خواص و مضرات خوردن زردآلو در دوران بارداری برای مادر و جنین

368

فواید و عوارض خوردن زردآلو برای زنان باردار و جنین

اکثر پزشکان متخصص زنان و زایمان به مادران باردار توصیه می کنند که میوه زردآلو را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند. با این حال، بسیار مهم است که این مادران، همه میوه ها را قبل از مصرف به درستی بشویند، تا انگل ها و باکتری های مضری که منجر به بروز بیماری های منتقله از غذاها مانند listerosis و توکسوپلاسموز می شود، به طور کامل از بین برود، زیرا بر اساس تحقیقات انجمن بارداری آمریکا و FDA، چنین بیماری هایی در بین زنان حامله به وفور دیده می شود.

مواد مغذی لازم در بارداری عبارتند از پروتئین ها، فولیک اسید، ید، کلسیم و آهن. برخی از این مواد مغذی در زردآلو وجود دارند.
زردآلو ماده ای مغذی در رژیم غذایی مادر است. اما بهتر است پیش از خوردن حتما آن را بشویید تا باکتری ها و مواد مضر که باعث بیماری هایی مانند لیستروسیس می شود از بین برود.

زردآلو مانند هلو، گیلاس و بادام است. مطالعات نشان می دهد مصرف روزانه این ماده برای بدن مناسب است.

خواص و مضرات زردآلو در بارداری
خواص و مضرات زردآلو در بارداری

خواص زردآلو در بارداری

زردآلو (به انگلیسی : apricot) غنی از مواد معدنی مانند سیلیکون، فسفر، پتاسیم، آهن و کلسیم است.
مقدار زیاد آهن، مس و کبالت به جلوگیری از کم خونی در بارداری، کمک می کند.
مادر باردار به سیصد کالری انرژی نیاز دارد تا نیازهای جنین در حال رشد را تامین کند. مصرف کالری باید مطابق با نیازهای روزانه باشد.
زردآلو همراه با سبزیجات و میوه ها غنی از رتینول است.
این مواد غنی از آهن هستند. خانم باردار باید روزانه سی میلیگرم آهن مصرف کند تا از کم خونی جلوگیری شود.

خاصیت ضد کم خونی زردآلو

زرد آلو به دلیل داشتن عنصر کبالت ، ضد کم خونی محسوب می گردد. کمبود کبالت در بدن منجر به کم خونی می شود و از آن جایی که نیاز به خون در بدن مادران باردار در دوران بارداری بیشتر است ، از این رو مصرف میوه زرد آلو در زمان حاملگی ، نقش مهمی در جلوگیری از کم خونی مادران باردار دارد. این موضوع مخصوصا در مادران بارداری که از روش تغذیه طبیعی برای تامین منابع آهن و خون سازی استفاده می کنند بسیار مهم است. منظور از روش تغذیه طبیعی ، استفاده از منابع طبیعی حاوی آهن به جای منابع شیمیایی مثل قرص آهن شیمیایی یا قرص اسید فولیک شیمیایی می باشد. تغذیه طبیعی در دوران بارداری روش بسیار خوبی در رشد طبیعی جنین است و اثرات سوء مصرف مواد شیمیایی نظیر قرص آن شیمیایی یا قرص اسید فولیک شیمیایی را هم بر روی جنین ندارد. در صورتی که شما خانم باردار هم مایل به استفاده از روش تغذیه طبیعی در دوران بارداری هستید می توانید با یک پزشک طب سنتی در این زمینه مشورت نمایید.

خاصیت خون سازی زرد آلو

یکی از خواص خوب زرد آلو ، خاصیت خون سازی آن است که به واسطه وجود عنصر آهن در ترکیب آن می‌باشد. مساله خون سازی در بدن مادران باردار در زمان حاملگی ، بسیار مهم بوده و نیاز مادر حامله به خون در این زمان بیشتر است. زردآلو به دلیل داشتن آهن در ترکیب خود یکی از منابع تامین آهن در دوران آبستنی محسوب می شود. همانطور که در بالا هم اشاره شد ، این موضوع مخصوصا در زنان حامله‌ای که از روش تغذیه طبیعی در دوران بارداری بهره می‌برند بسیار مهم است.

زرد آلو ضد یبوست و ملین است

یکی از مشکلاتی که در دوران بارداری ممکن است برای خانم های حامله پیش بیاید مساله یبوست بارداری است. زرد آلو به دلیل ملین بودن و داشتن خاصیت ضد یبوست می تواند نقش مؤثری در کاهش و رفع یبوست دوران بارداری داشته باشد.

نقش زرد آلو در استخوان سازی جنین

زردآلو به دلیل داشتن کلسیم نقش مؤثری در استخوان سازی جنین در دوران بارداری دارد و سبب جلوگیری از مشکلات استخوانی از جمله نرمی استخوان در جنین می گردد.

نقش زرد آلو در هوش جنین

زرد آلو به دلیل داشتن فسفر ، نقش مهمی در تکامل و رشد سلول های مغزی و افزایش هوش جنین دارد.

کاهش فشار خون بارداری

زردآلو به دلیل داشتن پتاسیم در ترکیب خود ، در کنترل و کاهش فشار خون بارداری می تواند مؤثر باشد.

فایده زردآلو برای رشد سیستم عصبی جنین

زردآلو به دلیل داشتن ویتامین های گروه ب ، در رشد و تکامل سیستم عصبی جنین خاصیت مؤثری می تواند داشته باشد.

رفع اختلال در رشد جنین

این میوه به دلیل داشتن ویتامین ث ، نقش مفیدی در رفع اختلال رشد در جنین می تواند ایفا نماید.

خاصیت اشتها آوری زرد آلو

زرد آلو اشتها آور است و این خاصیت سبب می شود در مادران بارداری که احتمالا دچار کاهش اشتها شده اند یک عامل اشتها زا باشد.

جلوگیری از اختلال در رشد مغز جنین

میوه زردآلو به دلیل داشتن ویتامین آ ، تاثیر فراوانی در جلوگیری از اختلال در رشد مغز جنین دارد. همچنین ویتامین آ برای رشد و نمو دستگاه های مختلف بدن جنین از جمله چشم ، سیستم عصبی مرکزی ، استخوان ها و شش ها لازم است. اما توجه داشته باشید که مصرف زیاد و بیش از حد این ویتامین خوب نیست و ممکن است سبب بروز ناهنجاری هایی در جنین و سایر مشکلات در دوران بارداری شود. از این رو در خوردن این میوه در زمان حاملگی ، حتما اعتدال را رعایت نمایید.

زردآلو تصفیه کننده خون است

زرد آلو تصفیه کننده خون است و این خاصیت آن سبب دفع مواد زائد و مضر خون در دوران بارداری شده و از این رو هم به سلامت مادر باردار و هم به سلامت جنین در شکم مادر حامله کمک می کند. همچنین تصفیه و پاک سازی خون از مواد زائد در زیبا شدن جنین مؤثر است.

زردآلو خشک شده در بارداری

زردآلو به عنوان داروی گیاهی در بارداری استفاده می شود. در ادامه خواص آن ذکر شده است:

شیره درخت برای درمان ناباروری، اسپاسم و خونریزی مناسب است.
مصرف زردآلو در طول بارداری و شیردهی خواص زیادی دارد.
مطالعات نشان می دهد دانه زردآلو در بارداری نباید مصرف شود زیرا باعث نقص تولد می شود.
زردآلو معمولا خشک می شود و غنی از کلسیم، فولیک اسید، آهن و فیبر است. این میوه خشک انتخابی خوب برای کاهش اشتها می باشد.

خطرات و مضرات خوردن زردآلو در بارداری

اگرچه زردآلو خواص زیادی دارد اما باید در مصرف آن دقت کنید. مصرف بیش از حد هیچ چیزی خوب نیست و عوارض جانبی به دنبال دارد.

مصرف بیش از حد زردآلو بر سیستم عصبی تاثیر می گذارد و مشکلاتی در بارداری ایجاد می کند.
اگر زردآلو نرسیده بخورید مشکلات معده ایجاد می شود.
زردآلو غنی از دی اکسید سولفور است که باعث واکنش های آلرژیک می شود. بنابراین اگر نسبت به سولفیت حساسیت دارید بهتر است زردآلو نخورید.
هسته زردآلو حاوی ماده شیمیایی لاتریل است که باعث ناراحتی بدن می شود. بنابراین هسته زردآلو را خارج کنید.
مصرف بیش از حد زردآلو باعث سردرد و سرگیجه در بارداری می شود.

زردآلویی که تلخ است مقدار زیادی آمیگدالین، نوعی ماده سمی که از آمیگدالین گلیکوزید در هنگام هضم ترشح می شود، دارد. این اسیدها باعث استفراغ و گرفتگی عضلات می شود. مقدار زیاد این اسید باعث فلج تنفسی می شود.

نکاتی در خصوص مصرف زردآلو در بارداری

زردآلو ارزش دارویی دارد. اگر یک تا سه بار در هفته زردآلو بخورید مشکلی ایجاد نمی شود.
در بارداری معمولا به مقدار یازده تا شانزده کلیوگرم افزایش وزن دارید. بنابراین سعی کنید در خوردن موادغذایی ملاحظه کنید.
برای اطمینان از سلامت خود پیش از مصرف هر ماده غذایی با پزشک خود مشورت کنید.

منابع : سایت اوما و 2life.ir