خواص پسته تازه؛ 25 خاصیت بی نظیر پسته خام برای سلامتی و پوست و مو

پسته چیست؟

پسته یکی از انواع آجیل های خوشمزه است، درخت پسته بومی آسیا به ویژه کشور های ایران و عراق می باشد. ایران بزرگترین تولید کننده پسته در جهان است و پس از آن نام کشور های آمریکا و ترکیه به چشم می خورد.

در ایران شهر های فردوس، رباط جز، سیرجان، رفسنجان، کاشان، انار، دامغان، قزوین، مروست، شهر بابک، زرند و راور تولید کننده پسته هستند.

پسته فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص پسته تر و تازه، پوست پسته و روغن پسته را برای سلامتی و لاغری، کودکان، زنان باردار و پوست و مو شرح داده ایم.

خواص پسته خام و تازه
خواص پسته خام و تازه

خواص پسته برای پوست و مو

1. آکنه و جوش صورت

پسته حاوی مقادیر قابل توجهی سلنیوم و ویتامین E بوده که باعث کاهش التهاب می شود و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

ماسک پسته برای پوست

دو قاشق چای خوری پودر پسته را با ½ قاشق چای خوری آرد جو و ½ قاشق چای خوری آب لیموترش تازه ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید

2. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای ویتامین E موجود در پسته برای کاهش چین و چروک پوست مفید بوده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

همچنین آنتی اکسیدان های موجود در پسته یکی از عوامل مهم در پیشگیری از پیری زودرس می باشند.

ماسک صورت با پسته

یک قاشق غذاخوری پودر پسته را با 3 تا 4 قطره عسل ترکیب کنید و آن را بر روی صورت و دور چشم ها بمالید، بگذارید 20 تا 25 دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.

3. جلوگیری از سرطان و عفونت پوست

ویتامین B6 موجود در پسته باعث افزایش گلبول های سفید و قرمز خون شده و در جلوگیری از سرطان و انواع عفونت پوستی موثر می باشد.

4. مرطوب کننده طبیعی پوست

روغن پسته یک مرطوب کننده طبیعی عالی برای پوست محسوب می شود.

ماسک روغن پسته

هر روز مقداری روغن پسته را به آرامی بر روی پوست خود ماساژ دهید تا پوست شما صاف، نرم و لطیف شود.

5. ضد آفتاب طبیعی

مقادیر بالای ویتامین E موجود در پسته پوست شما را از آسیب های نور خورشید محافظت می کند و در نتیجه موجب کاهش احتمال سرطان پوست و آفتاب سوختگی می شود.

6. تقویت و افزایش رشد مو

اسید های چرب موجود در پسته به تقویت و افزایش رشد مو کمک می کنند.

ماسک پوست پسته برای مو

پوست پسته تازه را در آب بجوشانید تا عصاره ی آن در بیاید، این عصاره را به مدت 40 شب بر روی موها و کف سر خود ماساژ دهید، بگذارید بماند و روز بعد با آب گرم بشویید.

7. نرم کننده و مرطوب کننده مو

پسته به عنوان نرم کننده و مرطوب کننده طبیعی مو عمل کرده و انعطاف پذیری الیاف مو را بهبود می بخشد. علاوه بر این پسته یک درمان عالی برای موخوره و موهای خشک و آسیب دیده می باشد.

ماسک روغن پسته برای مو

6 قاشق غذاخوری روغن پسته را با 3 قاشق غذاخوری روغن گردو ترکیب کنید و هر شب قبل از خواب بر روی موها و کف سر خود ماساژ دهید، بگذارید یک شب بماند و روز بعد با آب گرم و شامپو خوب بشویید.

8. درمان ریزش مو

کمبود بیوتین یکی از عوامل اصلی ریزش مو می باشد، پسته حاوی مقدار قابل توجهی از بیوتین است و مصرف منظم آن می تواند به درمان ریزش مو کمک کند.

عکس درخت پسته
عکس درخت پسته

فواید دارویی و درمانی پسته برای بدن

9. نوزادان و کودکان

پسته یک منبع خوب پروتئین و انرژی برای نوزادان و کودکان محسوب می شود.

پسته منبع خوبی از ویتامین های ضروری مانند ویتامین C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانوتنیک اسید، ویتامین B6، فولات، ویتامین A و ویتامین E می باشد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان مفید هستند.

مقادیر بالای فیبر موجود در پسته برای درمان یبوست در کودکان مفید می باشد.

ویتامین B6 موجود در پسته برای بهبود عملکرد مغز و افزایش هوش کودکان مفید است.

10. جنین و زنان باردار

مقادیر بالای پروتئین موجود در پسته برای رشد ماهیچه ها و بافت ها در جنین مفید می باشد.

آنتی اکسیدان های موجود در پسته از جمله پلی فنل ها، ویتامین E و کاروتن ها به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک می کند.

مقادیر بالای مس موجود در پسته باعث افزایش تولید گلبول قرمز خون شده و به درمان کم خونی در دوران بارداری کمک می کند.

ویتامین های A و E موجود در پسته برای پیشگیری از عفونت در دوران بارداری مفید می باشد.

مقادیر بالای فیبر موجود در پسته از یبوست در زنان باردار جلوگیری می کند.

اسید چرب امگا 3 موجود در مغز پسته باعث رشد مغز جنین می شود.

11. مردان

با توجه به تحقیقات انجام شده توسط آلدمیر و همکارانش پسته بر روی قدرت جنسی در مردان تاثیر می گذارد.

مطالعات نشان داده که افرادی که برای سه هفته روزانه حدود 100 گرم پسته مصرف کردند، جریان خون در آلت تناسلی افزایش یافته و عملکرد نعوظ در آن ها بهبود یافته است.

12. لاغری و کاهش وزن

شواهد نشان می دهد که پسته حاوی کالری کم و پروتئین بالا بوده و به عنوان یک میان وعده ایده آل برای افرادی است که رژیم دارند.

مقادیر بالای فیبر موجود در پسته باعث کاهش اشتها شده و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند، همچنین  یکی دیگر از عواملی که باعث کاهش وزن می شود این است که محتوای چربی پسته کاملا جذب نمی شود.

در یک برنامه 12 هفته ای کاهش وزن، کسانی که 53 گرم پسته را به عنوان یک میان وعده در بعد از ظهر مصرف کردند، شاخص توده بدنی در آن ها کاهش یافته بود.

13. قلب

پسته باعث افزایش قدرت عضلات قلب شده و با کاهش کلسترول بالای خون برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی مفید می باشد.

14. کبد چرب

پسته سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین E می باشد که برای سلامت کبد مفید بوده و به درمان کبد چرب کمک می کند.

یک مطالعه شش ماهه نشان داده افرادی که در رژیم غذایی خود از پسته استفاده می کردند، آنزیم های کبدی در آن ها افزایش یافته و کبد چرب غیر الکلی در آن ها درمان شده است.

15. معده درد، زخم معده و دستگاه گوارش

پسته منبع خوبی از فیبر رژیمی است که به هضم غذا کمک می کند، معده درد را کاهش داده، زخم معده را بهبود می بخشد و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.

16. کم خونی

مقادیر بالای مس و ویتامین B6 موجود در پسته مقدار هموگلوبین و اکسیژن خون را افزایش داده و برای درمان کم خونی مفید می باشد.

17. دیابت و قند خون

مقادیر بالای فسفر موجود در پسته برای جلوگیری از دیابت نوع 2 نیز مفید می باشد، همچنین فسفات موجود در پسته در تجزیه پروتئین ها به اسید های آمینه که باعث تحمل گلوکز می شود، موثر است.

پسته دارای شاخص گلیسمی پایین می باشد به این معنی که پس از خوردن باعث افزایش قند خون افراد نمی شود.

یک مطالع نشان داده که اگر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 برای 12 هفته 25 گرم پسته خام را دو بار در روز به عنوان میان وعده استفاده کنند، قند خون ناشتا در آن ها کاهش می یابد.

18. سرماخوردگی

ویتامین B6 موجود در پسته باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی کمک می کند.

19. یبوست و اسهال

مقادیر بالای فیبر موجود در پسته باعث بهبود حرکات روده شده و به درمان یبوست و اسهال در افراد کمک می کند.

20. چربی خون

تحقیقات نشان داده که مصرف پسته برای چهار هفته باعث کاهش چشم گیر کلسترول، تری گلیسیرید و چربی خون بالا در افراد می شود.

21. فشار خون

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و پتاسیم موجود در پسته باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

22. چشم

در میان آجیل ها پسته دارای بالاترین میزان لوتئین و زاکسنتین را دارد که هر دو ایت آنتی اکسیدان ها برای سلامت چشم بسیار مهم هستند و از بیماری دژنراسیون ماکولا در افراد جلوگیری می کنند.

23. سرطان

پسته غنی از آنتی اکسیدان ها است که باعث کاهش خط ابتلا به انواع سرطان ها به ویژه سرطان پوست، پروستات و ریه می شود.

24. خواص پوست پسته

پوست پسته تازه آرام بخش و تسکین دهنده معده است.

پوست پسته برای درمان اسهال و هموروئید یا بواسیر مفید می باشد.

پوست پسته به رفع بوی بد دهان کمک می کند و جویدن آن برای درمان بیماری های لثه مفید می باشد.

دم کرده پوست پسته برای رفع سکسکه مفید می باشد.

25. خواص روغن پسته

روغن پسته سرشار از ویتامین های A، D، E و K و همچنین آهن، فسفر، مس، روی و منیزیم است.

روغن پسته به عنوان نرم کننده و مرطوب کننده پوست و مو عمل می کند، این روغن را بیشتر برای تهیه محصولات آرایشی و بهداشتی مراقبت از پوست و مو و روغن پایه در آروماتراپی و ماساژ درمانی استفاده می کنند.

عوارض و مضرات پسته

پسته ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود، حساسیت به پسته ممکن است به صورت  خارش چشم، عطسه، سرفه، اسهال و در بعضی موارد باعث شوک آنافیلاکسی شود.

زیاده روی در مصرف پسته به دلیل سدیم بالا می تواند باعث افزایش فشار خون شود.

پسته خام چاق می کند؟

زیاده روی در مصرف پسته خام باعث چاقی و افزایش وزن افراد می شود.

طبع پسته

طبع پسته گرم و خشک می باشد. پسته حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات، پروتئین، اسید های آمینه، چربی ها و فیبر رژیمی است.

علاوه بر این مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، روی، مس، سدیم و سلنیوم و ویتامین های ضروری مانند ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B6، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، پانوتنیک اسید، کولین و بتایین به فراوانی در پسته یافت می شوند.

نحوه مصرف پسته

پسته را معمولا به صورت پسته خام، پسته شور و پسته برشته و بوداده به عنوان آجیل مصرف می کنند، اما باید بدانید که بهترین شیوه مصرف آن به صورت پسته تازه و خام می باشد.

پسته را می توان برای تهیه باقلوا، کوکی ها، کلوچه ها، نان و بیسکویت، ساندویچ و کراکر و همچنین سالاد استفاده کرد، پسته خرد شده را هم بر روی بستنی می ریزند تا خوشمزه تر شود و در ایران از خلال پسته برای تهیه انواع خورش و پلو و همچنین تزیین شله زرد و پلو استفاده می کنند.

ارزش غذایی پسته (100 گرم)

  • کالری : 562
  • فیبر : 10 گرم
  • کربوهیدرات : 28 گرم
  • قند : 8 گرم
  • چربی : 45 گرم
  • پروتئین : 20 گرم

منابع : stylecrazeorganicfactsmomjunction