دستگاه تصفیه آب خانگی

خواص و مضرات گوجه سبز برای بارداری و لاغری، کبد و معده، دیابت و پوست

گوجه سبز (به انگلیسی : Greengage) میوه ی کال و نارس درخت آلو می باشد که به رنگ سبز و زرد بوده و ترش مزه می باشد. گفته می شود که خاستگاه اولیه آن چین، ایران یا سوریه بوده است.

گوجه سبز کی میاد : این میوه در اواسط فصل بهار و در ماه اردیبهشت در دسترس می باشد.

تفاوت گوجه سبز و آلوچه : آلوچه نوع کوچک تر گوجه سبز است که مزه ی ترش تری دارد.

گوجه سبز فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص گوجه سبز را برای سلامتی، زن حامله، لاغری و کبد شرح داده ایم.

فواید و خواص گوجه‌ سبز
فواید و خواص گوجه‌ سبز

خواص دارویی و درمانی گوجه سبز برای بدن

جنین و زنان باردار

گوجه سبز حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای رشد جنین و سلامت زنان حامله می باشد.

مقادیر بالای ویتامین A موجود در گوجه سبز از بروز نقص های مادرزادی در جنین جلوگیری می کند.

ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان در دوران بارداری می شود.

ویتامین K موجود در گوجه سبز از لخته شدن خون در زن حامله که می تواند باعث خونریزی و سقط جنین شود، جلوگیری می کند.

مصرف به اندازه این میوه باعث رفع تشنگی، افزایش سلامت ریه، مراقبت از قلب و جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، پیشگیری از استفراغ، جلوگیری از خونریزی، خنک کننده خون، دارای خواص ضد التهابی و اثرات ضد درد است.

مصرف استاندارد این میوه در صورت نداشتن حساسیت به آن در دوران بارداری بلامانع بوده و باعث افزایش اشتهای مادر و دریافت ویتامین‌های مورد نیاز رشد جنین می‌شود، اما زیاده روی در مصرف آن می‌تواند باعث رانش مزاج و به دنبال آن از دست دادن آب بدن مادر و بروز مشکلات سلامتی برای جنین شود.

توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف گوجه سبز می تواند باعث ایجاد نفخ و اسهال در زنان باردار شود، حتما پیش از مصرف گوجه سبز با پزشک خود نیز مشورت کنید.

لاغری و کاهش وزن

مقادیر بالای ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث بهبود متابولیسم بدن و افزایش چربی سوزی شده و برای کاهش وزن و لاغری شکم مفید می باشد.

دیابت و قند خون

فیبر موجود در گوجه سبز باعث کاهش کلسترول بالای خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.

کبد چرب

بنزوئیک اسید موجود در گوجه سبز خاصیت ضد میکروبی قوی دارد که به پاک سازی و سم زدایی کبد و درمان بیماری های کبد مانند کبد چرب کمک می کند.

سرماخوردگی

مقادیر بالای ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی کمک می کند.

گفته می شود که گوجه سبز برای بهبود بیماری های ریه مانند آسم هم مفید می باشد.

معده و دستگاه گوارش

فیبر موجود در گوجه سبز به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای بهبود نفخ معده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.

یبوست

مقادیر فیبر موجود در گوجه سبز به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

سلامت دهان و دندان

گوجه سبز برای سلامت دهان و دندان مفید می باشد؛ مصرف گوجه سبز دندان ها را قوی تر می کند و علاوه بر این برای کاهش درد و خونریزی لثه مفید می باشد.

کم خونی

مقادیر بالای آهن و ویتامین C موجود در گوجه سبز برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن و آنمی مفید می باشد.

استرس و افسردگی

مقادیر بالای ویتامین های گروه B موجود در گوجه سبز برای درمان استرس، افسردگی و سلامتی پوست و اعصاب مفید است.

سنگ کلیه

گوجه سبز یکی از میوه های مدر بوده که با افزایش میزان ادرار به سلامت کلیه ها کمک کرده و باعث درمان سنگ کلیه می شود.

چربی خون

فیبر موجود در گوجه سبز باعث کاهش کلسترول بالا و چربی خون می شود و به پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.

سایر خواص گوجه سبز

گوجه سبز دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی، و ضد باکتریایی است. مصرف این میوه می تواند باعث بهبود رماتیسم و گرفتگی عروق شود. برخی بر این باورند که گوجه سبز باعث بهبود طعم دهان می شود. این میوه برای بهبود شب کوری نیز مفید است.

عوارض و مضرات گوجه سبز

زیاده روی در مصرف گوجه سبز به دلیل مقادیر بالای اسید سیتریک موجود در آن می تواند باعث نفخ معده شود.

زیاده روی در مصرف گوجه سبز به دلیل کال بودن و طعم ترش آن می تواند باعث فرسایش مینای دندان شود.

کارشناسان توصیه می‌کنند اگر مادر باردار مبتلا به سنگ کلیه و مجاری ادراری است از خوردن آلو و گوجه سبز خودداری کند، زیرا در ترکیب این میوه اسید اگزالیک وجود دارد که می‌تواند در بدن برخی افراد باعث ایجاد سنگ‌های متبلور در مجاری ادراری شود.

با وجود تمامی مزایای سلامتی گوجه سبز، کارشناسان توصیه می‌کنند زنان باردار به ویژه در صورت داشتن بیماری‌های زمینه‌ای و یا آلرژی غذایی برای خوردن این میوه با پزشک خود مشاوره انجام دهند.

همچنین کودکان از حدود سنین 3 سالگی به بعد می‌توانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتما باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آن‌ها اطمینان داشته باشند.

برای خوردن گوجه سبز در مصرف نمک افراط نکنید. نمک زیاد برای سلامتی مضر است. به خصوص افراد با فشار خون بالا و بیماران کلیوی از خوردن نمک زیاد اجتناب کنند.

طبع گوجه سبز

طبع گوجه سبز سرد و خشک می باشد. گوجه سبز غنی از ویتامین های B، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فسفر، فیبر و اسید مالیک و اسید سیتریک می باشد.

گوجه سبز را در ایران به صورت گوجه سبز خام با نمک و یا گوجه سبز پخته برای تهیه مربا گوجه سبز، ترشی گوجه سبز، خورش گوجه سبز و خورش گوجه سبز و چغاله بادام استفاده می کنند.

ارزش غذایی گوجه سبز (100 گرم)

  • کالری : 46
  • پروتئین : 1 گرم
  • فیبر : 1.4 گرم
  • قند : 10 گرم
  • چربی : 0.2 گرم
  • کربوهیدرات : 11.4 گرم

منابع : ayushologyonlyfoods