آموزش پخت و تهیه غذای خوشمزه با نخود سیاه + طرز تهیه لپه

طرز تهیه خورش نخود سیاه
طرز تهیه خورش نخود سیاه

قبلا در مقاله خواص نخود سیاه به بررسی فواید بی نظیر آن برای سلامتی بدن پرداختیم.

در ادامه این مقاله با طرز پخت نخود سیاه، روش تهیه یک غذای خوشمزه با آن و طرز استفاده از نخود سیاه بیشتر آشنا می شوید. با کوکا همراه باشید؛

روش پخت نخود سیاه چگونه است؟

1 فنجان نخود سیاه را در 3 تا 4 فنجان آب سرد به مدت یک شب خیس کنید. روز بعد آب آن را خالی کرده و با 4 فنجان آب بر روی اجاق گاز بگذارید تا به مدت 1 ساعت و 30 دقیقه بجوشد و پخته شود.

همچنین می توانید نخود سیاه را به مدت 35 دقیقه در زودپز بپزید.

روش درست کردن خورش نخود سیاه

مواد لازم

  • نخود سیاه پخته شده – 2 فنجان
  • روغن زیتون – 2 قاشق غذا خوری
  • پیاز ریز خرد شده – 1 عدد
  • سیر خرد شده – 4 حبه
  • فلفل دلمه ای قرمز خرد شده – 1 عدد
  • زیره – 2 قاشق چای خوری
  • گشنیز – 2 قاشق چای خوری
  • زردچوبه – 1 قاشق چای خوری
  • پاپریکا – 1 قاشق چای خوری
  • فلفل کاین – 1/4 قاشق چای خوری
  • گوجه فرنگی – 250 گرم
  • رب گوجه فرنگی – 2 قاشق غذا خوری
  • آب سبزیجات – 2 فنجان
  • نمک دریا – 1/2 قاشق چایخوری
  • جعفری خرد شده برای تزیین

طرز تهیه

1. روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. پیاز، سیر و فلفل دلمه ای قرمز خرد شده را به آن اضافه کرده و به مدت 2 دقیقه خوب بپزید.

2. زیره، گشنیز، زردچوبه، فلفل کاین را اضافه کرده و بپزید تا معطر شود. نخود سیاه پخته شده را اضافه کرده و هم بزنید سپس گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، آب سبزیجات و نمک را اضافه کنید.

3. حدود 20 دقیقه بگذارید بپزد تا خورش غلیظ شود، سپس آن را در ظرفی بریزید، با جعفری تزیین کنید و در کنار برنج یا کوئینوا پخته شده سرو کنید.

نکته : به جای نخود سیاه می توانید از نخود معمولی استفاده کنید.

موارد استفاده نخود سیاه

نخود سیاه را می توان به عنوان جایگزین نخود معمولی برای تهیه انواع غذا، خوراک، فلافل، هوموس، سالاد، سوپ و خورش به کار برد.

نخود سیاه را برای تهیه لپه ها هم استفاده می کنند.

چگونه از نخود سیاه لپه تهیه کنیم؟

لپه در واقع به دانه های جدا شده، پوست کنده و خشک شده ی حبوباتی مانند نخود، نخود فرنگی، عدس، لوبیا و باقلا گفته می شود. نخود سیاه مصرف چندانی ندارد به همین دلیل بیشتر برای تهیه لپه مورد استفاده قرار می گیرد.

1. ابتدا نخود سیاه را به مدت یک شب (24 ساعت) در آب بخیسانید و چندین بار آب آن را عوض کنید.

2. حالا نخود ها را آبکش کرده، درون دستگاه لپه کوبی بریزید یا با یک چیز محکم (پشت لیوان یا گوشت کوب) بر روی آن بکوبید تا پوست شان جدا شده و از وسط به دو قسمت تقسیم شوند (لپه را ایجاد کنند).

3. در مر حله ی آخر لپه ها را در آفتاب خشک کرده و از آن ها برای تهیه انواع غذا استفاده کنید.

منابع : healthiersteps