خواص فندق؛ 30 خاصیت بی نظیر مغز فندق برای سلامتی و پوست و مو

خواص مغز فندق
خواص مغز فندق

فندق میوه درخت فندق است که به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند، کلسترول خون را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد و برای لاغری و کاهش وزن مفید است.

فندق فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص مغز فندق تازه و خشک برای سلامتی، بارداری، لاغری، دیابت و پوست و مو شرح داده ایم. با ما همراه باشید!

خواص فندق برای پوست و مو

نکته مهم : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود و صبر کردن به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E موجود در فندق به رفع سلول های مرده پوست کمک می کنند و با از بین بردن چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شوند.

2. آبرسان طبیعی پوست

مغز فندق خام و فندق خشک حاوی مقادیر بالای ویتامین E می باشد که به عنوان یک آبرسان طبیعی به افزایش رطوبت پوست کمک کرده و پوست را صاف و نرم نگه می دارد.

خواص آبرسانی طبیعی، فندق را به یک مرطوب کننده عالی برای پوست های خشک و حساس تبدیل کرده است.

3. درمان آکنه و جوش صورت

فندق به دلیل مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی که دارد به پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

ماسک فندق برای جوش صورت

1 قاشق چای خوری پودر مغز فندق خام را با 1/2 قاشق چای خوری قهوه و 1/2 قاشق چای خوری روغن نارگیل ترکیب کنید و برای صورت بمالید و به مدت 10 دقیقه در حرکات دایره ای ماساژ دهید و سپس با آب ولرم خوب بشویید.

4. ضد آفتاب طبیعی

فندق به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین E موجود در آن به عنوان ضد آفتاب طبیعی، پوست را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و خطر آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.

5. مناسب برای رنگ مو

فندق به عنوان یک ماده طبیعی برای رنگ کردن مو ها استفاده می شود؛ اگر می خواهید بودن استفاده از رنگ مو های شیمیایی، مو های خود را رنگ کنید به شما پیشنهاد می کنیم که از فندق استفاده کنید چون یک رنگ قهوه ای زیبا به مو ها می بخشد.

6. تقویت و افزایش رشد مو

فندق به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و باعث افزایش رشد موی سر می شود.

7. درمان مو های خشک و آسیب دیده

فندق یک آبرسان و مرطوب کننده طبیعی برای مو هاست که می تواند مو های خشک و آسیب دیده را درمان کند.

ماسک موی فندق

2 قاشق غذا خوری پودر فندق را با 2 عدد تخم مرغ ترکیب کنید و بر روی مو ها و پوست سر بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو خوب بشویید.

8. درمان موخوره

گفته می شود که فندق یکی از بهترین مواد طبیعی برای درمان موخوره است.

فواید دارویی و درمانی فندق برای بدن در طب سنتی

عکس درخت و میوه فندق تازه
عکس درخت و میوه فندق تازه

9. نوزادان و کودکان

مقادیر بالای کلسیم موجود در فندق برای افزایش رشد و تقویت استخوان ها و دندان ها در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

آهن موجود در فندق برای درمان کم خونی یا آنمی نوزادان و کودکان مفید است.

فندق حاوی مقادیر بالای ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر بوده و به عنوان یکی از بهترین میان وعده ها برای نوزادان و کودکان شناخته می شود.

10. جنین و زنان باردار

فندق حاوی مقادیر بالای فولات است که برای زنان باردار بسیار مفید است و از کم خونی مگالوبلاستیک و نقص عصبی در جنین جلوگیری می کند.

مقادیر بالای فیبر موجود در فندق برای پیشگیری و درمان یبوست دوران بارداری مفید می باشد.

مقادیر بالای مواد مغذی موجود در فندق از ضعف و گرسنگی زنان در دوران شیردهی جلوگیری می کند. توصیه می شود که زنان شیرده فندق را به عنوان میان وعده به رژیم غذایی خود اضافه کنند.

11. مردان

در طب سنتی از فندق برای افزایش تولید اسپرم و همچنین درمان ناتوانی جنسی و ناباروری در آقایان استفاده می شود.

12. سندروم پیش از قاعدگی

مقادیر بالای منیزیم، ویتامین E و کلسیم موجود در فندق برای پیشگیری از سندروم پیش از قاعدگی و علائم آن مفید بوده و درد شدید پریود را بهبود می بخشند.

13. لاغری و کاهش وزن

فندق حاوی مقادیر بالایی تیامین است که متابولیسم بدن را افزایش می دهد و باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود، همچنین منگنز موجود در فندق با بهبود آنزیم های گوارشی برای کاهش وزن افراد چاق مفید می باشد.

مقادیر بالای فیبر موجود در فندق هم باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

14. چاقی و افزایش وزن

اگر به دنبال روش هایی برای افزایش وزن هستید به شما پیشنهاد می کنیم که مغز فندق را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

فندق حاوی مقادیر بالای مواد مغذی است و اگر روزانه 56 گرم فندق مصرف کنید به افزایش وزن و چاقی صورت کمک می کند.

15. دیابت و قند خون

برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف فندق عدم تحمل گلوکز را بهبود می بخشد. همچنین سطح بالای منیزیم موجود در آن به کاهش قند خون کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

فندق حاوی مقادیر زیادی چربی های مفید برای بدن است که می تواند به کاهش کلسترول خون بالا در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

16. کم خونی

مطالعات نشان می دهد که مقادیر قابل توجه آهن موجود در فندق به افزایش تولید گلبول های قرمز خون کمک کرده و باعث درمان کم خونی یا آنمی می شود.

17. کبد چرب

فندق یکی از بهترین انواع آجیل و مغزیجات برای سم زدایی و پاک سازی کبد بوده که می تواند به درمان بیماری کبد چرب کمک کند.

18. معده و دستگاه گوارش

فیبر موجود در فندق به بهبود هضم غذا کمک می کند و منگنز موجود در آن متابولیسم پروتئین و کربوهیدرات در معده و دستگاه گوارش را تسهیل کرده و نفح شکم را کاهش می دهد.

19. یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در فندق به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

20. سنگ کلیه

گفته می شود که مصرف منظم فندق هر روز صبح برای سم زدایی و پاک سازی کلیه ها و درمان سنگ کلیه مفید می باشد.

21. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در فندق تازه و خشک به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا و بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

22. فشار خون

فندق حاوی مقادیر بالای منیزیم و پتاسیم است که به کاهش فشار خون بالا کمک می کنند.

23. کلسترول خون

مقادیر بالای اسید های چرب غیر اشباع و فیبر موجود در فندق به کاهش کلسترول خون بالا کمک می کنند.

24. سلامت قلب

فندق کلسترول و فشار خون را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را بهبود می بخشد.

علاوه بر این مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در فندق، التهاب در بدن را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند.

25. مغز

فندق حاوی مقادیر بالای ویتامین E، منگنز، تیامین، فولات و اسید های چرب مفید است که برای سلامت مغز و پیشگیری از ابتلا به زوال عقل و بیماری های آلزایمر و پارکینسون موثر می باشند.

26. سرطان

فندق حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان و ویتامین E است که برای پیشگیری از انواع سرطان های پروستات، پستان، روده بزرگ و ریه مفید می باشد.

همچنین منگنز و تیامین موجود در فندق خواص ضد تومور و ضد سرطانی قوی دارند.

27. بدنسازی

فندق حاوی مقادیر بالای کلسیم و منیزیم است که باعث تقویت عضلات شده و از اسپاسم، گرفتگی و یا تنش عضلانی پس از تمرینات بدنسازی جلوگیری می کند.

مقادیر بالای پروتئین موجود در فندق به افزایش چربی سوزی ورزشکاران کمک کرده و عضله سازی را بهبود می بخشد.

28. منبع غنی پروتئین گیاهی

فندق حاوی مقادیر بالای پروتئین است و به عنوان یکی از منابع طبیعی و گیاهی پروتئین برای گیاهخواران، افراد وگن و خام گیاهخواران محسوب می شود.

29. استرس، اضطراب و افسردگی

فندق حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین B6 می باشد که سنتز انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین را افزایش داده و با کاهش استرس و اضطراب به درمان افسردگی کمک می کنند.

30. پوکی استخوان

کلسیم، منیزیم و منگنر موجود در مغز فندق به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر شکستگی استخوان ها و پوکی استخوان را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات فندق

مغز فندق ممکن است در بعضی افراد باعث حساسیت و واکنش های آلرژیک شدید مانند شوک آنافیلاکسی شود.

طبع فندق

طبع فندق گرم است یا سرد؟ طبعیت فندق گرم و خشک می باشد. فندق سرشار از ویتامین A، نیاسین، فولات، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، کلسیم، پتاسیم، منگنر، مس، پروتئین، چربی و فیبر و بتا سیتوستولول می باشد.

فندق میوه‌ ای کروی یا بیضی شکل است و میوه ی آن درون یک پوسته ی سفت فیبری قرار گرفته که در واقع همان مغز یا آجیل فندق به شمار می رود.

فندق برای اولین بار در منطقه دریای سیاه ترکیه کشت شده و امروزه ترکیه، ایتالیا، یونان، گرجستان و کاتالونیا به عنوان بزرگترین صادر کننده های فندق در جهان شناخته می شوند. در ایران اشکورات رحیم آباد در رودسر بیشترین تولید فندق را دارد.

موارد استفاده از مغز فندق

مغز فندق را به صورت تازه به عنوان میوه استفاده می کنند.

مغز فندق خشک را به صورت خام و بو داده برای تهیه انواع دسر و شکلات فندقی، کره و شیر فندق، سس سالاد و همچنین روغن فندق استفاده می شود.

مغز فندق خام را می سوزانند و آن را برای تهیه سرمه به کار می برند.

کاربرد چوب درخت فندق

چوب درخت فندق را برای ساختن کمان استفاده می کنند.

ارزش غذایی فندق (100 گرم)

  • کالری : 628
  • پروتئین : 15 گرم
  • قند : 4.3 گرم
  • چربی : 61 گرم
  • فیبر : 10 گرم
  • کربوهیدرات : 17 گرم

منابع : draxestylecrazedrhealthbenefits


خواص انواع آجیل