خواص و مضرات خوردن بادام درختی در دوران بارداری و شیردهی

186

فواید بادام برای زنان باردار و شیرده

بادام درختی شیرین (به انگلیسی : Almond) به دلیل خواصی که دارد یکی از مواد تغذیه ای مهم در دوران بارداری محسوب می گردد. بادام درختی هم برای مادر و هم برای جنین فواید فراوانی دارد.

یکی از مسائلی که ممکن است در طول دوران بارداری برای خانم های باردار پیش بیاید یبوست دوران بارداری است. مصرف بادام در خانم های حامله تا حد زیادی می تواند برای جلوگیری و درمان یبوست بارداری مؤثر باشد.

بادام درختی علاوه بر خاصیت ضد یبوستی که دارد به سبب داشتن مواد مفیدی که در ادامه ذکر خواهد شد نقش مؤثری در سلامت مادر باردار و جنین او دارد.

خواص و مضرات خوردن بادام درختی در دوران بارداری و شیردهی
خواص و مضرات خوردن بادام درختی در دوران بارداری و شیردهی

فواید بادام در دوران بارداری

مصرف بادام با سلامت قلب مرتبط است. بادام کلسترول خوب خون را افزایش داده و مقدار کلسترول بد را کاهش می دهد.

بادام باعث بهبود گردش خون می شود و بدن ترتیب اکسیژن و مواد غذایی بیشتری می تواند به کودک شما برسد بنابراین جنین می تواند مواد ساختاری لازم برای رشد و نمو خود را دریافت کند.

بادام منبع آنتی اکسیدان ها است که ترکیبات طبیعی بوده و به شما و فرزندتان در مبارزه علیه رادیکال های آزاد کمک می کند.

مواد موجود در بادام درختی شیرین

مواد مهم موجود در 100 گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده عبارتند از: انرژی ، پروتئین ، پتاسیم ، فسفر ، کلسیم و آهن.

انرژی : در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار 598 کالری انرژی وجود دارد. از آن جایی که خانم های باردار در طی دوران بارداری نیاز بیشتری به انرژی دارند، بادام درختی می تواند در تامین انرژی خانم حامله کمک شایانی بنماید. بادام درختی با داشتن انرژی می تواند در جهت رفع خستگی زنان باردار مؤثر واقع شود.

پروتئین : در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار 18/6 گرم پروتئین وجود دارد. پروتئین یکی از نیازهای مادران باردار در طول دوران بارداری محسوب می شود. زنان باردار حداقل به 75 گرم پروتئین در روز نیاز دارند. بادام درختی با داشتن میزان پروتئین بالا می تواند یکی از منابع غیر حیوانی و ارزشمند تامین پروتئین در زنان حامله باشد.

پتاسیم : در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار 770 میلی گرم پتاسیم وجود دارد. یکی از مواردی که مادران باردار در طول دوران بارداری ممکن است دچار آن شوند ، فشار خون بارداری است. پتاسیم یکی از عوامل کاهنده فشار خون است و بادام درختی با داشتن پتاسیم می تواند نقش مؤثری در تغذیه روزانه خانم های باردار داشته باشد. پتاسیم همچنین برای حفظ سلامت قلب و دستگاه گوارش و نیز کارکرد صحیح سیستم عصبی و عضلات لازم است و بادام درختی در این زمینه هم نقش مؤثری می تواند داشته باشد.

فسفر : در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار 500 میلی گرم فسفر وجود دارد. فسفر نقش مؤثری در رشد و نمو مغز جنین دارد و بادام درختی یکی از منابع تامین فسفر در دوران بارداری می تواند محسوب گردد.

کلسیم : در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار 320 میلی گرم کلسیم وجود دارد. کلسیم نقش مؤثری در استخوان بندی نوزاد در دوران بارداری دارد و بادام به عنوان یکی از منابع تامین کلسیم می تواند کمک شایانی بکند.

آهن : در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار 4/7 میلی گرم آهن وجود دارد. آهن یکی از نیازهای ضروری دوران بارداری است که از این حیث هم بادام زمینی نقش مؤثری می تواند داشته باشد.

میزان مصرف بادام در دوران بارداری چقدر باید باشد؟

به گفته یک پزشک طب سنتی ، میزان مصرف بادام درختی برای یک زن باردار در هر روز 14 عدد است. به عنوان یک پیشنهاد بهتر است از بادام سنگی استفاده شود و روزی مقدار 14 عدد بادام سنگی را شکسته و مغز آن را میل نمایید.

زیرا مغز بادام های آماده ممکن است حاوی مواد دیگری جهت نگهداری و … باشد یا چون در معرض هوا قرار دارند ممکن است دارای آلودگی باشند و بادام سنگی به دلیل اینکه مغز آن توسط پوسته حفاظت می شود و فقط موقع خوردن پوسته آن شکسته می گردد سالم تر خواهد بود.

می توانید یک کیسه کوچک بادام را در کیف دستی خود گذارده و به عنوان یک میان وعده آسان از گرسنگی جلوگیری نمایید، که این گرسنگی یکی از علل عمده تهوع در سه ماهه اول بارداری است. مقداری بادام را روی سالاد یا شیره به عنوان میان وعده بخورید یا آن را در مخلوط غذاها یا برشتوک آجیلی خود وارد کنید.

بادام هایی خریداری کنید که رنگ شان یکدست بوده و خشک و پلاسیده نیستند. بهتر است آن را به صورت خام مصرف نمایید. اگر بادام به صورت بسته بندی است دقت کنید که دارای شکر، مواد نگهدارنده و شربت ها نباشد که همه این ها خواص این ماده را خنثی می کنند.

بادام با پوست، عمر طولانی تری دارد. نگه داشتن مغز بادام در یک پاکت در بسته در یخچال آن را مدت طولانی تری تازه نگه می دارد. مغز بادام باید بوی خوش داشته باشد و بوی تند یا زننده نشانه خراب بودن آن است.

خواص بادام در دوران شیردهی

مادر در دوران شیردهی نیاز بیشتری به انرژی، کالری، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌ها دارد. بنابراین تغذیه صحیح و سالم در این دوران اهمیت زیادی دارد. مغزها ازجمله پسته، بادام و گردو که سرشار از املاح و مواد معدنی است برای مادران شیرده بسیار مفید می باشند.

مضرات و عوارض بادام

مصرف بادام در دوران بارداری و شیردهی چنانچه متعادل باشد عوارض خاصی ندارد. برای اطمینان بیشتر با پزشک خود نیز مشورت کنید.

منبع : 2life.ir