خواص شگفت انگیز روغن گل بنفشه برای سلامتی و پوست و مو

روغن بنفشه از گل یا برگ های گیاه بنفشه استخراج می شود. این گیاه بیشتر در مناطق معتدل مانند فرانسه، ایتالیا، چین و یونان رشد می کند. بیشتر گل های برداشت شده در عطر ها استفاده می شوند و برای تولید یک کیلوگرم روغن بنفشه از 1000 کیلوگرم گل و برگ گیاه بنفشه استفاده می شود. طبع روغن بنفشه سرد و تر می باشد.

خواص روغن گل بنفشه
روغن گل بنفشه

در ایران هم گل بنفشه به خوبی رشد می کند و در فصل بهار می توانید انواع گل های رنگارنگ بنفشه را مشاهده کنید. روغن گل بنفشه در واقع عصاره این گل می باشد که با روغن های دیگر مانند کنجد یا زیتون مخلوط می شود.
در انتهای مقاله طرز تهیه روغن بنفشه خانگی را نیز برای شما توضیح داده ایم. در ادامه این مقاله با برخی از مهمترین خواص روغن گل بنفشه آشنا خواهید شد.

خواص روغن بنفشه برای پوست صورت

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

جوش صورت : روغن بنفشه دارای خواص ضد عفونی کننده قوی می باشد و می تواند باعث رفع التهاب پوست شده و به درمان آکنه و جوش صورت و حتی جای جوش کمک کند. 2 قطره روغن بنفشه را بر روی پوست صورت بمالید و خوب ماساژ دهید و سپس با آب سرد بشویید.

درمان اگزما : روغن بنفشه برای درمان بیماری های پوستی مانند اگزما بسیار مفید می باشد.

مرطوب کننده : روغن بنفشه به عنوان مرطوب کننده طبیعی برای پوست خشک مفید می باشد.

پوست چرب : روغن بنفشه چربی پوست را کنترل می کند و برای پوست چرب مفید می باشد.

درمان آفتاب سوختگی : اگر دچار آفتاب سوختگی شدید، ابتدا تا چند روز از پیاده‌روی مقابل تابش مستقیم نور آفتاب روی پوست بپرهیزید و سپس در زمان استراحت، پوست را با روغن بنفشه چرب و استراحت کنید.

رفع خارش : مصرف روغن گل بنفشه برای رفع خارش پوست موثر است. در حقیقت این روغن دارای خاصیت ضد التهاب بوده و از این رو در درمان خارش بسیار موثر است. برای تاثیر این روغن بایستی ابتدا محل دچار خارش را خوب بشویید و روغن بمالید. سپس از گذشت چند ساعت، آن را با آب ولرم بشویید

خواص روغن بنفشه برای موی سر

روغن بنفشه برای جلوگیری از ریزش مو مفید می باشد و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود، همچنین می توان از روغن بنفشه برای درمان موخوره استفاده کرد.
روغن بنفشه برای جلوگیری از سفیدی مو هم مفید می باشد. هر شب قبل از خواب مقداری روغن بنفشه را بر روی موی سر ماساژ دهید، بگذارید یک شب بماند و سپس روز بعد با آب و شامپو بشویید.

خواص روغن بنفشه برای ابرو

روغن بنفشه همچنین می تواند باعث تقویت و افزایش رشد ابرو شود.

عکس گل بنفشه
گل بنفشه

حتما بخوانید : طرز تهیه روغن بنفشه در منزل

خواص دارویی و درمانی روغن بنفشه برای بدن

پیش از مصرف روغن گل بنفشه به صورت خوراکی حتما با پزشک خود نیز در این زمینه مشورت کنید.

نوزادان

روغن گل بنفشه یکی از بهترین دارو ها برای درمان سوزش و التهاب پوست ران نوزاد می باشد، همچنین روغن بنفشه خاصیت آرامش بخش دارد و می تواند برای بهتر خوابیدن نوزادان استفاده شود.

سرماخوردگی

روغن بنفشه می تواند به درمان سرماخوردگی و علائم آن مانند گرفتگی بینی و گلو های درد کمک کند. شب قبل از خواب مقداری روغن بنفشه را در دستگاه بخور بریزید و در اتاق بگذارید یا با روغن بنفشه بخور بدهید تا گرفتگی بینی شما باز شود و راحت تر نفس بکشید.

سینوزیت

روغن بنفشه یک ضد عفونی کننده قوی برای سینوس ها می باشد. یک قطره روغن بنفشه را در یک کاسه آب جوش بریزید و به مدت چند دقیقه سر خود را با حوله بپوشانید و بر روی آن بخور بدهید.

سردرد

روغن بنفشه برای درمان سردرد و میگرن بسیار مفید می باشد. چند قطره روغن بنفشه را بر روی پیشانی خود بمالید و خوب ماساژ دهید، بگذارید 20 دقیقه بماند تا سردرد شما بهتر شود.

بواسیر

روغن بنفشه دارای خاصیت ضد التهابی و ضد درد می باشد که می تواند تورم رگ های خونی و بافت های متورم را کاهش دهد و به درمان بواسیر یا هموروئید کمک کند. شما می توانید روغن بنفشه را به صورت موضعی برای ماساژ استفاده کنید تا بواسیر را درمان کند.

افسردگی

روغن بنفشه برای آرامش درمان استرس و افسردگی مفید می باشد. 2 تا 2 قطره روغن بنفشه را بر روی یک پارچه یا دستمال بریزید و در حالیکه دراز می کشید به مدت 30 دقیقه آن را استنشاق کنید اما اجازه ندهید که روغن به پوست برخورد کند.

بی خوابی

روغن بنفشه می تواند به عنوان یک آرامش بخش طبیعی به درمان بی خوابی کمک کند. مقداری روغن بنفشه را با اسطوخودوس ترکیب کنید و در دستگاه بخور بریزید تا بوی آن در اتاق پخش شود و باعث خواب آرام شود.

نا باروری

روغن بنفشه خالص می تواند برای درمان اختلالات جنسی و ناباروری مفید باشد. 2 قطره روغن بنفشه را با 2 قطره روغن یاسمن ترکیب کنید و بگذارید تا بوی آن در اتاق خواب شما پخش شود و یا 2 قطره اروغن بنفشه را با 2 قطره روغن اسطوخدوس ترکیب کنید و آن را به آب وان خود اضافه کنید.

عوارض و مضرات روغن بنفشه

مصرف خوراکی روغن بنفشه ممکن است باعث تهوع و استفراغ شود، بنابراین نباید آن را بدون مشورت با پزشک استفاده کنید.
اگر پوست شما حساس است ممکن است در اثر استفاده از روغن بنفشه واکنش نشان دهید پس بهتر است قبل از مصرف مقداری روغن بنفشه را بر روی بازوی خود امتحان کنید.

طرز تهیه روغن گل بنفشه در منزل

به منظور تهیه روغن بنفشه خالص و طبیعی بهتر است که این روغن را در خانه و خودتان تهیه کنید. تهیه روغن گل بنفشه بسیار ساده بوده، روش زیر یکی از روش های تهیه این روغن است :

یک لیوان روغن کنجد را در ظرفی ریخته و آن را از گل بنفشه تا حدی پر کنید، سپس این مخلوط را در یک محل به مدت یک ماه نگه دارید و بعد از یک ماه آن را صاف کنید و روغن را مورد استفاده قرار دهید. برای مرغوبیت هر چه بیشتر روغن گل بنفشه در این روش می‌توانید دوباره بعد از صاف کردن یک واحد گل بنفشه در آن بریزید و یک ماه دیگر صبر کنید و صاف نمایید.

این مراحل را تا ده مرتبه می‌توان تکرار کرد، مرغوب‌ترین و بهترین روش تهیه روغن بنفشه که می‌توان از فواید بسیار آن به خوبی بهره برد این روش ده مرحله ای می‌باشد.

چند نکته در مورد این روش روغن گیری لازم به تذکر هست

در این نوع روغن گیری نیازی به افزودن آب نیست و بهتر است از گل بنفشه خشک یا نیمه خشک جهت جلوگیری از کپک زدن استفاده نمایید. همچنین در این روش می‌توانید روغن بنفشه را بر پایه‌ روغن زیتون نیز تهیه کنید.

در ادامه بخوانید : خواص روغن گل مغربی

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
نسرین
نویسنده، مترجم و علاقه مند به موضوعات سبک زندگی، فرهنگ و هنر و سرگرمی