طرز تهیه کوفته تبریزی گیاهی ساده و مجلسی شب عید بدون گوشت

کوفته تبریزی یکی از غذا های مشهور شب عید ایرانی و منتسب به شهر تبریز است، ایرانی ها کوفته تبریزی را یک شب قبل از عید نوروز که به آن شب علفه یا علفا می گویند، تدارک می بینند.

ما در این مقاله از سایت کوکا طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی با برنج و لپه را به شما آموزش می دهیم.

کوفته تبریزی گیاهی با برنج و لپه
کوفته تبریزی گیاهی با برنج و لپه

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی گیاهی

  • سبزی شامل گشنیز، جعفری، شوید، ترخون، مرزه : 1 کیلوگرم
  • لپه : 2 پیمانه
  • گوجه فرنگی : 6 عدد
  • آرد نخودچی : نصف پیمانه
  • نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و زیره سیاه : به مقدار لازم
  • روغن زیتون یا روغن کنجد : به مقدارلازم
  • پیاز داغ، زرشک، آلوچه و گردو : به مقدار دلخواه
  • برنج : 1 پیمانه

طرز تهیه کوفته تبریزی بدون گوشت

لپه را از شب قبل خیس کنید و با کمی آب بپزید، برنج را نیز جداگانه پخته و به همراه لپه ها چرخ کنید، بعد سبزی ها را که کاملا ریز خرد کرده اید به همراه آرد نخودچی و ادویه جات به لپه و برنج چرخ شده اضافه کنید و کاملا ورز دهید.

مواد را یکساعت در یخچال بگذارید، پس از درآوردن از یخچال آن ها را گلوله گلوله کرده و وسط شان را پیاز داغ، زرشک، آلوچه یا مغز گردو بگذارید و در قابلمه ی مناسب قرار دهید.

حال گوجه و آب را مخلوط کرده و بگذارید خوب بجوشد تا به سسی نه چندان سفت تبدیل شود، مقداری زعفران به سس اضافه کرده و این سس را روی کوفته ها بریزید و قابلمه را روی شعله ی ملایم بگذارید تا آرام آرام پخته شود و جا بیفتد.

کوفته های شما آماده است با سبزی خوردن و پیاز داغ تزیین کنید.