عرق کردن هنگام ورزش چه فوایدی دارد؟

فواید عرق کردن در ورزش
فواید عرق کردن در ورزش

عرق کردن چیست؟

عرق کردن یا تعریق به تولید مایعی (شامل آب، چربی و نمک) به نام عرق از غدد عرق بدن در زیر بغل، کشاله ران، صورت، کف دست و کف پا گفته می شود که به تنظیم دمای بدن کمک می کند.

بدن یک انسان سالم تقریبا 1 لیتر عرق در طول روز تولید می کند که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به سلامت پوست کمک می کند.

فواید عرق کردن در ورزش برای بدن

1. آیا عرق کردن باعث لاغری می شود؟

عرق کردن کالری نمی سوزاند و نمی تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود اما با دفع بیشتر مایعات بدن به کاهش وزن آب کمک می کند که موقتی بوده و با نوشیدن آب و مایعات، مقدار از دست رفته بلافاصله جایگزین می شود.

با این حال، کارشناسان معتقدند که عرق کردن در هنگام ورزش، راهی برای اندازه گیری میزان شدت تمرینات می باشد. هر چه با شدت بیشتری ورزش کنید کالری بیشتری می سوزانید و کاهش وزن بیشتری پیدا می کنید.

همچنین افزایش تعریق در ورزش باعث می شود که بدن سریع تر خنک شود و در نتیجه مدت زمان بیشتری را با سرعت بیشتر صرف انجام تمرینات ورزشی کنید.

2. افزایش هورمون اندروفین

عرق کردن در هنگام ورزش (بدنسازی، پیاده روی، یوگا و زومبا) به افزایش هورمون اندروفین در بدن کمک کرده، به بهبود خلق و خو در افراد کمک کرده و باعث می شود که احساس خوبی پیدا کنید.

3. استرس و افسردگی

عرق کردن در ورزش به فعال شدن سیستم پاراسمپاتیک در بدن کمک می کند که باعث کاهش سطح هورمون استرس (کورتیزول) شده و استرس، اضطراب و افسردگی را درمان خواهد کرد.

4. سم زدایی بدن

یکی از کارآمدترین روش های سم زدایی و پاک سازی بدن عرق کردن می باشد؛ عرق کردن می تواند به دفع نمک، الکل و کلسترول از خون کمک کند. یک مطالعه در سال 2011 نشان داده که بسیاری از مواد سمی از طریق عرق دفع می شوند.

5. درمان سنگ کلیه

عرق کردن یک راه موثر برای دفع نمک اضافی بدن و حفظ کلسیم در استخوان هاست؛ کاهش کلسیم در کلیه ها و ادرار خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد.

علاوه بر این افرادی که زیاد عرق می کنند – ورزشکاران و بدنسازان – بیشتر آب و مایعات می نوشند چون بدن به هیدراتاسیون بیشتری نیاز دارد و همین یکی دیگر از روش های پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه می باشد.

6. تقویت سیستم ایمنی بدن

گفته می شود که عرق کردن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی از جمله سل را کاهش می دهد؛ یک مطالعه در استرالیا نشان داده که عرق حاوی پپتید هایی است که خواص ضد ویروس ها، ضد باکتری و ضد قارچی طبیعی دارند.

7. پوست سالم و زیبا

ورزش های شدید با افزایش تعریق به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و باعث می شوند که اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به پوست برسند و پوست سالم تر و زیبا تر شود.

8. سلامت قلب

عرق کردن هنگام ورزش و سونا به افزایش گردش خون در بدن کمک کرده و باعث بهبود سلامت قلب شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

9. آلزایمر

عرق کردن هنگام ورزش به معنی حذف بیشتر فلزات سنگین از بدن است که به افزایش جریان خون در مغز کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر را کاهش می دهد.

10. افزایش میل جنسی

هنگام عرق کردن فرومون های خاصی از بدن آزاد می شود که ممکن است بینی انسان آن را تشخیص ندهد اما مغز به خوبی این فرومون ها را دریافت می کند. این فرومون ها باعث افزایش میل جنسی در آقایان و بانوان می شوند.

چگونه هنگام ورزش بیشتر عرق کنیم؟

1. تمرینات ورزشی را با شدت بیشتری انجام دهید

عرق کردن یک فرایند طبیعی برای تنظیم دمای بدن می باشد، بنابراین وقتی با شدت بیشتری تمرینات ورزشی را انجام می دهید دمای بدن افزایش یافته و غدد عرق شروع به فعالیت می کنند.

2. دمای محیطی که در آن ورزش می کنید را بیشتر کنید

برای اینکه هنگام ورزش بیشتر عرق کنید می توانید دمای اتاق، باشگاه ورزشی و جایی که در آن تمرین می کنید را افزایش دهید یا در زمان هایی که هوا گرم تر است از خانه خارج شوید و در فضای آزاد ورزش کنید.

3. لباس های بیشتری بپوشید

اگر هنگام ورزش کردن بیشتر لباس بپوشید، زودتر احساس گرما می کنید و همین باعث افزایش دمای بدن و فعال شدن غدد عرق شده و در نتیجه بیشتر عرق می کنید.

4. زمان ورزش خود را افزایش دهید

اگر زمان بیشتری را صرف انجام تمرینات ورزشی کنید، دمای بدن به اندازه ی کافی افزایش می یابد و در نتیجه بیشتر عرق می کنید.

توجه داشته باشید که وقتی زیاد عرق می کنید، آب بیشتری از دست می دهید و این می تواند منجر به کم آبی بدن شود. توصیه می کنیم که قبل و بعد از تمرینات ورزشی به اندازه ی کافی آب و مایعات بنوشید تا کم آبی جبران شود.

چرا عرق می کنیم؟

درجه حرارت بالا

عرق کردن یک فرآیند طبیعی بدن می باشد، درجه حرارت بالای بدن یا محیطی که در آن هستید علت اصلی افزایش تعریق بدن به شمار می روند.

ورزش کردن

هنگام ورزش کردن، بدن گرما تولید کرده و درجه حرارت بدن بیشتر می شود در این هنگام مغز به غدد عرق پیام می فرستد که شروع به تعریق کنند. حالا وقتی که عرق می شود، بدن خنک خواهد شد.

احساسات

احساسات خاص مانند خشم، ترس، خجالت، اضطراب و استرس عاطفی باعث افزایش عرق کردن می شوند.

مواد غذایی

برخی مواد غذایی از جمله غذاهای ادویه دار، نوشیدنی های حاوی کافئین مانند انواع نوشابه، قهوه و چای و همچنین نوشیدنی های الکلی باعث عرق کردن می شوند.

دارو ها

برخی دارو ها مانند انواع مسکن از جمله مورفین، هورمون های تیروئید و دارو های کاهش دهنده تب بالا باعث افزایش تعریق می شوند.

بیماری ها

بیماری هایی مانند سرطان، تب، عفونت، هیپوگلیسمی (سطح قند خون پایین) و سندروم درد منطقه ای پیچیده باعث عرق کردن می شوند.

یائسگی

نوسانات هورمونی در زنانی که دچار یائسگی شده اند باعث عرق کردن می شود، زنان یائسه اغلب دچار تعریق شبانه و گر گرفتگی می شوند.

منابع : medicaldailylivestrong

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا