خواص روغن سیر برای سلامتی و پوست و مو

فواید روغن سیر چیست؟
فواید روغن سیر چیست؟

خواص روغن سیر خوراکی | عفونت گوش | خواص روغن سیر برای پوست صورت | خواص روغن سیر برای موها | عوارض جانبی

سیر یکی از گیاهان دارویی شناخته شده در طب سنتی و از طعم دهنده های مشهور هم خانواده پیاز است که چه به صورت حبه سیر خام و پخته یا روغن سیر، عصاره سیر و سایر مکمل ها فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد.

در این مطلب قصد داریم درباره روغن سیر صحبت کنیم، یکی از روغن های گیاهی با خاصیت ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی که از جمله خواص آن می توان به تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب و مغز و روده، تسکین درد دندان، عفونت گوش و درمان مشکلات پوستی و آکنه اشاره کرد.

برای آشنایی با خواص و کاربردهای بی نظیر روغن سیر در ادامه مطلب کوکا را همراهی کنید.

خواص و فواید روغن سیر

نکته: روغن سیر یک ماده غیر سمی است و به صورت خوراکی و موضعی قابل استفاده می باشد، با این حال توصیه می شود قبل از مصرف خوراکی حتما با پزشک مشورت کرده و قبل از استفاده موضعی روی بازوی خود تست حساسیت انجام دهید.

برخی از مهم ترین خواص روغن سیر عبارتند از:

1. تقویت کننده سیستم ایمنی

روغن سیر دارای خاصیت آنتی بیوتیک طبیعی است و می توان از آن برای درمان سرماخوردگی و سرفه استفاده کرد. این روغن از دیرباز در طب سنتی هندی برای درمان عفونت ها و کاهش تب تجویز می شده است.

روغن سیر سرشار از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن از جمله ویتامین های B1، C، B6، آلیسین، آهن و فسفر است که همگی برای سلامتی بدن مفید می باشند.

برای بهره بردن از این خاصیت روغن سیر می توانید از روغن سیر خانگی یا کپسول های روغن سیر (در دوزهای توصیه شده) استفاده کنید.

2. بیماری های قلبی

روغن سیر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک می کند، از یک سو ترکیب فعال دی آلیل دی سولفید موجود در آن باعث از بین رفتن لخته های خون در بیماران و افراد سالم شده و از آترواسکلروز پیشگیری می کند، از سوی دیگر این روغن تاثیر خوبی در افزایش خاصیت ارتجاعی عروق خونی و گردش خون دارد.

گفته شده رژیم های غذایی سرشار از سیر مانع تجمع پلاکت یا ترومبوز شده و خطر سکته مغزی را کاهش می دهند.

3. بیماری های عصبی و سلامت مغز

پراکسیداسیون لیپیدها از عوامل ایجاد کننده پیری است، کلسترول اضافی یا لیپیدها می توانند اکسیده شده و باعث تشکیل پلاک های آمیلوئید یا لخته هایی در مغز، قلب و جریان خون شوند، این مسئله در نهایت ممکن است به مرگ سلول های عصبی، کاهش حافظه یا زوال عقل و آلزایمر منجر شود.

این در حالیست که دی آلیل دی سولفید و دی آلیل تری سولفید موجود در روغن سیر تقطیر شده از اکسیداسیون و تجمع کلسترول جلوگیری کرده و به سلامت مغز کمک می کنند.

4. سلامت روده

روغن سیر فعالیت ضد میکروبی گسترده ای در برابر عوامل بیماری زای روده ای داشته و می تواند باکتری های روده ای را که باعث مسمومیت غذایی می شوند مهار کند.

گفته شده آلیسین و سایر ترکیبات گوگردی موجود در این روغن با باکتری اچ پیلوری که از عوامل ایجاد کننده سرطان معده و چندین اختلال گوارشی دیگر می باشد مقابله می کنند.

هشدار: فعالیت ضد میکروبی روغن سیر ممکن است اسید روده را کاهش داده و مضراتی به همراه داشته باشد.

5. خاصیت ضد ویروسی

عصاره سیر فعالیت ضد ویروسی داشته و با ویروس هایی همچون ویروس سیتومگال انسانی، ویروس آنفلوآنزا B، هرپس سیمپلکس نوع 1 و 2 و برخی ویروس های دیگر مقابله می کند.

6. عفونت گوش

روغن سیر برای عفونت گوش مفید است و از دیرباز در طب سنتی برای این منظور استفاده می شده است. این روغن به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی کننده خود با عفونت های باکتریایی مقابله کرده و درد ناشی از عفونت ها را کاهش می دهد.

کافیست چند قطره روغن سیر را با چند قطره روغن زیتون یا روغن خردل مخلوط کرده و روی حرارت گرم کنید، بعد از خنک شدن آن را داخل بطری کوچک بریزید و گوش پاک کن را به مقدار بسیار کمی از آن آغشته و مدتی داخل گوش خود قرار دهید.

در صورت ادامه دار شدن درد بلافاصله گوش پاک کن را خارج کنید زیرا ممکن است عفونت بدتر شود.

7. تسکین دندان درد

دندان درد از دردهای بسیار آزار دهنده است که روغن سیر می تواند تاثیر خوبی در تسکین آن داشته باشد.

آلیسین موجود در این روغن به کاهش درد و التهاب دندان کمک کرده و به دلیل فعالیت ضد باکتریایی از پوسیدگی دندان پیشگیری می کند.

برای کاهش درد دندان چند قطره روغن سیر را به یک توپ پنبه آغشته کرده و حدود 15 تا 20 دقیقه در ناحیه درد فشار دهید تا تسکین پیدا کند.

خواص روغن سیر برای پوست و مو

هشدار: قبل از استفاده موضعی روغن سیر حتما تست حساسیت انجام داده و هرگز نگذارید روغن یک شب کامل روی پوست صورت بماند زیرا ممکن است باعث بروز حساسیت و تحریک پوستی شود.

8. عفونت پوست

از روغن سیر می توان به عنوان درمان بسیاری از بیماری های پوستی روی پوست استفاده کرد. این روغن به دلیل خاصیت ضد قارچی برای بهبود عفونت های قارچی، زگیل، عفونت کرم حلقوی و عفونت پای ورزشکار مفید است و خاصیت ضد التهابی آن خارش ناشی از پسوریازیس را تسکین می بخشد.

برای درمان عفونت قارچی در پا می توانید پاهای خود را داخل مخلوط آب گرم و سیر خرد شده قرار دهید.

9. درمان آکنه

روغن سیر به عنوان یکی از درمان های خانگی موثر برای آکنه شناخته شده زیرا حاوی سلنیوم، آلیسین، ویتامین C، مس و روی است که همگی برای سلامت پوست مفید می باشند، خاصیت ضد التهابی این روغن نیز باعث تسکین پوست می شود.

به علاوه ماده معدنی روی توانایی خوبی در کنترل تولید سبوم که مهم ترین عامل بروز آکنه محسوب می شود دارد.

چند قطره روغن سیر را به گِل رس افزوده و خمیر حاصل را روی صورت بمالید، بعد از 10 دقیقه پوست خود را با آب سرد بشویید.

10. پیشگیری از ریزش مو

روغن سیر به دلیل مقدار فراوان گوگرد و ویتامین های E ،C ،B6 ،B1 نه تنها از ریزش مو و آسیب دیدن موها جلوگیری می کند بلکه باعث تقویت ریشه و فولیکول های مو شده و رشد موها را تسریع می کند.

استفاده منظم از روغن سیر روی مو و پوست سر به گردش خون بهتر در ناحیه پوست سر کمک کرده، باعث تقویت موها شده و از ریزش مو جلوگیری می کند.

برای بهترین نتیجه موها و پوست سر را با روغن سیر ماساژ داده و بگذارید یک شب بماند، صبح روز بعد موها را با شامپو ملایم و آب بشویید.

11. درمان شوره سر

شوره سر نتیجه پوسته شدن پوست سر به دلیل التهاب زیاد است و روغن سیر به دلیل خاصیت ضد التهابی و گوگرد فراوان موجود در آن به تسکین پوست ملتهب کمک کرده و از خارش ناشی از شوره جلوگیری می کند.

کافیست پوست سر خود را با روغن سیر ماساژ داده و بگذارید یک شب بماند، روز بعد با آب سرد و شامپو بشویید.

12. دافع طبیعی پشه

اگر به دنبال روش طبیعی برای دور کردن پشه های مزاحم هستید می توانید از روغن سیر استفاده کنید که به دلیل رایحه قوی حشرات را دفع می کند.

کافیست یک پد پنبه ای را به چند قطره روغن سیر آغشته کرده و روی پوست خود بمالید یا این روغن را به اطراف اتاق خود اسپری کنید.

مصرف خوراکی روغن سیر

روغن سیر خالص که از روش تقطیر به دست می آید اگرچه خوراکی است اما طعم خوشایندی ندارد و بوی آن نیز بسیار تند است.

در صورت تمایل به جای روغن سیر می توانید از کپسول های روغن سیر استفاده کنید که بی عطر و بو هستند و خوردن آن ها دردسر خاصی به دنبال ندارد.

عوارض جانبی روغن سیر

روغن سیر علاوه بر فواید فراوانی که دارد می تواند مضراتی برای سلامتی داشته باشد، به عنوان مثال این روغن حاوی آلیسین است که مصرف آن در دوزهای بالا می تواند به کبد آسیب برساند.

همچنین به نظر می رسد ترکیبات فعال موجود در روغن سیر اثرات منفی روی سلامت انسان به جا می گذارد، از جمله:

  • درماتیت
  • بد بویی دهان
  • آسم
  • اختلال در لخته شدن خون
  • بیماری های قلبی عروقی
  • اختلال در عملکرد دستگاه گوارش
  • اگزما
  • تحریک زخم های باز

دوز مشخصی برای روغن سیر تعیین نشده است و بهترین کار این است که قبل از استفاده با پزشک مشورت شود.

در ادامه بخوانید : طرز تهیه روغن سیر خانگی

منابع: stylecrazefood.ndtv

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا