خواص بالنگ؛ 10 خاصیت درمانی بالنگ برای سلامتی و طریقه مصرف آن

خواص میوه بالنگ
خواص میوه بالنگ

بالنگ چیست؟

بالنگ که به نام های اترنج، بادرنگ و اترج کبیر هم شناخته می شود، میوه ای بزرگ و بومی هند است که پوست ضخیم و چرمی به رنگ سبز، زرد یا نارنجی دارد، برگ های آن سبز و چرمی هستند و بوی آن شبیه لیمو به نظر می رسد و برخلاف سایر مرکبات آب کمی دارد چون بیشتر گوشت آن خشک است.

بالنگ حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند، باعث تقویت قلب شده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید میوه بالنگ و نحوه استفاده از آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص بالنگ برای پوست و مو

1. روشن تر شدن رنگ پوست

مقادیر بالای روغن های ضروری موجود در دمنوش بالنگ به افزایش گردش خون در بدن کمک کرده و به سفید تر و روشن تر شدن رنگ پوست کمک می کند.

2. تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای مواد مغذی موجود در بالنگ به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکول ها باعث افزایش رشد مو می شود.

فواید دارویی و درمانی بالنگ برای سلامتی بدن

3. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در مرکباتی مانند بالنگ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های باکتریایی، ویروسی و قارچی را کاهش می دهد.

همچنین ویتامین C موجود در بالنگ باعث کاهش علائم و کاهش طول مدت ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی و پنومونی می شود.

در طب سنتی از چای بالنگ برای سرفه و گلودرد استفاده می شود.

4. ضد التهاب طبیعی

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در بالنگ دارای خواص ضد التهابی طبیعی هستند که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های التهابی را کاهش می دهند.

5. سرطان

تحقیقات متعدد نشان داده که کاروتنوئید ها و آنتی اکسیدان های موجود در میوه بالنگ، خطر ابتلا به سرطان ها به ویژه سرطان دستگاه گوارش و سرطان ریه را کاهش می دهند.

6. فشار خون

مقادیر بالای پتاسیم، ویتامین C و الکترولیت های موجود در بالنگ به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریه ای قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهند.

7. سلامت قلب

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی موجود در بالنگ و همچنین خواص ضد التهابی آن به سلامت قلب کمک کرده و خطر ابتلا به مرگ در اثر بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند.

8. معده و دستگاه گوارش

در طب سنتی از میوه بالنگ برای بهبود هضم غذا، درمان نفخ شکم، کاهش اسید معده و سلامت دستگاه گوارش استفاده می شود.

9. یبوست

چای و دمنوش بالنگ به طور گسترده برای بهبود حرکات روده و پیشگیری و درمان یبوست استفاده می شود.

توصیه می شود که برای درمان یبوست روزانه یک یا دو فنجان دمنوش بالنگ استفاده کنید.

10. سلامت دهان و دندان

مقادیر بالای ویتامین C موجود در بالنگ به سلامت دهان و دندان کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری اسکوربوت را کاهش می دهد.

جویدن پوست خشک بالنگ به دلیل عطر خوبی که دارد، به رفع بوی بد دهان کمک می کند.

عوارض و مضرات بالنگ

آلرژی و حساسیت

برخی افراد ممکن است به بالنگ حساسیت داشته باشند که با علائمی مانند خارش، تورم، تاول، قرمزی و سوزش پوست مشخص می شود.

طبع بالنگ

طبع و طریقه مصرف بالنگ
طبع و طریقه مصرف بالنگ

طبیعت میوه بالنگ سرد و تر می باشد. بالنگ سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، نیاسین، ویتامین B6، ویتامین C، منگنز، روی، سلنیوم، پتاسیم، کلسیم، آهن، بتا کاروتن و فیبر است.

بالنگ (به انگلیسی : Citron و با نام علمی : Citrus medica) میوه ای بزرگ و بومی هند است که دارای درختی بسیار کوچک بوده و تا ارتفاع 4.5 متر رشد می کند.

طریقه مصرف بالنگ

  • بر خلاف سایر انواع مرکبات، میوه بالنگ دارای پوست ضخیم و گوشت و دانه های بسیار کمی است به همین دلیل بیشتر از پوست آن استفاده می شود
  • پوست خشک شده یا تازه بالنگ را به عنوان طعم دهنده ماست یا غلات صبحانه استفاده می کنند
  • امروزه به طور گسترده از روغن بالنگ در پزشکی برای تهیه دارو استفاده می شود
  • از پوست بالنگ برای تهیه دمنوش، کوکی، کیک میوه ای، انواع دسر، نوشیدنی ها، ترشی، شربت، مربا و مارمالاد استفاده می شود

طرز تهیه دمنوش بالنگ

  1. 3 تا 4 میوه رسیده بالنگ را انتخاب کنید، از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هسته های آن را خارج کنید
  2. حالا بالنگ ها را به چهار قاچ تقسیم کنید
  3. در یک ظرف دیگر 3/4 فنجان عسل طبیعی را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید تا یک شربت غلیظ ایجاد شود.
  4. بالنگ ها را به این شربت اضافه کنید و در یک ظرف شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید. این مخلوط یوجا چانگ نام دارد
  5. برای تهیه یک فنجان دمنوش بالنگ، یک قاشق چای خوری یوجا چانگ را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید، هم بزنید و بنوشید.

منابع : draxeorganicfacts