گوشت مرغ یکی از پرمصرفترین مواد غذایی است که در تهیۀ غذاهای مختلفی، از سنتی گرفته تا فستفودی، مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از مرغ، غذاهای فانتزی متنوعی چون شینسل، کنتاکی، مرغ شکم پر، پاستا آلفردو میتوان طبخ کرد.
غذاهای اصیل ایرانی نیز از دیگر مواردی است که با استفاده از این گوشت سفید میتوان تهیه کرد. غذاهایی چون زرشک پلو و باقالی پلو با مرغ، انواع غذا با سینه مرغ و برنج و دهها نوع غذای دیگری که مورد پسند ذائقه ایرانیان است، در این گروه قرار دارند.
اگر علاقه دارید غذاهای جذاب ایرانی که با مرغ تهیه می شوند را در بهترین رستوران های ایرانی همچون رستوران ارکیده و دیگر رستوران های معروف تجربه کنید پیشنهاد میکنیم سفارش خود را از طریق اسنپ فود ثبت کنید و درب منزل تحویل بگیرید و از طعم غذای بی نظیر ایرانی لذت ببرید.
انواع غذاها با مرغ انواع غذا با سینۀ مرغ و برنج
گوشت مرغ، به عنوان یک منبع غنی از پروتئین، چربی اشباع کمتری دارد و به عنوان یک غذای کمچرب شناخته شده است. این گوشت سفید، سرشار از ویتامین نیاسین است، ویتامینی که به عنوان ضد سرطان عمل میکند. سلنیوم موجود در این گوشت، در واکنشهای متابولیکی بدن از جمله سیستم ایمنی و سیستم دفاعی آنتی اکسیدان بدن نقش مهمی ایفا میکند. بنابراین، استفاده از مرغ میتواند جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز باشد.
زرشک پلو با مرغ، پای ثابت سفرههای ایرانی
زرشک پلو با مرغ، یکی از غذاهای خوشمزهای است که همیشه در مجالس ما ایرانیان، از مجالس عروسی گرفته تا عزا، مهمان سفرههایمان است. زرشک، زعفران، برنج، گوشت مرغ از ترکیبات این غذای خوشمزه هستند.
تهچین مرغ، غذای اصیل ایرانی
تهچین مرغ با برنج، در همه جای دنیا به عنوان یک غذای مختص سرزمینمان شناخته شده است. زعفران، زرشک، زردۀ تخممرغ، ماست و کره از ترکیبات مهم این غذای خوشمزه است که طعمی بینظیر به آن میدهند.
باقلی پلو با مرغ، غذایی به رنگ طبیعت
باقلی پلو با مرغ غذای سادهای که نیاز به معرفی ندارد. خاطرۀ خوشی یک مهمانی را با این غذای اصیل ایرانی میتوانید تجربه کنید.
مرصع پلو با مرغ، یک غذای اعیونی
مرصع پلو، یا جواهر پلو از جمله غذاهایی است که سفرهای رنگارنگ و زیبا را به نمایش میگذارد. انواع خلالها مانند بادام، پسته، پوست پرتقال، زرشک و کشمش همان نگینهای رنگارنگی است که بر روی برنج جلوۀ زیبایی را ایجاد میکند
جوجه کباب، غذای اصیل رستورانهای ایرانی
جوجه کباب از آن دسته غذاهایی است که در منوی اغلب رستورانهای ایرانی به چشم میخورد. تکههای مرغی که برای چند ساعت در ترکیبی از آبلیمو، پیاز، زعفران، نمک و فلفل خوابانده شوند، به طور حتم مورد پسند ذائقۀ ایرانیان است.
انواع سالادها با استفاده از مرغ: سالاد الویه، سالاد پرطرفدار کودکانه
سالاد الویه سالاد مشهور روسی است که ایرانیان فارغ از سن و سال طرفدار آن هستند. مرغ، سیبزمینی، خیارشور، کالباس، تخممرغ آبپز، نخودفرنگی و سس از ترکیبات اصلی این سالاد به حساب می آیند. در پیکنیک، سفر و جشنهای تولد به عنوان یک غذای سبک و راحت میتوانید آن را سرو کنید.
سالاد ماکارونی، سریعترین غذا با سینۀ مرغ
یکی از سالادهای لذیذی که در همۀ دنیا شناخته شده است. یک پیش غذای ساده که در منزل و کمترین زمان میتوانید آن را تهیه کنید. ماکارونی فرمی پخته، مرغ، کالباس، پنیر و ادویههای مختلف به همراه سس مخصوص سالاد، ترکیبات پایه این خوراکی دلپذیر است.
سالاد سزار، هم پای سالاد شیرازی
محبوبیت این سالاد بین ایرانیان به اندازه سالاد شیرازی محبوب است. مرغ سوخاری، نان تست، پنیر پارمزان، کاهو مواد تشکیل دهندۀ این سالاد هستند. سس مخصوص این سالاد به همراه ادویههایی چون سیر، خردل و فلفل سیاه طعم و مزهای ماندگار ایجاد خواهد کرد.
انواع غذاها با مرغ، سیبزمینی و برنج: گراتن مرغ با سیبزمینی، غذای محبوب فرانسوی
این غذا را هم در فر و هم قابلمه میتوانید طبخ کنید. انواع مختلف این غذا با قارچ، سیبزمینی، کدو، بادمجان، ماکارونی، اسفناج تهیه میشود.
مواد لازم:
- سیب زمینی، 2 عدد
- فیلۀ مرغ ریز شده، 300 گرم
- پیاز خرد شده، 1 عدد
- نمک و فلفل، به میزان لازم
- زردچوبه، یک قاشق چایخوری
- پنیر پیتزا و روغن ، به میزان لازم
- پودر سیر، یک قاشق چایخوری
- آویشن، یک قاشق چایخوری
- قارچ خوردشده، 350 گرم
- فلفل دلمهای، گوجۀ گیلاسی برای تزئین
مواد لازم برای سس بشامل
- آرد سفید، یک قاشق غذاخوری
- شیر، یک پیمانه
- کره، یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- سیبزمینی ها را با بخارپز کنید. سپس، پوسستشان را بکنید و حلقه حلقه کنید.
- در مرحلۀ بعد، آنها را در روغن تفت دهید.
- پیازهای خرد شده را در روغن داغ بریزید و تفت دهید.
- قطعات مرغ را به همراه زردچوبه، آویشن، نمک و فلفل و پودر سیر به پیازها اضافه کرده و با هم تفت دهید.
- قارچهای خردشده را در تابهای دیگر تفت دهید، بطوری که آب آنها کامل خشک شود.
- آنها را به مخلوط مرغ اضافه کنید و مجدد تفت دهید.
- کمی پنیر رنده شده را به مخلوط اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، از روی حرارت بردارید.
طرز تهیه سس بشامل:
- کره را روی حرارت ملایم باز کنید.
- آرد را به آن بیفزایید.
- سپس، شیر را به تدریج به این ترکیب افزوده و مدام هم بزنید.
- وقتی به غلظت دلخواهتان رسید، از روی حرارت بردارید.
- در ظرف مخصوص فر، مقداری روغن بریزید تا دیوارهها و کف آن چرب شود.
- سیبزمینیها را در کف ظرف قرار دهید تا آن را کامل پوشش دهد.
- مخلوط مرغ و قارچ را روی سیبزمینیها بریزید. سس بشامل را روی گراتن مرغ بریزید.
- در نهایت، با پنیر پیتزا روی گراتن را پوشش دهید و به مدت 20 تا 30 دقیه در فر قرار دهید.
واویشکای مرغ، غذای محبوب گیلانیها
این غذای خوشمزه خطۀ شمال را میتوان با مرغ، گوشت و بادمجان در وعدۀ ناهار یا شام سرو کنید.
مواد لازم:
- سینۀ مرغ خرد شده، 300 گرم
- سیبزمینی متوسط نگینی شده، یک عدد
- پیاز خرد شده، یک عدد
- سیر رنده شده، 2 حبه
- گوجه فرنگی پوره شده، یک عدد
- رب گوجه فرنگی، یک قاشق غذاخوری
- فلفل دلمهای، یک عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه، به میزان لازم
- زعفران دم کرده، به میزان لازم
- نان تازه یا برنج برای سرو
طرز تهیه:
- پیازها و سیر خرد شده را در روعن تفت دهید.
- تکههای مرغ را به آن بیفزایید و با هم تفت دهید.
- فلفل قرمز و سیاه، زردچوبه و نمک را به مرغها اضافه کنید.
- در ادامه پورۀ گوجهفرنگی را به مخلوط اضافه کنید.
- سپس، رب گوجه فرنگی را کمی در روغن تفت دهید و بعد به واویشکای مرغ اضافه کنید.
- فلفل دلمهای، زعفران دمکرده و نصف پیمانه آب جوش را در واویشکا بریزید.
- در تابه را ببندید و به مدت 10 دقیقه آن را بپزید.
- سیبزمینیهای خرد شده را در روغن سرخ کنید.
- آنها را به همراه واویشکا در دیس بکشید و با نان یا برنج سرو کنید.
انواع غذاهای فست فودی با مرغ: کیک مرغ، یک پیش غذای چشمنواز در مهمانی
کیک مرغ را به عنوان یه وعدۀ غذایی و یا حتی پیش غذا میتوانید سرو کنید. با مواد سادهای چون نان تست، مرغ، گردو، پیازچه و سس مایونز به راحتی میتوانید این غذای خوشمزه را تهیه کنید.
کوردن بلو رول شده، روبان آبی فرانسویها
کوردن بلو، یک غذای معروف فرانسوی است که در لغت به معنای روبان آبی است. مرغ، پنیر و زامبون از مواد اولیه این غذاست. به راحتی میتوانید این غذا را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.
کوفتۀ مرغ و پنیر، محبوب دل بچهها
این کوفته به خاطر پنیری که دارد، مطابق میل بچههاست. این غذای خوشمزه را هم در فر میتوانید درست کنید و هم در روغن سرخ کنید.
مواد لازم:
- مرغ چرخ کرده، 450 گرم
- تخممرغ، یک عدد
- پنیر پارمزان، نصف پیمانه
- روغن زیتون، 2 قاشق غذاخوری
- پودر سیر، نصف قاشق چایخوری
- آرد سوخاری، نصف پیمانه
- نمک، فلفل و ادویه، به میزان لازم
طرز تهیه:
- همۀ مواد ذکر شده را در کاسهای بریزید و کاملاً ورز دهید تا یکدست شود.
- مقداری از مواد را با قاشق بردارید، آن را گلولهای شکل کنید و روی سینی فر قرار دهید.
- بعد از اینکه تمام مواد را به این شکل درآوردید، سینی را داخل فر به مدت 30-25 دقیقه قرار دهید.
چیکن استراگانف، غذایی اصالتاً روسی
چیکن استراگانف، ترکیبی از مرغ، قارچ و پیازی است که در سسی مخصوص به نام «ساور کریم» طعمدار میشود. این سس متشکل از خامه، شیر و سرکۀ سفید است.
مرغ سوخاری، پرطرفدارترین فست فود دنیا
غذای محبوبی که در خانه هم میتوان آن را طبخ کرد. تکههای مرغ را به یک لایۀ آرد آغشته کرده و در روغن سرخ میکنیم. این غذا را در فر هم میتوان آماده کرد تا روغن کمتری مصرف شود. مرغ سوخاری با طعمهای متنوعی که دارد، برای همۀ ذائقهها، غذایی دلچسب به شمار میآید.
چیکن تیکا ماسالا، خوراک مرغ به سبک هندی
چیکن تیکا از غذاهای مشهور هندی است. این غذا، در واقع تکههای مرغ است که در ماست و یک ادویۀ خاص به نام ماسالا خوابانده میشود. ماسالا، عطر و طعم بینطیری به این خوراکی میدهد.
اسنک مرغ، یک شام هیجانانگیز
افرادی که در منزل ساندویچساز دارند، حتماً بارها این غذای راحت و سریع را درست کردهاند. اسنک مرغ، میتواند به عنوان یک وعدۀ سبک شام، فوقالعاده باشد.
مواد لازم:
- فیلۀ مرغ پخته،300 گرم
- قارچ، 200 گرم
- نان تست، 8 عدد
- فلفل دلمه، یک عدد
- پیاز، یک عدد
- پنیر پیتزا و روغن مایع، به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه، سس کچاپ، به میزان لازم
طرز تهیه:
- پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
- نمک، فلفل و ادویۀ دلخواهتان را به آن اضافه کنید.
- مرغ ریش ریش شده را داخل مواد ریخته و هم بزنید تا کمی طلایی شود.
- فلفل دلمه و قارچ را خرد کنید و در تابهای جداگانه تفت دهید.
- مخلوطی از مرغ و قارچ به همراه یک قاشق سس کچاپ و پنیر پیتزا روی نان تست قرار دهید.
- میتوانید یک ورق دیگر پنیر را روی مواد قرار دهید. یک نان تست دیگر روی این مواد بگذارید.
- در نهایت، به مدت 6-3 دقیقه آن را در ساندویچساز قرار دهید.
اگر در منزل ساندویچساز ندارید، میتوانید از تابه برای سرخ کردن اسنکها استفاده کنید. برای اینکه دو تکه نان تست هم به خوبی به هم بچسبند، یک جسم سنگین روی آنها قرار دهید.
پاستا آلفردو، یک غذای ایتالیایی پرطرفدار
پاستا با سس آلفردو، از جمله غذاهای بینالمللی معروفی است که در بین ایرانیان هم طرفداران زیادی دارد. در انواع مختلف این پاستا، چون پنه، پروانهای، فتوچینی، بوکاتینی و چندین نوع دیگر، پاستا پنه پرطرفدارتر از همه است.
مواد لازم:
- سینۀ مرغ، یک عدد
- قارچ، 200 گرم
- پاستا، 300 گرم
- روغن مایع و سرکه، به میزان لازم
- آب مرغ، 1 لیوان
- شیر، نصف فنجان
- سیر، 2 حبه
- خامه، 1 و نیم فنجان
- پنیر پارمزان، 1 فنجان
- نمک، فلفل، زردچوبه، به میزان لازم
- جعفری تازه، یک چهارم پیمانه
طرز تهیه:
- سینۀ مرغ خرد شده را در ادویههای ذکر شده و یک حبه سیر بریزید و آن را ورز دهید. اجازه بدهید چند دقیقه در این مخلوط بماند. سپس آنها را بخارپز کنید.
- قارچها را در روغن تفت داده و به مرغها اضافه کنید. به مدت چند دقیقه این مخلوط را با مقداری آب مرغ، روی حرارت ملایم قرار دهید.
طرز تهیۀ سس آلفردو:
- یک حبه سیر در کره ذوب شده تفت دهید.
- خامه را با 3 قاشق شیر رقیق کرده و به مخلوط سیر و کره اضافه کنید.
- بعد از اینکه کمی غلیظ شد، پنیر پارمزان و جعفری خرد شده و نمک و فلفل به آن بیفزایید.
- کمی روی حرارت ملایم آن را هم بزنید.
- در یک قابلمه آب جوش، پاستا را همراه نمک و کمی روغن بریزید.10
- -5 دقیقه بعد آن را آبکش کنید.
- پاستا به همراه مرغ، قارچ و سس آلفردو را در یک قابلمه به مدت 25 دقیقه روی حرارت قرار دهید.
- چند بار مواد را زیر و رو کنید. در این مرحله، پاستا آمادۀ سرو است.
چیکن باربیکیو، یک برگر متفاوت
طعم متفاوت این چیکن، به خاطر استفاده از چاشنی مختص غذای ایتالیایی در آن است. این چاشنی، ترکیبی از پودر سیر ، پیاز، پونۀ کوهی، آویشن، ریحان و جعفری خشک، روغن کنجد و سرکۀ سفید است. یک برگر با طعمی خاص را میتوانید با ترکیب این مواد در مرغ تجربه کنید.
ناگت مرغ، لقمۀ آماده سرو
ناگت مرغ محصول فراوری شده از مرغ است که در اغلب مغازههای پروتئینی یافت میشود. فقط کافی است آن را در روغن سرخ کنید تا آماده سرو شود. البته، در منزل هم میتوانید آن را تهیه کنید
پیراشکی مرغ، غذای پرطرفدار برای پیک نیک
پیراشکی مرغ از آن دسته از غذاهای پرطرفداری است که در دورهمیهای خانوادگی و یا دوستان خارج از منزل، میتواند یک وعدۀ غذایی دلچسب باشد.
جرک چیکن، جوجه کباب به سبک آفریقایی
جرک چیکن، مربوط به منطقۀ غرب آفریقاست. این غذا با استفاده از مرغ، سیر، دارچین، جوز هندی، آویشن طبخ میشود. پخت این غذا روی چوب درخت گردو یا درخت فلفل پیمنتو، طعمی خاص به آن میدهد.
بریانی مرغ عربی، باب دل افراد گرم مزاج
این نوع بریانی خاص کشورهای عربی و هند است. با ادویههای تند و متنوعی که در این بریانی استفاده میشود، این غذا برای افرادی با طبع گرم حتماً مورد پسند قرار میگیرد.
شامی مرغ، شام محبوب ایرانیان
کتلت یا شامی، یکی از غذاهایی پرطرفدار آشپزی ایرانی است. کتلت، برای کودکانی که به مدرسه میروند میتواند غذایی مناسب و مقوی محسوب شود..
انواع سوپ با مرغ: سوپ شیر، پیش غذایی در فصل سرما
این سوپ، از غذاهای اصلی کشور ایتالیا و فرانسه است. امروزه، این غذای بینالمللی در اکثر مجالس و مهمانیها به عنوان پیش غذا، به خصوص در فصل سرما، سرو میشود. مرغ ریش ریش شده، خامه، شیر و سبزیجات، مواد اصلی این غذای لذیذ هستند.
سوپ جو، پیش غذایی سالم و مقوی
سوپ جو، یکی از سوپهای اصیل ایرانی است که سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. بنابراین، میتواند به عنوان یک وعدۀ غذایی کامل باشد. رب گوجهفرنگی، جو پوست کنده یا پرک، هویج، پیاز، جعفری، نمک و فلفل سیاه مواد اصلی این سوپ هستند. انواع مختلف این سوپ با شیر، خامه و قارچ هم تهیه میشوند.
انواع غذاهای خورشتی با مرغ: قلیۀ مرغ، غذایی رژیمی
قلیۀ مرغ از جمله غذاها رژیمی است که میتواند به عنوان یک پیشنهاد غذایی برای افراد دیابتی باشد. تمر هندی که در تهیۀ این غذا استفاده میشود، هم طعمی متفاوت به آن میدهد و هم آن را برای این گروه مناسب میسازد.
مقبولۀ مرغ و بادمجان، غذای عربی خوشمزه
افرادی که دو مادۀ غذایی مرغ و بادمجان را در ترکیب غذایی خود میپسندد، بدون شک از خوردن این غذا لذت خواهند برد. پیاز، سیر، گوجهفرنگی، سیبزمینی و بادام و برنج هم از دیگر مواد لازم این غذای عربی متفاوت است.
مرغ لیمویی، خوراک باب دل ترشپسندها
مرغ لیمویی از جمله غذاهایی است که فقط افراد خاصی آن را میپسندند. طعم ترش لیمو، همراه آویشن و رزماری این غذا را مختص افراد ترشی دوست ساخته است.
مرغ شکم پر، غذای مخصوص افراد پر اشتها
یکی از غذاهای لذیذ ایرانی که بیشتر در شمال کشور طرفدار دارد. ترکیباتی مانند گردو، زرشک، آلو، سبزیجات معطر داخل شکم مرغ، برای پر کردن آن استفاده میشود. دیدن این غذا پای هر سفرهای، اشتهایتان را باز میکند.
مواد لازم:
- مرغ، یک عدد
- پیاز، یک عدد
- زردچوبه، سه قاشق چایخوری
- دارچین، نصف قاشق چایخوری
- نمک و فلفل، به میزان لازم
- گردو خورد شده، به میزان لازم
- آلو خورشتی، دو قاشق غذاخوری
- زرشک و کشمش، دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- پیاز را خرد کرده و ادویههای لازم را به آن بیفزایید.
- همۀ مواد را به همراه مقداری روغن زیتون به مخلوط پیاز و ادویه اضافه کنید.
- مقدار روغن در حدی باشد که مواد کاملاً در آن غوطهور باشند.
- پس از اینکه مرغ را شستید، داخل شکم آن را با مواد آماده شده پر کنید و با نخ و سوزن، ابتدا و انتهای شکم را بدوزید.
- مقداری از روغن زیتون را روی پوست مرغ بمالید.
- سپس مرغ را در فر دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
- بعد از 1 ساعت، روغنی که کف ظرف جمع شده است را با یک برس روی مرغ بمالید.
- مجدد ظرف را در فر قرار دهید. حدود 110-90 دقیقه برای پخت آن زمان لازم است. پس از پخت، سر نخ را بکشید. میتوانید با سبزیجات معطر و تازه این خوراکی خوشمزه را سرو کنید.
بهترین غذاها با مرغ
گوشت مرغ، یکی از مواد غذایی است که غذاهای تهیه شده با آن، تنوع زیادی دارد. هر کدام از این غذاها بنابر طبع و ذائقۀ هر فرد، طرفداران خاصی دارد. زرشک پلو یا باقالی پلو با مرغ، تهچین مرغ و جوجه کباب را میتوان در زمرۀ غذاهای اصیل ایرانی نام برد که طرفداران زیادی دارند.
پاستا آلفردو، مرغ سوخاری، پیراشکی مرغ، چیکن استراگانف، گراتن مرغ با سیبزمینی، کیک مرغ، اسنک، سالاد الویه و سالاد ماکارونی به عنوان برخی از بهترین غذاهای فانتزی تهیه شده با مرغ، در اولویتهای اول انتخاب برای عاشقان غذای فست فودی هستند. البته، منوی گستردهای از این سبک غذایی وجود دارد که هر کس با توجه به طعم و مزهای که دوست دارد، آنها را انتخاب میکند.
رستوران ارکیده
چنانچه فرصت کافی برای آشپزی ندارید، میتوانید در محیط زیبا و چشمنواز رستوران ارکیده، خستگی یک هفتۀ سخت را رفع کنید و انرژی لازم برای روزهای آتی را فراهم آورید. غذایی سالم و اصیل ایرانی را در رستورانهای زنجیرهای ارکیده تجربه کنید. شعبههای مختلف این رستوران زنجیرهای، در کنار آشپزهایی ماهر و کادری آموزش دیده، میتواند اوقات خوشی را برای شما فراهم کند.
جمعبندی
با توجه به ارزش غذایی گوشت مرغ با اطمینان میتوان آن را به عنوان غذایی سالم در نظر داشت. طیف گستردهای از غذاها با استفاده از این گوشت سفید تهیه میشود. غذاهای سنتی چون زرشک پلو با مرغ و فست فودی مانند اسنک، پاستا آلفردو و سایر غذاهایی که در این مقاله به برخی از آنها اشاره کردیم.
اگر طعم این گوشت سفید را دوست دارید، توصیه میکنیم که آن را در یکی از وعدههای غذایی خود قرار دهید. رستورانهای زنجیرهای ارکیده، از جمله رستورانهایی است که در آن تنوعی از این غذاها برای هر نوع ذائقهای یافت میشود. با استفاده از خدمات اسنپ فود، به راحتی و در کمترین زمان ممکن میتوانید در محل کار، خانه یا هر جایی که هستید، غذای باب دلتان را سفارش داده و میل کنید.
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید