خواص اسفناج؛ 21 خاصیت بی نظیر اسفناج برای سلامتی و پوست و مو

اسفناج یکی از سبزیجات برگ سبز است که هزاران سال پیش در آسیای مرکزی و جنوب غربی آسیا کشت شده است. گرچه اسفناج در تمام طول سال در دسترس است اما بهترین نوع آن در فصل زمستان و اوایل بهار رشد می کند.

خواص اسفناج
خواص اسفناج

طبع اسفناج سرد و تر است. اسفناج را به صورت اسفناج خام در انواع سالاد و اسفناج پخته در انواع سوپ و آش و پلو استفاده می کنند.

اسفناج بیش از دوازده نوع مختلف آنتی اکسیدان فلاونوئید و کاروتنوئید هایی مانند بتا کاروتن، لووتیان و زاکسنتین دارد، اسفناج همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی از جمله ویتامین C، ویتامین A و منگنز، روی، آهن، کلسیم و سلنیوم و کلروفیل و کلروپلاست می باشد.

اسفناج حاوی مقادیر بالای کلسیم و پروتئین است که به عنوان جایگزین لبنیات و انواع گوشت در رژیم گیاهخواری و وگان استفاده می شود.

مزایای اسفناج برای سلامتی

  • پیشگیری از سرطان
  • درمان بیماری قلبی
  • درمان دیابت
  • لاغری و کاهش وزن
  • پوست و مو

فواید و خواص اسفناج برای پوست و مو

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

1. درمان آکنه و جوش صورت

نوشیدن آب اسفناج و استفاده موضعی از آن برای پاک سازی صورت و درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

ماسک اسفناج برای جوش صورت

آب اسفناج را با کمی آب ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

2. ضد آفتاب طبیعی

اسفناج غنی از ویتامین های B بوده که به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست را در برابر اشعه های مضر UV محافظت کرده و از سرطان پوست و آفتاب سوختگی پیشگیری می کند.

3. جوان سازی پوست صورت

اسفناج غنی از آنتی اکسیدان هایی است که باعث تخریب رادیکال های آزاد در بدن شده و از پیری زودرس جلوگیری کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

4. روشن و درخشان شدن رنگ پوست

اسفناج غنی از ویتامین K و فولات است که لک های پوستی را از بین می برد و باعث روشن تر شدن و درخشان تر شدن رنگ پوست می شود.

5. تقویت و افزایش رشد مو

اسفناج غنی از ویتامین های B، C و E، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و اسیدهای چرب امگا 3 است که برای تقویت و افزایش رشد مو ضروری هستند.

6. جلوگیری از ریزش مو

مقادیر بالای آهن و فولات موجود در اسفناج اکسیژن و خون بیشتری را به فولیکول های مو منتقل کرده و از ریزش مو جلوگیری می کند.

خواص دارویی و درمانی اسفناج برای سلامتی

7. لاغری و کاهش وزن

پروتئین موجود در اسفناج متابولیسم بدن را افزایش می دهد، هچنین تحقیقات نشان داده که مقادیر بالای فیبر و تیلاکویید موجود در اسفناج باعث کاهش اشتها و کاهش پرخوری در افراد شده و به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.

8. جنین و زنان باردار

مقادیر بالای فولات موجود در اسفناج برای رشد مناسب سیستم عصبی جنین مفید است. همچنین مقادیر بالای ویتامین A موجود در اسفناج برای تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار و  رشد ریه در جنین مورد نیاز است.

آهن موجود در اسفناج برای درمان کم خونی و علائم آن در زنان باردار مفید است. اسفناج حاوی مقادیر بالایی فیبر است که باعث بهبود حرکات روده شده و یبوست و بواسیر یا هموروئید در زنان باردار را درمان می کند.

اسفناج حاوی گلیکولپیدی است که به عنوان یک ضد التهاب طبیعی عمل می کند و درد بدن و درد های حاملگی را کاهش می دهد. مصرف اسفناج به دلیل وجود پتاسیم باعث کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری و پیشگیری از پره اکلامپسی در زنان باردار می شود.

فیتو استروژن های موجود در اسفناج باعث تقویت پستان و افزایش شیر مادر در دوران شیردهی می شود.

9. نوزادان و کودکان

اسفناج یکی از بهترین منابع مواد معدنی ضروری برای رشد و تکامل نوزادان و کودکان است، کلسیم و منیزیم موجود در اسفناج هر دو برای رشد استخوان ها ضروری هستند و آهن و پتاسیم موجود در اسفناج برای رشد مغز مفید است.

اسفناج حاوی مقادیر بالایی فیبر است که مشکلات گوارشی و یبوست را در نوزادان و کودکان درمان می کند. کرم روده یکی از مسائل بهداشتی است که اغلب کودکان به آن دچار می شوند، اسفناج دارای خواص آنتی هولمتیک است و برای درمان کرم روده مفید می باشد.

10. دیابت و قند خون

اسفناج حاوی مقادیر بالایی استروئیدهای محافظتی به نام فیتوکدستروئید ها می باشد که متابولیسم گلوکز را افزایش می دهند و به کاهش قند خون بالا در افراد دیابتی کمک می کنند.

مقادیر قابل توجه اسید آلفا لیپوئیک و فیبر موجود در اسفناج حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و برای درمان دیابت مفید می باشد.

11. کبد و کبد چرب

اسفناج حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات، آب و آنتی اکسیدان هایی است که برای سلامت کبد مفید هستند، تحقیقات نشان داده که سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج برای سم زدایی از کبد و درمان کبد چرب مفید هستند.

12. فشار خون

اسفناج حاوی مقدار زیادی پتاسیم و منیزیم است که باعث کاهش فشار خون بالا می شود، همچنین مقادیر بالای فولات موجود در اسفناج با گشاد کردن رگ های خونی باعث بهبود جریان خون و کاهش فشار خون بالا می شود.

13. معده، زخم معده و دستگاه گوارش

اسفناج خاوی مقادیر بالایی فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان معده درد و زخم معده و بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

14. یبوست

مواد مغذی موجود در اسفناج برای درمان سندرم روده تحریک پذیر مفید هستند و مقادیر بالای فیبر موجود در اسفناج به حرکات منظم روده کمک کرده و یبوست را درمان می کند.

15. سرطان

مطالعات نشان داده که سبزیجات برگ سبز از جمله اسفناج حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند نئوکسانتین و ویولاکسانتین و کاروتنوئید هستند که از انواع سرطان و تومور پیشگیری می کنند.

همچنین کلروپلاست و کلروفیل موجود در اسفناج باعث کاهش آسیب رادیکال های آزاد در بدن شده و برای درمان سرطان مفید هستند.

16. قلب و بیماران قلبی

اسید نیتریک موجود در اسفناج گردش خون را بهبود بخشیده و با کاهش فشار خون بالا به درمان بیماران قلبی کمک می کند. همچنین اسفناج از بیماری های آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته ی قلبی پیشگیری می کند.

17. سرماخوردگی

اسفناج حاوی مقادیر بالایی ویتامین A و ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان بیماری های باکتریایی و ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلونزا مفید هستند.

18. چشم

اسفناج حاوی مقادیر بالای ویتامین A می باشد که برای حفظ سلامتی شبکیه، ماکولا و قرنیه چشم مفید هستند.

کاروتنوئید های لوتئین و زاکسنتین موجود در اسفناج از بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولار پیشگیری می کند.

19. پوکی استخوان

اسفناج غنی از ویتامین K است که برای سلامت استخوان ها حیاتی بوده و مقادیر بالای کلسیم موجود در آن از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

20. استرس، اضطراب و افسردگی

مقادیر بالای روی و منیزیم موجود در اسفناج استرس و اضطراب را کاهش داده و برای درمان افسردگی مفید هستند، همچنین مصرف اسفناج برای درمان بی خوابی مفید می باشد.

21. کم خونی

اسفناج حاوی مقادیر بالایی فولات و آهن است که می تواند از کم خونی و آنمی جلوگیری کند، علاوه بر این آهن موجود در اسفناج باعث افزایش اکسیژن بدن شده و خستگی را درمان می کند.

خواص آب اسفناج

  • آب اسفناج حاوی مقادیر بالایی فولات و آهن است که به تشکیل گلبول قرمز در بدن کمک کرده و برای درمان کم خونی مفید می باشد
  • آب اسفناج بسیار قلیایی است و می تواند برای درمان روماتیسم مفید باشد
  • آب اسفناج مقادیر بالایی ویتامین C دارد که از بیماری های لثه پیشگیری کرده و برای سلامت دهان و دندان مفید می باشد
  • آب اسفناج حاوی فلاونوئیدها، کلسیم و کلروفیل است که به جلوگیری و درمان انواع مختلف سرطان کمک می کند
  • آب اسفناج غنی از ویتامین A بوده و برای بهبود بینایی و درمان مشکلات بینایی مانند آب مروارید و شب کوری مفید است
  • ویتامین K موجود در آب اسفناج برای تقویت استخوان ها و پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید می باشد
  • آب اسفناج حاوی ویتامین های B است که برای تقویت و رشد مو و درمان ریزش مو مفید است
  • آب اسفناج برای درمان آکنه و جوش صورت مفید است و به رفع لک های پوستی و درخشان تر شدن پوست صورت کمک می کند

عوارض و مضرات اسفناج

  • اسفناج حاوی مقادیر بالایی اگزالات است که خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد
  • زیاده روی در مصرف اسفناج به دلیل وجود اسکالیک اسید نفاخ است و باعث اختلال در هضم و تشدید علائم سندروم روده تحریک پذیر می شود
  • زیاده روی در مصرف اسفناج به دلیل وجود اگزالات باعث تشدید علائم بیماری های فیبروزیس کیستیک، فیبرومیالژیا، بیماری تیروئید، آرتروز و آسم می شود
  • مقادیر بالای ویتامین K موجود در اسفناج ممکن است با داروی وارفارین تداخل ایجاد کند

ارزش غذایی اسفناج

  • کالری : 23
  • فیبر : 2.2 گرم
  • پروتئین : 2.9 گرم
  • قند : 0.4 گرم
  • کربوهیدرات : 3.6 گرم
  • چربی : 0.4 گرم

منابع : draxeorganicfactsstylecrazemomjunction