست در دوران بارداری کمک می کند.

از دست دادن آب بدن می تواند باعث انقباض زودرس و تولد زودرس نوزاد شود، هندوانه حاوی بیش از 90٪ آب است و خوردن آن یک راه عالی برای جلوگیری از کم آبی بدن در زنان باردار می باشد.

پتاسیم موجود در هندوانه باعث کاهش فشار خون بالا در زنان باردار شده و خطر پره اکلامپسی در دوران بارداری را تا 50 درصد کاهش می دهد.

هندوانه زرد کلسیم و پتاسیم بالایی دارد که باعث تقویت استخوان های جنین در دوران بارداری می شود.

7. سنگ کلیه

هندوانه زرد خاصیت دیورتیک دارد و با افزایش ادرار و دفع آن به سم زدایی بدن کمک کرده و برای پیشگیری و دفع سنگ کلیه مفید می باشد.

8. چشم

مقادیر بالای بتاکاروتن و ویتامین A موجود در هندوانه زرد باعث تقویت بینایی شده و از ابتلا به بیماری های چشمی پیشگیری می کند.

9. لاغری و کاهش وزن

هندوانه زرد حاوی مقادیر بالای فیبر می باشد که باعث کاهش اشتها شده و با کاهش پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

10. تب و سرماخوردگی

هندوانه زرد مقادیر بالایی ویتامین A و C دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری از سرماخوردگی و تب مفید می باشد.

ویتامین C موجود در هندوانه زرد به درمان بیماری آسم و مشکلات ناشی از آن کمک می کند.

11. فشار خون

مقادیر بالای پتاسیم موجود در هندوانه زرد یا آناناسی باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

بر اساس یک مطالعه افرادی که برای 7 روز هندوانه زرد مصرف کردند، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک آن ها کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

12. معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در هندوانه زرد برای سلامتی معده و دستگاه گوارش مفید بوده و با بهبود حرکات روده به درمان یبوست کمک می کند.

13. بدنسازی

مصرف هندوانه زرد و آب هندوانه زرد پس از تمرینات بدنسازی به دلیل مواد مغذی که دارد گرفتگی عضلات را در بدنسازان و ورزشکاران کاهش می دهد.

14. سرطان

ویتامین C موجود در هندوانه زرد خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد و برای پیشگیری از انواع سرطان به ویژه سرطان پروستات مفید می باشد.

عواض و مضرات هندوانه زرد

بر اساس تحقیقات، مصرف بیش از حد هندوانه زرد باعث اختلالات گوارشی شده و اسهال، تهوع و حتی استفراغ را در افراد به همراه دارد.

افرادی که فشار خون پایین دارند نباید زیاد از هندوانه زرد استفاده کنند چون مقادیر بالای پتاسیم موجود در آن باعث کاهش سطح فشار خون شده و با علائمی از جمله سرگیجه و ضعف همراه است.

زیاده روی در مصرف هندوانه زرد به دلیل مقادیر بالای پتاسیم می تواند منجر به مشکلات قلبی عروقی از جمله ضربان قلب نامنظم شود.

زیاده روی در مصرف هندوانه زرد یا هندوانه آناناسی که حاوی مقادیر بالای قند طبیعی است، می تواند موجب افزایش سطح قند خون در افراد دیابتی شود.

مصرف مقدار زیادی هندوانه زرد در دوران بارداری باعث افزایش سطح قند خون در زنان باردار شده و خطر دیابت حاملگی را افزایش می دهد.

گفته می شود که زیاده روی در مصرف هندوانه زرد می تواند باعث ناتوانی جنسی و اختلال نعوظ در مردان شود.

طبع هندوانه زرد

طبیعت هندوانه زرد سرد و تر می باشد. هندوانه زرد حاوی مقادیر بالایی ویتامین A، ویتامین C، بتاکاروتن، ​​پتاسیم، سدیم، منیزیم، آهن و کلسیم می باشد.

این گونه هندوانه برای اولین بار در آفریقای جنوبی کشت می شد و پس از آن به یک میوه ی پرطرفدار در جهان تبدیل شد.

شما می توانید هندوانه زذد یا آناناسی را برای تهیه انواه سالاد میوه و آب هندوانه زرد استفاده کنید.

ارزش غذایی هندوانه زرد (100 گرم)

  • کالری : 46
  • کربوهیدرات : 11 گرم
  • فیبر : 1 گرم
  • پروتئین : 1 گرم
  • قند : 9 گرم

منابع : organicfactsdrhealthbenefits