خواص فلفل تند؛ 15 خاصیت فلفل قرمز و سبز برای سلامتی، لاغری و پوست و مو

فلفل قرمز تند چیست؟

فلفل تند یا فلفل چیلی میوه گیاهی از سرده فلفل دلمه‌ ای است که به عنوان عضوی از خانواده بادنجانیان شناخته می شود. فلفل سبز، فلفل قرمز و فلفل هابانرو که در ایران به نام فلفل هندی شناخته می شود از انواع فلفل تند هستند.

فلفل سبز و قرمز تند در انواع خشک و تازه فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص فلفل تند را برای سلامتی، لاغری، سرماخوردگی و پوست و مو شرح داده ایم.

خواص فلفل سبز و قرمز تند
خواص فلفل سبز و قرمز تند

خواص فلفل سبز و قرمز تند برای پوست و مو

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

1. درمان آکنه و جوش صورت

تحقیقات نشان داده که کپسایسین موجود در فلفل تند می تواند برای درمان آکنه و جوش صورت و قرمزی پوست ناشی از جوش صورت مفید باشد.

ماسک فلفل سبز و قرمز تند برای پوست

یک چای خوری پودر فلفل تند را با یک قاشق چای خوری پودر کاکائو و نصف آووکادو له شده ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.

2. جوان سازی پوست صورت

فلفل تند علاوه بر کپسایسین غنی از ویتامین C، ویتامین E و ویتامین B6 می باشد که به کاهش چین و چروک پوست کم کرده و با افزایش تولید کلاژن باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

ماسک فلفل برای صورت

یک قاشق چای خوری فلفل تند را با آب یک لیموترش تازه ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد شویید.

3. درمان پسوریازیس

گفته می شود که کپسایسین موجود در فلفل تند برای درمان و کاهش درد بیماری پسوریازیس مفید می باشد.

4. تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای ویتامین های موجود در  فلفل تند برای تقویت و افزایش رشد موی سر مفید هستند.

ماسک فلفل قرمز تند برای مو

یک قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز خشک شده را با 3 قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید و بر روی مو ها و پوست سرتان بمالید، با کلاه مخصوص رنگ کردن مو، موها را بپوشانید و بگذارید 30 دقیقه بماند سپس با آب گرم خوب بشویید.

اگر می خواهید موهای تان درخشان تر و براق تر شوند به این ماسک مو سه عدد تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید.

فواید دارویی و درمانی فلفل سبز و قرمز تند برای بدن

عکس گیاه فلفل قرمز یا چیلی
عکس گیاه فلفل قرمز یا چیلی

5. لاغری و کاهش وزن

فلفل تند به عنوان یک ماده ی غذایی ترموژنیک شناخته می شود و با ایجاد حرارت در بدن به افزایش متابولیسم و چرب سوزی کمک کرده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

همچنین کپسایسین موجود در فلفل تند با کاهش اشتها و کاهش کالری مصرفی باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.

طریقه مصرف فلفل تند برای لاغری

هر روز صبح ناشتا یک لیوان آب گرم را با آب یک لیموترش تازه، یک قاشق چای خوری عسل و مقداری فلفل ترکیب کنید و بنوشید.

این ترکیب به سم زدایی و چربی سوزی بدن در طول روز کمک می کند.

همچنین می توانید انواع فلفل سبز تند را در سالاد و یا همراه غذا میل کنید. بهتر است پودر فلفل قرمز را نیز در انواع سوپ ریخته و سپس نوش جان کنید تا از خواص چربی سوزی آن بهره مند شوید.

6. سرماخوردگی و گلودرد

فلفل تند قرمز حاوی مقادیر بالایی بتا کاروتن، ویتامین C و ویتامین A است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان سرماخوردگی و گلودرد مفید می باشد.

علاوه بر این کپسایسین موجود در فلفل تند باعث تحریک ترشحات شده و موکوس را از بینی و یا ریه ها جمع آوری کرده و دفع می کند.

7. دیابت و قند خون

فلفل تند حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان کپسایسین، ویتامین C و کاروتنوئید هاست که به بهبود تنظیم انسولین در بدن کمک کرده و برای پیشگیری از افزایش قند خون و درمان دیابت نوع 2 مفید می باشد.

8. زخم معده و دستگاه گوارش

برخلاف تصور عموم فلفل تند با از بین بردن باکتری های ایجاد کننده زخم معده به درمان این بیماری کمک کرده و برای سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.

9. کبد

نتایج تحقیقات در سال 2015 نشان داده که کپسایسین موجود در فلفل تند برای پیشگیری و درمان کبد چرب و فیبروز کبدی مفید می باشد.

10. قلب

فلفل تند قرمز باعث کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و چربی خون می شود و با کاهش ایجاد لخته ی خون در رگ ها از بیماری های قلب و عروقی، آترواسکلروزیس و سکته قلبی پیشگیری می کند.

11. فشار خون

مقادیر بالای ویتامین های A و C موجود در فلفل تند باعث تقویت و انعطاف پذیری بیشتر عروق خونی شده و به درمان فشار خون بالا کمک می کند.

12. بارداری

مصرف فلفل تند در دوران بارداری باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار شده و از ابتلا به سرماخوردگی و سرفه پیشگیری می کند.

فلفل تند هضم غذا را بهبود می بخشد و برای پیشگیری و درمان معده درد، یبوست و همروئید یا بواسیر در دوران بارداری مفید می باشد.

مقادیر بالای فولات و ویتامین های گروه B موجود در فلفل تند برای جلوگیری از ناهنجاری های لوله عصبی در جنین مفید هستند.

فلفل تند حاوی مقادیر بالایی پتاسیم است که از ابتلا به فشار خون بالا و پره اکلامپسی در زنان باردار پیشگیری می کند.

13. روماتیسم و آرتروز

فلفل چیلی یا فلفل تند حاوی ماده ای به نام کپسایسین است که خاصیت التهابی دارد و برای کاهش درد ناشی از آرتروز و روماتیسم و همچنین کاهش التهاب لگن موثر می باشد.

همچنین استفاده ی موضعی از فلفل تند به دلیل وجود کپسایسین برای درمان درد پوکی استخوان مفید می باشد.

14. سرطان

کپسایسین موجو در فلفل تند دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی بوده و به برای پیشگیری و درمان انواع سرطان ها مفید می باشد.

فلفل تند قاتل سلول های سرطان پروستات می باشد؛ یک مطالعه در سال 2006 نشان داده که کپسایسین سلول های سرطان پروستات را وادار به خودکشی می کند، همچنین فلفل تند با نابودی ژن های مسئول ایجاد تومور پروستات به درمان سرطان پروستات کمک می کند.

15. سردرد میگرنی

کپسایسین موجود در فلفل تند با مهار نوروپپتید P که فرستنده اصلی درد به مغز است به درمان سردرد میگرنی و سردرد ناشی از سینوزیت کمک می کند.

عوارض و مضرات فلفل سبز و قرمز تند

  1. کپسایسین موجود در فلفل تند می تواند باعث سوزش پوست و چشم شود
  2. گرد فلفل تند خشک شده می تواند گلو و چشم ها را تحریک کند
  3. اگر تندی فلفل باعث سوزش پوست شما می شود، پوست را با شیر یا آب سرد بشویید، پروتئین کازئین موجود در شیر اثر تندی فلفل را خنثی می کند
  4. فلفل تند می تواند علائم بیماری سندروم روده تحریک پذیر را تشدید کند
  5. تحقیقات نشان داده که زیاده روی در مصرف فلفل تند خطر ابتلا به سرطان معده و سرطان کیسه صفرا را افزایش می دهد
  6. خوردن فلفل تند در شیردهی می تواند باعث انتقال کپسایسین موجود در فلفل به نوزاد شده و باعث بی قراری او شود

طبع فلفل سبز و قرمز تند

طبع فلفل تند گرم و خشک می باشد. فلفل سبز و قرمز تند یا فلفل چیلی حاوی مقادیر بالایی فیبر، مس، آهن، پتاسیم و منگنز و ویتامین های B، ویتامین A، ویتامین C و E و K می باشد.

علت اصلی مزه ی تند فلفل به دلیل وجود نوعی آنتی اکسیدان به نام کپسایسین می باشد.

فلفل تند یا فلفل چیلی انواع مختلفی دارد؛ نوعی فلفل قرمز که به نام فلفل کاین شناخته می شود و بیشتر به شکل پودر فلفل قرمز به عنوان ادویه استفاده می شود و نوعی فلفل سبز که فلفل هالاپینو نامیده می شود.

فلفل چیلی یا فلفل تند بومی آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی است و بیش از هفت هزار سال است که در این مناطق استفاده می شود، فلفل تند ابتدا به عنوان یک ماده تزئینی و بعد ها به عنوان یک ادویه و دارو استفاده می شد.

در قرن های 15 و 16 میلادی کریستوفر کلمب فلفل تند را به اروپا وارد کرد و به این ترتیب فلفل تند جایگزین فلفل سیاه که بسیار گران قیمت بود شد. در حال حاضر چین، ترکیه، نیجریه، اسپانیا و مکزیک بزرگترین تولید کنندگان تجاری فلفل چیلی یا فلفل تند سبز و قرمز هستند.

چگونه فلفل سبز و قرمز تند را خشک کنیم؟

برای خرید فلفل تند، انواعی را انتخاب کنید که رنگ های شفاف و براق دارند و هیچ گونه چروکیدگی و لکه های سیاه بر روی آن ها دیده نمی شود.

روش اول

پس از خرید فلفل های سبز یا قرمز را خوب بشویید و خشک کنید، دو روش برای خشک کردن فلفل چیلی وجود دارد؛ آن ها را بر روی دستمال پارچه ای در اتاق که تهویه خوبی دارد پهن کنید و یا فلفل ها را به یک نخ محکم ببندید و و از سقف آویزان کنید.

پس از سه تا چهار هفته فلفل ها خشک می شوند و می توانید آن ها را پودر کرده و نگهداری کنید.

روش دوم

فلفل های تند را پس از شستن و خشک کردن بر روی سینی فر پهن کنید و در دمای 100 تا 135 درجه فارنهایت بگذارید، هر چند دقیقه فلفل ها را جا به جا کنید تا خشک شوند.

توجه داشته باشید که خشک کردن فلفل به این روش چند ساعت زمان می برد.

روش سوم : به نخ کشیدن فلفل

فلفل سبز و قرمز تند را پس از شیتن و خشک کردن به یک نخ محک ببندید و برای سه تا چهار هفته در زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شوند.

روش چهارم : دستگاه خشک کن فلفل

ساده ترین روش خشک کردن فلفل سبز و قرمز تند استفاده از دستگاه خشک کن می باشد، فلفل ها را پس از شستن و خشک کردن، برش داده و در دستگاه خشک کن بگذارید تا خشک شوند.

توجه داشته باشید که پودر فلفل تند را باید در یک ظرف شیشه ای و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.

ارزش غذایی فلفل سبز و قرمز تند (100 گرم)

  • کالری : 40
  • چربی : 0.4 گرم
  • قند : 5 گرم
  • کربوهیدرات : 9 گرم
  • فیبر : 1.5 گرم
  • پروتئین : 1.9 گرم

منابع : whfoodsstylecraze

فال روزانه کوکا