خواص دارویی ریواس برای سلامتی و نحوه استفاده از آن

خواص ریواس
خواص ریواس

ریواس چیست؟

ریواس که به نام های (ریواچ، رواش، چوکری و اوشگون) هم شناخته می شود از سبزیجات بومی آسیاست و از هزاران سال پیش در طب سنتی چین مورد استفاده قرار گرفته است.

ریواس در فصل بهار برداشت می شود، ساقه های آن به رنگ صورتی روشن، قرمز، سبز و رنگ های ترکیبی هستند و مزه ای ترش دارند. مزه ی ترش ریواس به دلیل مقادیر بالای اگزالیک اسید و مالیک اسید موجود در آن می باشد.

بد نیست بدانید که تنها ساقه ها و گل های این گیاه خوراکی هستند و برگ های آن به دلیل مقادیر بالای اگزالیک اسیدی که دارند به شدت سمی می باشند.

ریواس به دلیل مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی که دارد به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد، باعث سلامت دستگاه گوارش شده و برای درمان کلسترول خون بالا مفید می است.

در ادامه با ما همراه باشید تا با تمامی فواید ریشه و ساقه گیاه ریواس و موارد استفاده از آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص ریواس برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین A و ویتامین C موجود در ریواس به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شوند.

2. آکنه و جوش صورت

گفته می شود که ریواس به دلیل خواص ضد باکتری و ضد قارچ طبیعی که دارد به پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

3. رنگ موی طبیعی

در طب سنتی از ریواس برای رنگ کردن مو ها استفاده می شود، جالب است بدانید که ریواس مو ها را به رنگ قهوه ای تیره یا بلوند در می آورد و اگزالیک اسید موجود در آن دوام رنگ مو را بیشتر می کند.

استفاده از ریشه ریواس برای رنگ مو

حدود سه قاشق غذا خوری پودر ریشه ریواس را به دو فنجان آب اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه بجوشد. سپس در دمای اتاق بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد مو ها را با آن بوشیید و خوب ماساژ دهید تا رنگ بگیرند.

فواید ساقه ریواس
فواید ساقه ریواس

فواید دارویی و درمانی ریواس برای بدن

4. معده و دستگاه گوارش

ریواس حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا کمک می کند، معده درد و خونریزی معده را درمان کرده، رفلاکس اسیدی معده را کاهش می دهد و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.

5. یبوست و اسهال

ساقه و ریشه ریواس حاوی مقادیر بالای فیبر هستند و به عنوان یک ملین طبیعی به بهبود حرکات روده کمک کرده و به پیشگیری ودرمان یبوست کمک می کند.

ریواس به عنوان یکی از بهترین سبزیجات حاوی مقادیر بالای فیبر برای درمان اسهال شناخته می شود.

همچنین ریواس به کاهش فشار در طی حرکات روده کمک کرده و درد هموروئید یا بواسیر را کاهش می دهد.

6. لاغری و کاهش وزن

گفته می شود که مقادیر بالای فیبر موجود در ریواس باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد چاق می شود.

برخی تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف روزانه 1 تا 3 لیوان آب ریواس به مدت 3 ماه به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

البته تحقیقات بیشتری در آین زمینه لازم است.

7. فشار خون

در طب سنتی گفته می شود که ریواس به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند.

8. پوکی استخوان

مقادیر قابل توجه ویتامین K موجود در ریواس به تقویت و بازسازی استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

9. آلزایمر

برخی تحقیقات نشان داده که ریواس به دلیل خواص ضد التهابی طبیعی که دارد از استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری کرده و با کاهش رادیکال های آزاد که باعث بیماری های مزمن مغزی می شوند، خطر ابتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر و سکته مغزی را کاهش می دهد.

10. سرطان

مقادیر بالای فلاونوئید هایی مانند کورستین موجود در ریواس به کاهش فعالیت رادیکال های آزاد در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

11. ضد التهاب طبیعی

ربابو به علت خواص ضد عفونت آن به مدت طولانی در طب چینی به کار رفته است و شناخته شده است که برای کمک به پوست سالم، غشای مخاطی، بینایی خوب و احتمالا حفاظت از سرطان کمک می کند. همه اینها به دلیل نقش آن به عنوان یک غذای ضد التهابی است.

12. دیابت و قند خون

برخی از تحقیقات نشان داده که ترکیبات موجود در ساقه ریواس به نام راپونتیسین می توانند به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند.

13. کلسترول خون و قلب

مقادیر بالای فیبر موجود در ریواس به کاهش کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

14. تقویت سیستم ایمنی بدن

ریواس سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

15. سلامت چشم

مقادیر بالای آنتی اکسیدان لوتئین موجود در ریواس به تقویت بینایی کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های چشمی را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات ریواس

مسمومیت

مصرف برگ های ریواس ممکن است باعث مسمومیت شوند که به صورت سوزش دهان و گلو، مشکلات تنفسی، مشکلات گوارشی و درد چشم مشخص می شود.

دوران بارداری و شیردهی

هنوز اطلاعات دقیقی از اثر ریواس در دوران بارداری و شیردهی منتشر نشده و متخصصان توصیه می کنند زنان باردار و شیرده قبل از استفاده از ریواس با پزشک متخصص مشورت کنند.

نوزادان و کودکان

درست است که ساقه های ریواس اگزالیک اسید کمتری نسبت به برگ ها دارند اما باید بدانید که همین مقدار کم برای نوزادان و کودکان سمی می باشد، پس توصیه می کنیم که از دادن ریواس به آن ها جدا اجتناب کنید.

کلیه

اگزالیک اسید موجود در ریواس خطر ابتلا به سنگ کلیه را در افراد مستعد این بیماری تشدید می کند.

بیماری کبدی

اگر از بیماری های کبدی رنج می برید و دارو های خاصی مصرف می کنید توصیه می کنیم که قبل از مصرف ریواس با پزشک متخصص مشورت کنید.

طبع ریواس

عکس گیاه ریواس
عکس گیاه ریواس

طبیعت ریواس در طب سنتی سرد می باشد. ریواس سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم، منیزیم، منگنز و کلسیم است.

ریواس یکی از انواع سبزیجات بسیار پر خاصیت است که در آمریکا به عنوان میوه شناخته می شود. در سال 1947 در آمریکا به منظور کاهش تعرفه های مالیاتی گمرک برای واردات سبزیجات، ریواس را به عنوان میوه طبقه بندی کردند.

موارد استفاده و طرقه مصرف ریواس

اول از همه ریواس هایی را انتخاب کنید که ساقه های آن ترد، صاف، شفاف و کوچک تر هستند چون جوان تر و خوشمزه ترند.

ساقه ی ریواس که در طبیعت رشد کرده بسیار ترش است به همین دلیل آن را به صورت خام و پخته برای تهیه انواع کیک، شربت، ترشی، مربا، کمپوت، آبمیوه، خورش ریواس، ریواس پلو و دمنوش ریواس به کار می برند.

ارزش غذایی ریواس (یک فنجان)

  • کالری : 26
  • چربی : 0.2 گرم
  • کربوهیدرات : 5.5 گرم
  • پروتئین : 1.1 گرم
  • فیبر : 2.2 گرم

منابع : draxe – stylecrazewebmd

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا