فواید و خواص تخمه هندوانه برای بدن

تخمه هندوانه (به انگلیسی : Watermelon seeds) در واقع همان هسته میوه هندوانه است که پس از جمع آوری خشک شده و به صورت تخمه هندوانه خام یا بو داده به عنوان آجیل مصرف می شود.

تخم هندوانه فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص تخمه هندوانه را برای سلامتی، کبد چرب، لاغری و پوست و مو شرح داده ایم.

خواص مغز و تخمه هندوانه
خواص تخمه هندوانه

خواص تخمه هندوانه برای پوست و مو

1. پاک سازی پوست صورت

مقادیر بالای منیزیم موجود در تخمه هندوانه با پاک سازی روده ها به پاک سازی پوست صورت کمک می کند.

2. آکنه و جوش صورت

منیزیم موجود در تخمه هندوانه با تنظیم ترشح هورمون ها در بدن برای پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد. علاوه بر این منیزیم به درمان استرس که یکی از علل اصلی جوش صورت می باشد، کمک می کند.

3. جوان سازی پوست صورت

مطالعات نشان داده که مقادیر بالای منیزیم موجود در تخمه هندوانه با افزایش سنتز کلاژن در پوست صورت به روند پیری پوست را متوقف کرده و به رفع چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

4. مرطوب کننده طبیعی پوست

اسید های چرب موجود در تخمه هندوانه باعث آبرسانی پوست شده و به عنوان یک مرطوب کننده و نرم کننده طبیعی پوست شناخته می شود.

5. تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای منیزیم و روی موجود در تخمه هندوانه از ریزش مو پیشگیری کرده و با تقویت فولیکول های مو باعث افزایش رشد موی سر می شود

6. جلوگیری از سفید شدن مو

مس موجود در تخمه هندوانه یکی از بهترین مواد معدنی است که باعث ایجاد ملانین در بدن شده و از سفید شدن زودرس موی سر جلوگیری می کند.

فواید دارویی ودرمانی تخمه هندوانه برای بدن

7. کبد چرب

اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 برای کبد مفید هستند و با سم زدایی و پاک سازی کبد به درمان بیماری هایی از جمبه کبد چرب کمک می کنند.

8. جنین و زنان باردار

مقادیر بالای فولات یا ویتامین B9 موجود در تخمه هندوانه از نقایص سیستم عصبی جنین در دوران بارداری پیشگیری می کند.

مقادیر قابل توجه آهن موجود در تخمه هندوانه برای درمان کم خونی زنان باردار مفید می باشد.

منیزیم و آنتی اکسیدان های موجود در تخمه هندوانه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار شده و خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی در دوران بارداری را کاهش می دهد.

ویتامین های B موجود در تخمه هندوانه باعث افزایش ترشح هورمون های شادی آور شده و از استرس و افسردگی زنان باردار پیشگیری می کند.

9. مردان

تحقیقات در چین نشان داده که مقادیر بالای روی موجود در تخمه هندوانه به طور قابل توجهی باعث افزایش کیفیت اسپرم در مردان شده و به درمان ناباروری در آقایان کمک می کند.

علاوه بر این مقادیر قابل توجه منگنز موجود در تخمه هندوانه هم به درمان ناباروری در مردان کمک می کند.

اسید های آمینه لیزین، اسید گلوتامیک و آرژینین موجود در تخمه هندوانه می تواند باعث افزایش میل جنسی در مردان شده و شانس باروری را افزایش دهد.

10. لاغری و کاهش وزن

مقادیر بالای فیبر موجود در تخمه هندوانه باعث کاهش اشتها شده و با پیشگیری از پرخوری برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد.

ویتامین ها، مواد معدنی و چربی های مفید موجود در تخمه هندوانه علاوه بر اینکه باعث بهبود سوخت و ساز بدن می شود باعث افزایش انرژی شده و به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک می کنند.

11. دیابت و قند خون

بر اساس یک مطالعه در ایران، تخمه هندوانه باعث کاهش سطح گلوکز پلاسما شده و به عنوان یکی از بهترین انواع آجیل برای درمان دیابت استفاده می شود.

یک مطالعه دیگر نشان داده که مقادیر قابل توجه اسید های چرب امگا 6 موجود در تخمه هندوانه برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 مفید هستند.

مطالعه ای در آمریکا نشان داده که منیزیم موجود در تخمه هندوانه، مقاومت به انسولین را بهبود بخشیده و برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو مفید می باشد.

بر اساس گزارش انجمن دیابت آمریکا، مقادیر بالای روی موجود در تخمه هندوانه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در زنان را کاهش می دهد.

12. معده و دستگاه گوارش

منیزیم موجود در تخمه هندوانه به بهبود هضم غذا کمک کرده، سوزش سردل و سندرم روده تحریک پذیر را درمان می کند و برای سلامتی دستگاه گوارش مفید است.

13. چربی خون و قلب

مقادیر بالای منیزیم موجود در تخمه هندوانه باعث کاهش کلسترول و چربی خون بالا شده و از ابتلا به بیماری های قلبی، آترواسکلروزیس و حمله ی قلبی پیشگیری می کند.

روی موجود در تخمه هندوانه جریان کلسیم در سلول های قلب شما را تنظیم کرده و خطر ابتلا به نارسایی قلبی را کاهش می دهد.

مقادیر قابل توجه فیبر موجود در تخمه هندوانه به کاهش کلسترول بالای خون کمک کرده و خطر حمله ی قلبی را کاهش می دهد.

14. فشار خون

منیزیم و پتاسیم موجود در تخمه هندوانه به کاهش فشار خون بالا کمک می کنند، همچنین سیترولین موجود در تخمه هندوانه باعث کاهش فشار خون آئورت شده از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کند.

15. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای انواع ویتامین های B و منیزیم موجود در تخمه هندوانه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلونزا و آلرژی پیشگیری می کند.

16. تقویت حافظه، آلزایمر و پارکینسون

منیزیم موجود در تخمه هندوانه باعث تقویت حافظه شده و حتی یادگیری را تسریع می کند. همچنین منیزیم از ابتلا به آلزایمر و زوال عقل پیشگیری می کند.

مقادیر بالای روی موجود در تخمه هندوانه خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد.

نیاسین موجود در تخمه هندوانه برای بهبود عملکرد سیستم عصبی مفید بوده و باعث درمان برخی علائم  روانپزشکی می شود.

17. پوکی استخوان

منیزیم، مس، آهن، پتاسیم و منگنز موجود در تخمه هندوانه باعث تقویت و افزایش تراکم استخوان ها شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات تخمه هندوانه

تخمه هندوانه بو داده به دلیل مقادیر بالای نمک می تواند باعث افزایش فشار خون در افراد شود.

مضرات تخمه هندوانه بو داده با حرارت بالا

فراموش نکنید در اثر حرارت نامطلوب، چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل می شود. پروتئین و کربوهیدرات های آن نیز به علت قهوه ای شدن افت تغذیه ای پیدا می کند.

اگر درجه حرارت خیلی بالا باشد، با تشکیل مواد سمی که بوی تند نامطلوبی دارد شروع به تجزیه شدن و سوختن می کنند بنابراین توصیه می شود همیشه از آجیل های بو نداده استفاده کنید یا در صوت لزوم، بو داده آن را از مراکز معتبر وزارت بهداشت که دارای مجوز بهداشتی و تاریخ مصرف هستند، تهیه کنید.

تخمه هندوانه چاق می کند؟

در مصرف انواع تخمه ها محتاط باشید چراکه زیاده روی در مصرف آنها به دلیل چربی و کالری بالا منجر به اضافه وزن می شود و نمک به کار رفته در آنها برای طعم دار شدن باعث افزایش فشارخون و برخی عوارض دیگر در بدن خواهد شد.

بنابراین بهتر است از آجیل هایی استفاده کنید که طعم دیگری به غیر از شوری برای آنها در نظر گرفته شده است. و یا اینکه تخمه هندوانه خام تهیه کنید.

طبع تخمه هندوانه

طبیعت تخمه هندوانه سرد و تر است. تخمه هندوانه سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، مس، سلنیوم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، فولات، ویتامین B6، اسید لینولئیک، اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 می باشد.

مردم مصر از تخمه هندوانه خام و بو داده برای تهیه انواع نان و سوپ استفاده می کنند.

ارزش غذایی تخمه هندوانه (100 گرم)

  • کالری : 557
  • چربی : 47 گرم
  • کربوهیدرات : 15 گرم
  • پروتئین : 28 گرم

در ادامه بخوانید : خواص آب هندوانه برای لاغری

منابع : stylecrazeorganicfacts

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا