20 کالای مصرفی که شاید ندونید تاریخ انقضای اونها فرا رسیده و باید تعویض بشن !

همه ما یه سری چیزا توی خونه هامون داریم که سالها و حتی دهه هاست اونها رو انبار کردیم. ما فکر می کنیم این چیزا رو می شه تا ابد نگه داشت، اما عمده اونها یه تاریخ انقضاء دارن که بعد از اون تاریخ عملا غیرقابل مصرف و حتی در مواردی خطرناک هستن و دیگه نباید ازشون استفاده کرد.

سایت کوکا لیستی از متداول ترین اقلام خانگی که عملا دارای تاریخ انقضاء هستن رو جمع آوری کرده. اگه چنین “گنجینه” هایی رو تو خونه هاتون جا دادین، یه نگاه بهشون بندازین.

1 – آب اکسیژنه : 2 ماه

هیدروژن پراکسید در باکس داروی هر خونه ای وجود داره، اما عده معدودی می دونن که وقتی در قوطیش باز می شه، خاصیتش رو طی 2 ماه از دست می ده. حتی قوطی دربسته اون هم بعد از یک سال، عملا غیرقابل استفاده خواهد بود.

2 – ادویه و چاشنی ها : 2 سال

ادویه و چاشنی ها
ادویه و چاشنی ها

یه خبر بد واسه اونایی که دوست دارن انواع ادویه جات و چاشنی های کمیاب رو جمع آوری کنن! شما باید انبار ادویه جات تون رو بعد از 2 سال جایگزین کنین، چون چاشنی ها، خاصیت، عطر، طعم و مزه شون رو بعد از یه مدت از دست می دن.

3 – کفش های ورزشی : 400 کیلومتر یا 6 ماه

وقتی مدام دارین از کفش های ورزشی تون استفاده می کنین، سیستم ضربه گیر، کفی کفش، و زیره اون ها به سرعت فرسوده می شه. دوندگانی که از کفش های کتانی استفاده می کنن، باید هر 400 کیلومتر مایل کفش شون رو عوض کنن و کفش هایی که در دیگر فعالیت های ورزشی استفاده می شن هم، باید بعد از 6 ماه استفاده مداوم عوض بشن.

4 – چای کیسه ای : 6 ماه

چای های کیسه ای، حتی در بسته بندی های دربسته و وکیوم، بیشتر از 6 ماه قابل نگهداری و استفاده نیستن، چرا که برگ های چای هم قابلیت ترش شدن و تخمیر رو دارن.

5 – عینک های آفتابی : 2 سال

اشعه های ماوراء بنفش اثر منفی روی شیشه های عینک آفتابی دارند. بعد از یه مدت، شیشه ها خاصیت خودشون رو از دست می دن و اجازه عبور شعاع های بیشتری از اشعه مضر نور خورشید رو از خودشون می دن. عمر مفید این عینک ها بطور دقیق توسط شرکت سازنده تعیین می شه، اما توصیه می شه شما عینک آفتابی تون رو هر 2 سال یه بار عوض کنین.

6 – خمیردندان و مسواک : 1 سال و 3 ماه

مسواک رو باید هر 3 ماه یکبار، قبل از اینکه تبدیل به محیطی مناسب برای پرورش و رشد باکتری ها بشه عوض کنین. خمیردندان رو بعد از باز شدن، نباید بیشتر از 1 سال نگه دارین. بنابراین، تاریخ انقضای تیوب های کوچیک خمیردندان مسافرتی تون رو حتما چک کنین.

7 – حوله : 1-3 سال

حوله
حوله

با وجود این حقیقت که حوله های مرطوب محیطی ایده آل برای رشد باکتری ها هستند، شستشوی زود به زود اونها هم سبب فرسودگی بافت شون می شه. شستشو در دمای بالا هم که سبب می شه حوله ها زودتر کهنه بشن. توصیه می شه هر 2 سال یه بار، حوله تون رو عوض کنین.

8 – شانه : 1 سال

طول عمر متوسط شانه یا برس، فقط یک ساله، حتی اگه اون رو بطور مرتب بشورین و تمیز کنین. بعد از این مدت، شانه یا برس شما می تونه سبب تحریک شوره سر و دیگر مشکلات مرتبط با موی شما بشه.

9 – برس ها و پدهای آرایشی : 5 سال و 6 ماه

نه تنها باید برس های آرایشی تون رو بعد از هربار استفاده بشورین، بلکه باید اونها رو هر 5 سال یک بار عوض کنین؛ پوست شما به این خاطر مدیون شما خواهد بود. پدهای آرایشی هم باید هر 6 ماه یکبار عوض بشن.

10 – سوتین : 2 سال

این قلم از گنجینه لباس هاتون بطور متوسط فقط تا 2 سال قابل استفاده ست و بعد از این مدت فرم خودش رو از دست می ده، چون لباس زیر به مرور که استفاده می شه از ریخت می افته و الیاف اون خودبخود کش میان و گشاد می شن.

11 – کفش راحتی : 6 ماه

“عمر” دمپایی رو فرشی فقط 6 ماهه، و پس از این مدت محیط مناسبی برای پرورش و رشد قارچ ها خواهد بود.

12 – بالش : 2-3 سال

بالش
بالش

صرف نظر از اینکه بالش شما با چی پر شده باشه، یه بالش شکل خودش رو بعد از 2-3 سال از دست می ده، و بعد از این مدت گرده های کرم ریز در اون ظاهر می شن. یه خواب سالم اونقدر ارزش داره که به خاطرش بالش تون رو عوض کنین، اینطور نیست؟

13 – پتو : 7 سال

تغییراتی که در کیفیت پتوها ایجاد می شه، شبیه بالشه. به هر حال، “طول عمر” اونها بیشتره و تا 7 سال دوام میارن. با مراقبت دقیق و شستشوی منظم، می تونین عمر پتوهاتون رو تا 10 سال هم افزایش بدین. بعد از این مدت، حتما باید اون رو جایگزین کنین.

14 – تشک : 8-10 سال

یادتون باشه وقتی دنبال خرید یه پتوی نو هستین، به خرید یه تشک جدید هم فکر کنین، چون اونام باید هر 8-10 سال عوض بشن. همچنین، به خاطر داشته باشین تشک تون رو هر 6 ماه یه بار برگردونین تا خیلی زود کهنه و فرسوده نشه.

15 – تخته های چوبی آشپزخانه : 3 سال

تخته آشپزخانه باید هر 3 سال یکبار عوض بشه. در غیر این صورت، به محیط مناسبی برای رشد باکتری ها تبدیل خواهد شد. علاوه بر این، تخته های آشپزخانه شکل شون رو بخاطر رطوبت و کاردهای آشپزخانه به مرور از دست می دن.

16 – کفگیر آشپزخانه : 2 سال

کفگیرهایی که برای هم زدن غذا استفاده می شن، قاشق ها و دیگر ظروف آشپزخانه که اغلب با غذا در تماس هستن باید هر 2 سال یک بار عوض شن؛ بخصوص در مورد ظروف چوبی.

17 – اسکاچ شستشوی ظروف آشپزخانه : 2 هفته

زمان استفاده موثر چنین اسفنج هایی فقط 2 هفته ست.

18 – ماسک های گاز : 1 سال

ممکنه از جنبه احتیاط در رابطه با جنگ اتمی، آتشسوزی یا نقاشی دیوار، یه ماسک گاز تو خونه نگه دارین. اما فراموش نکنین تاریخ خریدش رو روش یادداشت کنین. فیلترهای چنین ماسک هایی تاریخ انقضاء دارن و نباید بیشتر از یک سال نگه داشته بشن.

19 – ویتامین ها : 3 سال

ویتامین ها
ویتامین ها

ویتامین ها، تنها تا 3 سال قابل نگهداری هستن. این قرص ها بعد از اینکه از تاریخ انقضاء شون می گذره به سختی تبدیل به یه اسلحه بیولوژیک می شن، اما ویژگی های مفیدشون رو مطمئنا از دست می دن.

20 – گوشی های هوشمند : 2-3 سال

متاسفانه، حتی گوشی های هوشمند هم از این قاعده مستثنی نیستند و تاریخ انقضاء دارن. شما فقط برای 2-3 سال آینده می تونین از گوشی هوشمند جدیدتون انتظار عملکرد بهینه داشته باشین. بعد از این مدت، گوشی تون با مشکلات سخت افزاری مواجه می شه و فعالیت هاش بطور ناگهانی مختل می شه. این مشکل مخصوصا مربوط به مدل هایی می شه که باطری شون داخلیه و قابل تعویض نیست.

می خواین دوره نگهداری همه اقلامی رو که در این مقاله به اونها اشاره شد کاهش بدین؟ لطفا راهکارهاتون رو از طریق کامنت با ما به اشتراک بزارین.

منبع : brightside.me

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا