خواص کنجد بو داده و نحوه درست کردن آن در منزل

طرز تهیه کنجد بو داده (برشته شده)
طرز تهیه کنجد بو داده (برشته شده)

کنجد یکی از پرمصرف ترین و خوشمزه ترین دانه های روغنی خوراکی است که به صورت خام و بو داده (برشته شده) برای تهیه انواع غذا به ویژه در کشور های آسیایی استفاده می شود.

کنجد خام (کنجد سیاه) را بیشتر برای تهیه انواع دسر، سوپ و دلمه استفاده می کنند در حالی که کنجد بو داده (کنجد قهوه ای – طلایی) برای تزیین انواع دسر و شیرینی و تهیه غذا های سرخ شده استفاده می شود.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید کنجد بو داده برای سلامتی بدن، طرز تهیه و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

 چگونه کنجد بو داده درست کنیم؟

دو روش برای تهیه کنجد برشته شده وجود دارد؛ روش اول اینکه کنجد را در فر بو بدهیم و روش دوم اینکه کنجد را در تابه و بر روی اجاق گاز برشته کنیم.

مواد لازم

کنجد خام سفید – 1/2 فنجان

روش اول : طرز تهیه کنجد بو داده در فر

تهیه کنجد بو داده در فر : دانه های کنجد را بر روی سینی فر بریزید و در دمای 180 درجه سانتیگراد برشته کنید
تهیه کنجد بو داده در فر : دانه های کنجد را بر روی سینی فر بریزید و در دمای 180 درجه سانتیگراد برشته کنید

1. دانه های کنجد خام را در یک آبکش بریزید و با آب سرد خوب بشویید تا گرد و خاک آن ها شسته شده و تمیز شوند.

پس از شستشو، کنجد ها را کنار بگذارید تا همه ی آب آن ها گرفته شود.

2. فر را بر روی دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) تنظیم کنید.

3. بر روی سینی فر یک کاغذ شیرینی پزی بگذارید و کنجد ها را بر روی آن پهن کنید. سپس سینی را در فر بگذارید تا کنجد ها برشته شوند.

4. هر 5 دقیقه سینی را از فر خارج کنید، کنجد ها را تکان دهید تا جای آن ها عوض شود و دوباره در فر بگذارید. (حداکثر دانه های کنجد را به مدت 12 تا 15 دقیقه در فر برشته کنید.)

5. هنگامی که دانه های کنجد به رنگ قهوه ای طلایی در آمدند از فر خارج کنید.

6. کنجد بو داده آماده است.

روش دوم : طرز تهیه کنجد بو داده بر روی اجاق گاز

1. دانه های کنجد خام را در یک آبکش بریزید و با آب سرد خوب بشویید تا گرد و خاک آن ها شسته شده و تمیز شوند.

پس از شستشو، کنجد ها را کنار بگذارید تا همه ی آب آن ها گرفته شود.

2. یک تابه ی خشک و تمیز را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید.

3. دانه های کنجد شسته شده را به آن اضافه کنید و با یک قاشق چوبی مدام هم بزنید تا حرارت به همه ی آن ها برسد و برشته شوند. (دانه های کنجد را حداکثر 10 دقیقه بر روی اجاق گاز برشته کنید.)

روش تهیه کنجد بو داده در تابه : کنجد خام را در یک تابه بریزید
روش تهیه کنجد بو داده در تابه : کنجد خام را در یک تابه بریزید

4. هنگامی که دانه های کنجد به رنگ قهو ه ای طلایی درآمدند، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.

روش تهیه کنجد بو داده در تابه : هنگاهی که کنجد ها به رنگ قهوه ای طلایی در آمدند از روی اجاق بردارید
روش تهیه کنجد بو داده در تابه : هنگاهی که کنجد ها به رنگ قهوه ای طلایی در آمدند از روی اجاق بردارید

5. کنجد بو داده آماده است.

کنجد بو داده آماده است
کنجد بو داده آماده است

روش نگه داری کنجد بو داده

کنجد بو داده را می توانید در یک ظرف شیشه ای ریخته و در جای خشک و خنک و دمای اتاق نگهداری کنید.

طریقه مصرف کنجد بو داده

کنجد بو داده را برای تهیه سالاد و سس سالاد، خوراک گیاهی سبزیجات، ارده، حلوا ارده، هوموس و تزیین انواع دسر، نان و غذا استفاده می کنند.

خواص کنجد بو داده برای سلامتی بدن

فشار خون 

مقادیر بالای منیزیم موجود در کنجد بو داده به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

کلسترول خون 

مقادیر بالای فیتو استرول های موجود در کنجد بو داده برای کاهش کلسترول خون بالا مفید می باشند.

دیابت و قند خون

مقادیر بالای پروتئین و منیزیم موجود در دانه های کنجد بو داده به کاهش قند خون کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهند.

معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در کنجد بو داده به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.

سلامت پوست و مو 

روی موجود در کنجد بو داده به سلامت پوست و مو کمک می کند.

منبع : thespruceeats

متن عاشقانه
فال روزانه کوکا