خواص طالبی؛ 16 خاصیت آب طالبی برای سلامتی، پوست و مو و بارداری

طالبی میوه ای شیرین و آب دار از خانواده ی صیفی جات است، رنگ پوست طالبی سبز یا زرد با خط های سبز تیره و میوه ی گوشتی داخل آن نیز سبز رنگ می باشد.

طالبی فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص طالبی و آب طالبی را برای سلامتی، دوران بارداری و کودکان، لاغری، دیابت و پوست و مو شرح داده ایم.

خواص طالبی
خواص طالبی

خواص طالبی برای پوست و مو

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

1. جوان سازی پوست صورت

طالبی حاوی مقادیر بالایی ویتامین های A و C می باشد که از چروک پوست جلوگیری کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

ماسک طالبی برای پوست صورت

برش های نازکی از طالبی را بر روی پوست صورت و گردن خود گذاشته و بگذارید 15 تا 20 دقیقه بماند سپس با آب سرد شستشو بشویید.

2. مرطوب کننده طبیعی پوست

طالبی با آبرسانی به پوست صورت به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست عمل می کند.

ماسک صورت طالبی

نصف یک خیار را با 2 تکه کوچک طالبی و یک سفیده تخم مرغ در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. مواد را بر روی پوست صورت بمالید و ماساژ دهید، بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

3. تقویت و افزایش رشد مو

بتا کاروتن و ویتامین A موجود در طالبی باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

4. درمان ریزش مو

کمبود ویتامین های B یکی از علل اصلی ریزش مو هستند، طالبی حاوی مقادیر بالایی انواع ویتامین های B از جمله فولیک اسید می باشد که برای جلوگیری از ریزش مو مفید است.

فواید دارویی و درمانی طالبی برای بدن

5. جنین و زنان باردار

مقادیر بالای ویتامین C موجود در طالبی باعث تقویت سیستم ایمنی زنان باردار شده و از ابتلا به سرماخوردگی و عفونت های باکتریایی پیشگیری می کند.

پتاسیم موجود در طالبی باعث کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری شده و از ابتلا به پره اکلامپسی پیشگیری می کند.

فولات موجود در طالبی برای پیشگیری از نقص لوله عصبی که باعث معلولیت های مادرزادی در مغز (مانند انزانفالی) و نخاع (مانند اسپینا بیفیدا) در جنین می شود، مفید است.

6. نوزادان و کودکان

آهن و مس موجود در طالبی برای درمان کم خونی در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

طالبی میوه ای اشتها آور است و به دلیل وجود ویتامین های B می تواند برای افزایش وزن نوزادان و کودکان لاغر مفید باشد.

طالبی حاوی مقادیر بالایی فیبر است که به درمان یبوست در نوزادان و کودکان کمک می کند.

ویتامین A موجود در طالبی می تواند به تقویت بینایی و پیشگیری از عفونت های چشمی در نوزادان و کودکان کمک کند.

شما می توانید از سن 8 ماهگی طالبی را به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید، توجه داشته باشید که طالبی می تواند باعث واکنش های آلرژیک و حساسیت در نوزادان و کودکان شود.

7. سرماخوردگی

مقادیر بالای ویتامین C یا آسکوربیک اسید موجود در طالبی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.

8. دیابت و قند خون

طالبی تولید انسولین را در بدن تنظیم می کند و قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد.

طالبی با وجود طعم شیرین میزان گلوکز بسیار پایینی دارد و خطر ابتلا به دیابت و افزایش قند خون در افراد دیابتی را کاهش می دهد.

9. یبوست و اسهال

طالبی حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر محلول و نامحلول می باشد که به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست و اسهال مفید می باشد.

10. معده و دستگاه گوارش

فیبر موجود در طالبی به بهبود هضم غذا کمک می کند و برای سلامتی معده و دستگاه گوارش مفید است.

11. لاغری و کاهش وزن

کالری پایین و فیبر بالای موجود در طالبی باعث کاهش اشتها شده و با پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک می کند.

12. فشار خون

مقادیر قابل توجه پتاسیم موجود در طالبی باعث کاهش فشار خون بالا شده و به کاهش تنش در دیواره عروق خونی کمک می کند.

طالبی مقادیر بالایی کلسیم دارد و مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد کلسیم در ترکیب با ویتامین D ممکن است به کاهش فشار خون بالا کمک کند.

13. قلب

فیبر محلول موجود در میوه طالبی باعث کاهش کلسترول بالای خون می شود و به همین دلیل برای حفظ سلامت قلب، جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی و سکته قلبی مفید است.

14. چشم

لوتئین، زاکسانتین، بتا کاروتن ها و ویتامین A موجود در طالبی باعث تقویت بینایی شده و خطر دژنراسیون ماکولا و عفونت چشمی را کاهش می دهد.

15. سرطان

ویتامین C موجود در طالبی در واقع یک آنتی اکسیدان قوی است که بدن شما را در مقابل آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مفید می باشد.

16. سنگ کلیه

طالبی یک دیورتیک طبیعی است و با افزایش ادرار به دفع سموم بدن کمک می کند. مصرف منظم طالبی هر روز صبح به حفظ سلامت کلیه کمک کرده و سنگ کلیه را درمان می کند.

خواص آب طالبی

  1. آب طالبی حاوی مقادیر بالایی فیبر محلول است که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند
  2. کلسیم موجود در آب طالبی باعث تقویت استخوان ها و دندان ها می شود
  3. فیبر نامحلول موجود در آب طالبی به هضم غذا کمک می کند، نوشیدن یک لیوان آب طالبی می تواند فورا یبوست و نفخ را درمان کند
  4. پتاسیم موجود در آب طالبی باعث کاهش فشار خون بالا در افراد می شود
  5. مطالعات نشان داده که نوشیدن یک لیوان آب طالبی 34 درصد از نیاز بدن به ویتامین C را تامین می کند، این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی دارد
  6. آب طالبی همه ی مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای رشد جنین را در دوران بارداری تامین می کند
  7. محتوای ویتامین C موجود در آب طالبی، سطح کلاژن پوست را افزایش می دهد و به این ترتیب به جوان سازی پوست صورت کمک می کند
  8. لوتئین و زاکسانتین موجود در آب طالبی باعث بهبود بینایی شده و خطر ابتلا به آب مروارید و عفونت چشم را کاهش می دهد
  9. افرادی که می خواهند وزن کم کنند، می توانند هر روز یک لیوان آب طالبی بنوشند، چون به پاکسازی کولون و دفع چربی کمک می کند

عوارض و مضرات طالبی

طالبی حاوی فروکتوز است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش قند خون افراد دیابتی و چاقی و افزایش وزن شود.

طالبی می تواند در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک مانند بثورات، اسهال، خس خس سینه، خارش دهان و حالت تهوع شود.

طالبی یکی از میوه هایی است که پوست آن حاوی مقدار زیادی سم و حشره کش می باشد، بنابراین مطمئن شوید که طالبی ارگانیک خریداری می کنید.

طبع طالبی

عکس گیاه و میوه طالبی
عکس گیاه و میوه طالبی

طبع طالبی گرم و تر می باشد. طالبی حاوی مقادیر بالای ویتامین C، ویتامین A، ویتامین های B به ویژه تیامین (B1)، نیاسین (B3)، پانوتنیک (B5) و پیریدوکسین (B6) و مواد معدنی از جمله پتاسیم، کلسیم، روی، آهن، فسفر، مس و منگنز می باشد.

طالبی را می توان برای تهیه آب طالبی، فالوه طالبی، انواع آبمیوه با طلبی، سالاد میوه، بستنی، شیرینی و انواع دسر با طالبی استفاده کرد.

فرق طالبی و گرمک و سمسوری

طالبی دارای پوست صاف و مومی است که به رنگ های سفید، سبز، زرد و نارنجی دیده می شود، گرمک دارای پوست خشک و خال دار است که معمولا به رنگ قهوه ای روشن یا طلایی می باشد.

رنگ گوشت میوه طالبی سبز رنگ است در حالی که رنگ گوشت گرمک زرد می باشد.

طالبی حاوی قند بیشتری بوده و به همین دلیل شیرین تر می باشد.

تفاوت سمسوری و طالبی نیز در این است که گوشت درون طالبی سبز رنگ و گوشت درون سمسوری زرد رنگ می باشد.

فرق طالبی و گرمک و سمسوری
فرق طالبی و گرمک و سمسوری

1. گرمک: زرد و بدون‌ خط
2. سمسوری: زرد خط‌ دار
3. طالبی: سبز خط‌ دار
4. ملون: سبز بی‌ خط

انتخاب طالبی خوب و شیرین

یکی از ساده ترین روش ها برای انتخاب طالبی خوب و شیرین بررسی پوست آن می باشد، طالبی رسیده و شیرین پوستی زبر دارد.

سر طالبی خوب و شیرین نرم می باشد.

خطوط پوست طالبی خوب و شیرین سبز کمرنگ است.

ارزش غذایی طالبی (100 گرم)

  • کالری : 36
  • قند : 8 گرم
  • چربی : 0.1 گرم
  • پروتئین : 0.5 گرم
  • کربوهیدرات : 9 گرم
  • فیبر : 0.8 گرم

منابع : healthheadlinerstylecraze