خواص و مضرات چای کوهی چیست؟

خواص دمنوش چای کوهی
خواص چای کوهی چیست؟

چای کوهی که به نام های چای پشمی و چای چوپان هم شناخته می شود یکی از بهترین انواع دمنوش های گیاهی است که از گل ها و برگ های خشک شده ی گیاه چای کوهی که بیشتر در مناطق کوهستانی می روید، به دست می آید.

چای کوهی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید چای کوهی برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی چای کوهی برای سلامتی

1. منبع غنی آنتی اکسیدان ها

تحقیقات در سال 2011 نشان داده که چای کوهی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هایی که دارد به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد.

محققان معتقدند که چای کوهی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد دارای خواص ضد میکروبی، ضد التهابی و ضد اسپاسم قوی می باشد.

2. فشار خون

مطالعه‌ ای که در سال 2012 انجام شده نشان می دهد که عصاره چای کوهی به تسکین رگ های خونی کمک کرده، استرس در ماهیچه های قلب را کمتر کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

3. معده و دستگاه گوارش

مطالعات بر روی حیوانات نشان داده که مصرف دمنوش چای کوهی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هایی که دارد منجر به کاهش التهاب معده و دستگاه گوارش می شود.

4. اضطراب و افسردگی

تحقیقات علمی نشان داده که نوشیدن چای کوهی به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید هایی که دارد باعث کاهش مقادیر بالای HMO در مغز انسان شده و خطر ابتلا به اضطراب، افسردگی، آلزایمر و بیماری پارکینسون را از بین می برد.

اگر از اضطراب یا افسردگی رنج می برید، مصرف منظم چای کوهی می تواند اثرات مفیدی برای شما داشته باشد.

5. تقویت میل جنسی

برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم چای کوهی به دلیل مقادیر بالای پتاسیم و روی که دارد ممکن است اثرات مثبتی برای تقویت میل جنسی داشته باشد.

6. خواص چای کوهی در طب سنتی

در طب سنتی از چای کوهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی، تب بالا، مشکلات تنفسی، بهبود هضم غذا، درمان اضطراب و افسردگی، سردرد و میگرن، پوکی استخوان، بیماری آلزایمر، سرطان، درمان سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا، عفونت، درمان قاعدگی نامنظم و لاغری و کاهش وزن استفاده می شود.

عوارض و مضرات چای کوهی

دوران بارداری

هنوز اطلاعات دقیقی از اثرات چای کوهی بر روی زنان باردار وجود ندارد به همین دلیل توصیه می شود که زنان در دوران بارداری از مصرف چای کوهی جدا اجتناب کنند چون ممکن است باعث سقط جنین شود.

طبع چای کوهی چیست؟

طبیعت و مزاج چای کوهی گرم و خشک می باشد. چای کوهی سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، استرول ها، کافئین، لوتولین و کوئرستین است.

گیاه چای کوهی (به انگلیسی : Mountain Tea) و (با نام علمی : Stachys lavandulifolia) دارای ساقه‌ های کرک‌ دار به رنگ سبز متمایل به خاکستری است.

گل‌ های خوشه ای آن به رنگ های صورتی، ارغوانی و سفید یا متمایل به زرد هستند، کاسه گل لوله‌ ای و پوشیده از کرک پر های بلند به رنگ سبز یا  بنفش تیره و برگ‌ ها به صورت ساقه‌ ای، پهن، دراز به صورت خطی یا سرنیزه‌ ای می‌ باشند.

دیگر نام های چای کوهی

چای کوهی را با نام های گل کوفته، سنبله زیبا، چای کوهی، پشمینه علف، پشم العلف (استان البرز)، گل کوو (کردستان)، توکلیجه (آذربایجان، همدان، زنجان)، کرک گربه (الیگودرز و شیراز)، کلکنه و کرک خرگوش ( لرستان)، گل دباو (خراسان)، گل گربه (خوانسار)، اولیره پشمی یا لولو پشمک (چهارمحال و بختیاری) می شناسند.

طریقه مصرف چای کوهی

برگ ها، ساقه ها و گل های گیاه چای کوهی را به صورت تازه یا خشک شده برای تهیه دمنوش آن به کار می برند.

بهترین زمان مصرف چای کوهی

توصیه می شود که چای کوه را به عنوان صبحانه یا شب قبل از خواب بنوشید.

در ادامه بخوانید : خواص دارویی شاه پسند

منابع : plantshospitallivestrong

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا