قرمزی چشم نشانه چیست؟ | علت، راه های درمان و پیشگیری از قرمزی چشم

قرمز شدن چشم نشانه چیست؟

قرمزی چشم یکی از مشکلات رایجی است که باعث ایجاد لکه های قرمز و رگ های خونی در سفید چشم شده و بیشتر افراد آن را تجربه کرده اند، قرمزی چشم در یک یا هر دو چشم رخ می دهد و ممکن است با درد چشم، خارش، اشک ریختن و اختلالات بینایی از جمله تاری دید همراه باشد.

قرمزی چشم ممکن است ناگهانی یا به دلیل آلرژی، بیماری و آسیب چشم ایجاد شود.

ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل علل و دلایل انواع قرمزی چشم و راه های پیشگیری و درمان آن را برای شما ارائه کرده ایم.

قرمزی چشم چیست؟
قرمزی چشم چیست؟

علل و دلایل قرمزی چشم

1. التهاب ملتحمه چشم

یکی از شایع ترین علل قرمزی چشم ها، التهاب ملتحمه چشم یا کنژنکتیویت است که با نام بیماری چشم های صورتی هم شناخته می شود.

عفونت چشم به ویژه در میان نوزادان و کودکان باعث التهاب ملتحمه چشم و در نتیجه قرمزی چشم کودکان می شود، وقتی که ملتحمه چشم عفونی شود، عروق خونی درون آن تحریک شده و باعث قرمزی چشم ها می شوند.

2. خشکی چشم

سندروم خشکی چشم زمانی اتافاق می افتد که میزان رطوبت سطح چشم و اشک کاهش پیدا می کند، همین باعث التهاب و خارش چشم و در نتیجه قرمزی چشم ها می شود.

شاید خشکی چشم را نتوان قطعا درمان کرد اما برای کنترل آن می توان از قطره اشک مصنوعی استفاده کرد.

علل و دلایل خشکی چشم

دکتر اسوتلانا فیشر خشکی چشم را به خشکی هوا مربوط می داند، همچنین از نظر وی نگاه کردن طولانی به صفحه کامپیوتر نیز می تواند باعث خشکی چشم شود.

3. آلرژی قرمزی چشم

آلرژی قرمزی چشم یکی دیگر از دلایل قرمز شدن چشم ها می باشد که در بیشتر موارد با تورم و ریزش اشک همراه می باشد.

هنگامی که سیستم ایمنی بدن شما به یک ماده خارجی مانند گرده، گرد و غبار یا برخی مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایشی واکنش نشان دهد، بدن شما با تولید هیستامین به مبارزه با این آلرژن ها می پردازد و در نتیجه، هیستامین باعث ایجاد عروق خونی در چشم و قرمزی چشم می شود.

4. استفاده از لنز و قرمزی چشم

یکی از علت های مهم قرمزی چشم ها، استفاده از لنز می باشد، لنز می تواند آلودگی و عفونت را به چشم ها منتقل کند و در نتیجه باعث قرمز شدن چشم شود.

فراموش نکنید که لنز ها می توانند سندرم خشکی چشم را تشدید کرده و در نتیجه قرمزی چشم را بدتر کنند.

5. سندروم بینایی کامپیوتر

استفاده ی بیش از حد از کامپیوتر می تواند باعث خارش، سوزش و قرمز چشم ها شود، به این بیماری سندرم بینایی کامپیوتر می گویند.

وقتی شما بیش از حد به صفحه نمایش کامپیوتر زل بزنید، کمتر پلک می زنید و در نتیجه خشکی چشم تشدید شده و قرمزی چشم ایجاد می شود.

6. زخم قرنیه چشم

عفونت قرنیه و استفاده از لنز می تواند باعث زخم قرنیه شود، زخم قرنیه علاوه بر قرمزی چشم باعث درد چشم، کاهش دید و ترشحات چشمی می شود.

7. تبخال چشم

تبخال چشمی نوعی عفونت ویروسی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 می باشد که باعث قرمزی چشم، تورم چشم ها، درد چشم، ریزش اشک و حساسیت به نور می شود.

8. بیماری یوئیت چشمی

یوئیت یا التهاب لایه میانی چشم به طور معمول با علائمی مانند قرمز شدن چشم، حساسیت به نور و اختلالات بینایی می شود.

عفونت های چشم، آسیب های چشم و یا آسیب های سیستم ایمنی بدن از شایع ترین علل بیماری یوئیت هستند، اگر این بیماری به موقع درمان نشود می تواند باعث آب مروارید و فشار بالای چشم شود.

9. قرمزی چشم گلوکوم

در اغلب موارد، گلوکوم می تواند باعث قرمز شدن چشم ها شود، این بیماری علاوه بر قرمزی چشم ها با درد چشم و از دست دادن بینایی همراه می باشد.

10. سرماخوردگی، آنفولانزا و گلودرد

سرماخوردگی، آنفلونزا و گلودرد باعث تورم چشم، قرمز شدن چشم و آبریزش چشم ها می شود، چشم های قرمز در این بیماری ها به دلیل یک عفونت سینوسی یا مسدود شدن سینوس ها ایجاد می شود.

11. بارداری و یائسگی

تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممکن است در بسیاری از موارد باعث قرمزی چشم، خارش و حساسیت به نور شود.

همچنین مطالعات نشان داده که زنان در دوران یائسگی بیشتر مستعد خشکی چشم و در نتیجه قرمزی چشم ها می شوند.

12. الکل، سیگار و قرمزی چشم

سیگار یکی دیگر از دلایل خارش و قرمزی چشم ها می باشد، بد نیست بدانید که سیگار کشیدن خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا، آب مروارید و یوئیت را تشدید می کند.

مصرف بیش از حد مشروبات الکلی هم باعث قرمزی چشم می شود، الکل اکسیژن رسانی به چشم ها را کاهش داده و در نتیجه باعث چسبیدن رگ های خونی درون چشم و قرمزی چشم می شود.

13. بی خوابی و قرمزی چشم

بی خوابی و کم خوابی از دیگر علت های قرمزی چشم ها می باشد.

چشم ها برای به دست آوردن انرژی نیاز به استراحت و خواب شبانه دارند، اگر شب ها کمتر از 7 یا 8 ساعت می خوابید، همین یکی از علل قرمز شدن چشم های شما می باشد.

14. دارو ها

بسیاری از درمان های دارویی باعث قرمز شدن چشم ها می شوند، به عنوان مثال، آنتی هیستامین ها، قرص های خواب، قرص های ضد اضطراب و برخی از آرامبخش ها از قبیل ایبوپروفن می توانند سبب خشکی و قرمزی چشم شوند.

راه های پیشگیری و جلوگیری از قرمزی چشم

از مالیدن و خاراندن چشم ها خودداری کنید، چون باعث التهاب چشم و در نتیجه قرمز شدن چشم ها می شود.

هنگام استفاده از لنز های طبی و لنز های رنگی، بهداشت را رعایت کنید؛ لنز ها را در جای تمیز نگه دارید و قبل از برداشتن آن ها، دست ها را با آب و صابون خوب بشویید.

تا جایی که امکان دارد از مصرف دارو های ضد آلرژی مانند آنتی هیستامین خودداری کنید.

اگر زیاد از کامپیوتر استفاده می کنید بهتر است قانون 20-20-20 را دنبال کنید؛ هر 20 دقیقه به مدت 20 ثانیه به یک نقطه ی دورتر در فاصله ی 20 فوتی (6 متری) از صفحه کامپیوتر نگاه کنید.

هرسال برای معاینه چشم ها به چشم پزشک مراجعه کنید.

کلر موجود در استخر های شنا هم می توانند باعث قرمزی چشم شوند، سعی کنید استخر هایی انتخاب کنید که از مواد دیگر برای ضد عفونی کردن استخر استفاده می کنند و حتما از عینک شنا استفاده کنید.

درمان های خانگی قرمزی چشم

درمان قرمزی چشم ها بسته به علت آن متفاوت است، بهترین کار این است که برای تشخیص و درمان صحیح هنگام قرمزی چشم ها به پزشک مراجعه کنید.

1. کمپرس گرم

حوله را در آب گرم فرو کنید و سپس به مدت 10 دقیقه بر روی چشم ها قرار دهید، گرما می تواند جریان خون را به این منطقه افزایش داده و به رفع قرمزی چشم کمک کند.

2. کمپرس سرد

حوله ای را در آب سرد فرو کنید و بر روی چشم ها قرار دهید، این روش برای درمان قرمزی چشم و خارش ورم چشم ها مناسب می باشد.

3. اشک مصنوعی

قطره اشک مصنوعی یکی از بهترین درمان ها برای خشکی چشم و در نتیجه رفع و درمان قرمزی چشم ها می باشد.

4. لنز استفاده نکنید

اگر پس از استفاده از لنز چشم های شما قرمز می شود، پیشنهاد می کنیم که دیگر از لنز استفاده نکنید.

5. رژیم غذایی سالم داشته باشید

هر روز 8 لیوان آب بنوشید تا رطوبت چشم ها حفظ شود.

مصرف غذاهای فرآوری شده، فراورده های لبنی و فست فود ها که باعث التهاب و قرمزی چشم می شوند را کاهش دهید.

تحقیقات نشان داده که غذا های غنی از اسید های چرب امگا 3 مانند، دانه ها و آجیل ها می توانند التهاب چشم ها و قرمزی چشم را کاهش دهند.

در ادامه بخوانید : پف زیر چشم نشانه چیست؟

منابع : allaboutvisionhealthline

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا