خواص شگفت انگیز گوجه سبز برای بارداری و لاغری، کبد و معده، دیابت و پوست

110

فواید گوجه سبز برای سلامتی بدن

گوجه سبز (به انگلیسی : Greengage)از میوه های بهاری است که برای درمان چربی خون بالا و پیشگیری از سرطان مفید است.
فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است. متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند که گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد.
فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است، گرچه قیمت آن گران است اما متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند که گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد. گوجه‌سبز به صورت تازه و پخته درخورش‌ها مصرف می‌شود.
این میوه غنی از ویتامین C، اسید‌مالیک و اسید سیتریک است، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود.

فواید و خواص گوجه‌ سبز
فواید و خواص گوجه‌ سبز

خواص گوجه سبز برای زنان باردار

یکی از میوه‌های فوق العاده مفید و مغذی برای سلامت مادر باردار در فصل بهار گوجه سبز است.
این میوه حاوی انواع اسیدهای آلی، ویتامین ها، فلاونوئیدها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی لازم برای بدن است.
مصرف به اندازه این میوه باعث رفع تشنگی، افزایش سلامت ریه، مراقبت از قلب و جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، پیشگیری از استفراغ، جلوگیری از خونریزی، خنک کننده خون، دارای خواص ضد التهابی و اثرات ضد درد است.

مصرف استاندارد این میوه در صورت نداشتن حساسیت به آن در دوران بارداری بلا مانع بوده و باعث افزایش اشتهای مادر و دریافت ویتامین‌های مورد نیاز رشد جنین می‌شود، اما زیاده روی در مصرف آن می‌تواند باعث رانش مزاج و به دنبال آن از دست دادن آب بدن مادرو بروز مشکلات سلامتی برای جنین شود.

گوجه سبز حاوی ویتامین‌های A ،C و K است که هر کدام مزایای سلامتی منحصربفردی برای بدن دارند. ویتامین A به حفظ سلول‌های چشم کمک می‌کند و باعث افزایش سلامت چشم می‌شود، این ویتامین همچنین از بروز نقص فیزیکی در جنین جلوگیری می‌کند.

ویتامین C موجود در این میوه خوش طعم نیز برای افزایش سیستم ایمنی بدن زنان باردار و ویتامین K برای جلوگیری از لخته شدن خون که می‌تواند باعث خونریزی و سقط جنین شود بسیار مفید است.
گوجه سبز از زیرگروه آلو‌ها محسوب می‌شود که خاصیت ملینی دارند و مادران بارداری که دچار یبوست شده اند، می‌توانند از آن به عنوان یک داروی طبیعی استفاده کنند.
یبوست در دوران بارداری می‌تواند منجر به مشکلات شدید برای مادر، خونریزی از رحم و حتی سقط جنین شود.

در عین حال کارشناسان توصیه می‌کنند اگر مادر باردار مبتلا به سنگ کلیه و مجاری ادراری است از خوردن آلو و گوجه سبز خودداری کند، زیرا در ترکیب این میوه اسید اگزالیک وجود دارد که می‌تواند در بدن برخی افراد باعث ایجاد سنگ‌های متبلور در مجاری ادراری شود.

همچنین کودکان از حدود سنین 3 سالگی به بعد می‌توانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتما باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آن‌ها اطمینان داشته باشند.
با وجود تمامی مزایای سلامتی گوجه سبز، کارشناسان توصیه می‌کنند زنان باردار به ویژه در صورت داشتن بیماری‌های زمینه‌ای و یا آلرژی غذایی برای خوردن این میوه با پزشک خود مشاوره انجام دهند.

ویتامین های C و B

گوجه سبز سرشار از ویتامین C و برخی از ویتامین های گروه B است. ویتامین C باعث افزایش ایمنی بدن شده و به افزایش بافت های هم بند نیز کمک می کند. مصرف ویتامین C برای افراد مبتلا به نقرس توصیه شده است، در نتیجه گوجه سبز می تواند برای بیماران نقرسی مفید باشد. ویتامین های گروه B نیز همیشه مورد نیاز بدن بوده اند و در کاهش استرس و سلامت سیستم عصبی نقش مهمی ایفا می کنند.

پتاسیم و فلور

گوجه سبز حاوی مقدار قابل توجهی فلور و پتاسیم است. پتاسیم در بهبود عملکرد بافت های عضلانی به خصوص عضلات قلب مؤثر است. فلور هم نقش بسزایی در سلامت دندان ها ایفا می کند.

خاصیت آنتی اکسیدانی

موادی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند (مانند گوجه سبز) می توانند به پیشگیری از سرطان و پیری سلولی کمک کنند.

گوجه سبز و خون

افراد مبتلا به فشار خون و چربی خون می توانند از گوجه سبز برای بهبود حال خود و کاهش فشار خون و چربی خون استفاده کنند. این میوه همچنین می تواند خون را پاکسازی کرده و رسوبات آن را حذف کند.

مسهل و مدر

گوجه سبز عملکرد معده، روده، و کلیه ها را تنظیم می کند و مصرف زیاد و یا میوه نرم آن می تواند مسهل و مدر باشد.

سایر خواص گوجه سبز

گوجه سبز دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی، و ضد باکتریایی است. مصرف این میوه می تواند باعث بهبود رماتیسم و گرفتگی عروق شود. برخی بر این باورند که گوجه سبز باعث بهبود طعم دهان می شود. این میوه برای بهبود شب کوری نیز مفید است.

با احتیاط مصرف کنید!

1- همانطور که می دانید گوجه سبز یک میوه نارس است، به همین خاطر مصرف بیش از حد آن می تواند باعث نفخ، سوء هاضمه، و کرامپ های شکمی شود.

2- بهتر است همراه با گوجه سبز آب بنوشید، زیرا این میوه کوچک حاوی مقدار زیادی اگزالات است که می توانند در کلیه ها تجمع کرده و ایجاد سنگ کلیه کنند. با نوشیدن آب اگزالات موجود در گوجه سبز رفع می شود و مشکلی بوجود نمی آورد. افرادی که سابقه سنگ هایی از جنس اگزالات دارند بهتر است در خوردن گوجه سبز احتیاط بیشتری کنند.

3- به دلیل طبیعت سرد گوجه سبز در برخی شهرهای شمالی کشورمان این میوه را همراه با سبزی‌های کوهی که خاصیت گرم دارند، مصرف می‌کنند.

4- کسانی که به مزه ترش حساسند، می‌توانند از پخته شده آن در انواع خورشت‌ها استفاده کنند.

5- برای خوردن گوجه سبز در مصرف نمک افراط نکنید. نمک زیاد برای سلامتی مضر است. به خصوص افراد با فشار خون بالا و بیماران کلیوی از خوردن نمک زیاد اجتناب کنند.

فواید گوجه سبز برای دیابت و قند خون

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان گفت: نتایج یک پژوهش علمی در دانشگاه نشان داد که دیابتی ها می‌توانند با مصرف میوه آلوچه قند خون خود را در درازمدت کاهش دهند.
پریا رمضانلو در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب اظهار داشت: این در حالی است که خوردن آلوچه برای افراد سالم که قند خون و چربی ندارند بی تاثیر است.

وی ادامه داد: مصرف آلوچه در طولانی مدت در کاهش قند خون و بهبود پروفایل لیپیدها در رات های دیابتی موثر است در حالیکه روی قند خون رات های سالم بی تاثیر است.
محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان گفت: بررسی اثر آب میوه و عصاره هیدروالکلی آلوچه (گوجه سبز Prunis divaricata) بر میزان قند و لیپیدهای سرمی در رات های سالم و دیابتی با استرپتوزوتوسین (STZ) توسط محققان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گرفت.

وی ادامه داد: در این تحقیق برای اولین بار اثرات آنتی هایپرگلاسمیک و آنتی لیپیدمیک میوه آلوچه در مدل حیوانی بررسی شد.
رمضانلو تصریح کرد: در این مطالعه 16 گروه رات مشتمل بر 8 گروه سالم و هشت گروه دیابتی تحت درمان با آب میوه و عصاره هیدروالکلی از میوه این گیاه قرار گرفتند و بعد از یک ماه میزان قند خون ناشتا و پروفایل چربیهای خون بررسی شد.
وی اضافه کرد: نتایج بدست آمده حاکی از کاهش معنی دار قندخون ناشتا در رات های دیابتی و بهبود الگوی پروفایل لیپیدها بعد از یک ماه درمان بود.

گوجه سبز و کبد

در گوجه سبز ماده‌ای طبیعی به نام اسید بنزوئیک است که خاصیت ضد میکروبی دارد. استفاده از گوجه سبز به خصوص برای افرادی که مزاج صفراوی و کبد گرم دارند، بسیار مفید است، اما این گروه از اشخاص نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.

گوجه سبز برای لاغری و چربی سوزی

یکی از مشکلات آب کردن چربی های بدن، ورود بخشی از این چربی های آب شده به صورت موقت به خون است که به اصطلاح چربی خون را بالا می برد.
راه های زیادی برای کاهش چربی خون و زدودن رسوبات چربی از رگ ها وجود ندارد. یکی از این راه ها مصرف هم زمان سیر و روغن زیتون است. راه حل خوشمزه تر و آسان تر مصرف گوجه سبز است که هم چربی بدن را می سوزاند و هم از رگ ها چربی زدایی می کند.
محتوای بالای ویتامین C موجود در گوجه سبز چربی اضافی بدن را کاهش می‌دهد. مصرف مقدار زیادی گوجه سبز در سالاد به کاهش چربی شکم کمک می‌کند و برای کاهش وزن نیز مفید است.

گوجه سبر برای استرس و پوست

گوجه سبز منبع‌ ویتامین های گروهB است که باعث کاهش استرس و افسردگی می شود و برای سلامتی پوست و اعصاب مفیداست.

منابع : مهرنیوز – سایت اوما – باشگاه خبرنگاران جوان