دانستنی های جالب درباره بوفالو آفریقایی

عکس بوفالو آفریقایی
دانستنی در مورد گاومیش آفریقایی

مشخصات ظاهری | خصوصیات رفتاری | محل زندگی | غذا | دشمن | زاد و ولد | طول عمر | خطر انقراض | حقایق جالب

بوفالوی آفریقایی حیوانی گیاهخوار با ظاهری شبیه گاو و هیکل درشت است که به بد خلقی در میان حیوانات شناخته شده است و حملات کشنده اش به نام “مرگ سیاه” شهرت پیدا کرده است.

این حیوان که معمولا با بوفالوی آمریکایی اشتباه گرفته می شود به صورت گله ای زندگی می کند و بر خلاف هیکل تنومندش با سرعت بالایی می تواند بدود.

برای آشنایی با خصوصیات ظاهری و رفتاری و دانستنی های جالب درباره بوفالوی آفریقایی در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

انواع بوفالوی آفریقایی

بوفالوی آفریقای به 4 نوع مختلف تقسیم می شود که عبارتند از:

  • بوفالوی کیپ
  • بوفالوی ساوانای آفریقای غربی
  • بوفالوی ساوانای آفریقای مرکزی
  • بوفالوی جنگلی

انواع مختلف بوفالو از نظر ظاهری تفاوت هایی با هم دارند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

مشخصات ظاهری بوفالوی آفریقایی

بوفالوی آفریقایی اگرچه از نظر ژنتیکی ارتباط نزدیکی با گاو ندارد اما هیکل بزرگ و خصوصیات ظاهری اش بسیار شبیه گاو است. این حیوان سر بزرگ، سینه عریض، پاهای قوی و شاخ های محکم دارد و قدرتش 4 برابر بیشتر از قدرت یک گاو نر می باشد.

انواع مختلف بوفالوی آفریقایی از نظر شکل شاخ و اندازه نسبی با هم تفاوت هایی دارند.

رایج ترین نوع بوفالو کیپ است که یک پوشش قهوه ای تیره از خز کوتاه و زبر بدنش را پوشانده و شاخ های بزرگی دارد که به صورت قوس دار به سمت پایین و سپس به سمت عقب بر گشته و ظاهری شبیه قوچ به حیوان داده است.

بوفالوهای ساوانا شبیه بوفالوی کیپ هستند اما شاخ های آن ها کمی کوتاه تر بوده و رنگ خز بدن شان از قهوه ای روشن تا سیاه می باشد.

بوفالوی جنگلی از سایر انواع کوچک تر است و با خز قهوه ای روشن مایل به قرمز و شاخ های کوتاه شناخته می شود.

در برخی موارد خز بدن بوفالوهای ساوانا قبل از رسیدن به دوران بزرگسالی به رنگ قهوه ای روشن است اما اکثر بوفالوهای جنگلی رنگ خود را تا سنین بزرگسالی نیز حفظ می کنند.

بوفالوهای نر زمانی که بالغ می شوند بیش از 700 کیلوگرم وزن دارند و فاصله بین بینی تا دم آن ها به 2 متر می رسد، با این حال قادر هستند با سرعت زیاد 60 کیلومتر در ساعت بدوند.

بزرگ ترین بوفالو جهان

بزرگ ترین بوفالوهای آفریقایی دنیا به زیر گونه کیپ تعلق دارند که متوسط وزن نرها به 910 کیلوگرم می رسد.

مقایسه بوفالوی آفریقایی با سایر بوفالوها

علاوه بر بوفالوهای آفریقای انواع دیگری به نام بوفالوی آبی در آسیا و بوفالوی آمریکایی نیز وجود دارد که با وجود شباهت اسمی، تفاوت های زیادی با هم دارند.

به عنوان مثال بوفالوی آمریکایی ظاهر کاملا متفاوتی دارد، شاخ های این حیوان کوچک تر بوده، پوشش بدنش ضخیم تر است و یک برآمدگی روی شانه خود دارد.

بوفالوی آبی از نظر برخی خصوصیات شبیه بوفالوهای آفریقایی است اما تفاوت های قابل توجهی نیز وجود دارد، مثلا بر خلاف پسر عموهای آفریقایی خود تا حد زیادی اهلی شده و مردم در سراسر چین و هند از این حیوان مانند گاو در سایر نقاط دنیا استفاده می کنند.

تقریبا تمام بوفالوهای آبی دنیا اهلی هستند در حالی که تقریبا همه بوفالوهای آفریقایی بوفالوی وحشی هستند.

خصوصیات رفتاری بوفالوی آفریقایی

بوفالوی آفریقایی به صورت گله ای زندگی می کند و در گله رفتار دموکراتیک و نوع دوستانه ای از خود نشان می دهد. گله های بوفالو بزرگ هستند و بین 50 تا 500 عضو دارند که اغلب از بوفالوهای ماده و فرزندان آن ها تشکیل شده است.

گاهی این گله ها به صورت موقت به هم پیوسته و گله های هزاران عضوی درست می کنند تا شیرها و سایر شکارچیان بزرگ نتوانند به آن ها آسیب برسانند.

یکی از حرکات جالب بوفالوها تبعیت از رای اکثریت در گله می باشد، زمانی که چند مسیر برای عبور وجود دارد بوفالوهای ماده هر کدام در هر مسیری که ترجیح می دهند شروع به حرکت می کنند و مسیری که بیشترین تعداد آن را انتخاب کرده باشند مسیر حرکت گله خواهد بود.

بوفالوهای نر نیز به صورت دوره ای عضو گروه های نر مجرد می شوند، در این گروه ها بوفالوهای جوان و مسن از هم جدا می شوند در حالی که پیرترین بوفالوها ترجیح می دهند تنها به زندگی ادامه دهند.

بوفالوهای آفریقایی خلق و خوی بسیار تندی دارند و حملات آن ها همه ساله صدمات و مرگ های متعددی به دنبال دارد که به آن مرگ سیاه نیز گفته می شود.

محل زندگی بوفالو

بوفالوی آفریقایی در باتلاق ها، جنگل ها و به طور کلی هر ناحیه ای که آب وجود داشته باشد زنده می ماند. زیستگاه این حیوان در قاره آفریقا به خصوص نواحی مرکزی و جنوبی و کشورهایی همچون سریلانکا، غنا، کامرون، کنیا، جمهوری آفریقای مرکزی، آفریقای جنوبی، بوتسوانا و غیره می باشد.

غذای بوفالو

بوفالو بر خلاف ذات خشن خود گوشتخوار نمی باشد بلکه مانند بسیاری از حیوانات سم دار بیشتر وقت خود را به چریدن می گذراند و مانند گاو غذایش را نشخوار می کند.

بوفالوی آفریقایی اکثر اوقات شب ها به چریدن مشغول است شاید به این دلیل که تنظیم دمای بدنش به سختی انجام می شود.

دشمن بوفالو

اگرچه بوفالوها تعدادی دشمن طبیعی دارند اما بزرگ ترین تهدید آن ها انسان ها و کمبود منابع غذایی است.

بوفالو بیشتر اوقات خود را صرف چریدن می کند و به همین دلیل در دوران خشکسالی به شدت در معرض گرسنگی قرار می گیرد.

از جمله شکارچیان طبیعی بوفالو می توان به شیر و سگ های وحشی اشاره کرد که می توانند بوفالوهای جدا شده از گله را شکار کنند.

شکار شدن بوفالو توسط انسان ها یکی از عوامل اصلی اثر گذار در کاهش جمعیت این حیوان می باشد. به علاوه انسان ها با توسعه شهری، ایجاد زمین های کشاورزی و شهرسازی زیستگاه های بوفالو را از بین برده و یافتن منابع غذایی را برایش سخت تر کرده اند.

با این حال گرسنگی بوفالوها نیز تهدید جدی برای جان انسان ها محسوب می شود زیرا بوفالوهای گرسنه به محصولات کشاورزی حمله کرده، فنس ها را پاره می کنند و بیماری را بین دام ها پخش می کنند.

زاد و ولد بوفالو

فصل جفت گیری بوفالوی آفریقایی بین ماه مارس تا می می باشد. دوره بارداری این حیوان تقریبا یک سال کامل طول می کشد و بوفالوی ماده هر چند سال یک بار در فصول بارانی یک بچه به دنیا می آورد.

بچه بوفالو تا یک سال بعد از تولد به مادرش وابسته است و معمولا بعد از 4 یا 5 سال به سن بلوغ می رسد. بعد از این مدت بوفالوهای ماده در همان گله ای که به دنیا آمده اند می مانند در حالی که نرها اغلب به گله نرهای مجرد می پیوندند.

بوفالوی نر نقش مستقیم در بزرگ کردن فرزندان ندارند اما بچه ها صدای گریه خاصی دارند که باعث می شود همه اعضای گله در صورت نیاز به کمک آن ها بشتابند.

طول عمر بوفالو

بوفالو در دنیای وحش بین 10 تا 22 سال زندگی می کند و در حیات وحش ممکن است طول عمرش به 30 سال برسد.

خطر انقراض بوفالو

بوفالو از جمعیت نسبتا خوبی در سراسر آفریقا برخوردار است اما طی سال های اخیر این جمعیت رو به کاهش رفته است.

در گذشته جمعیت این حیوان به عنوان “با حداقل نگرانی” طبقه بندی می شد اما در حال حاضر به آن برچسب “نزدیک به تهدید” زده اند.

از دست رفتن زیستگاه ها به دلیل کشاورزی و شهرسازی و شکار توسط انسان از عمده دلایل کاهش جمعیت این حیوان می باشد.

حقایق جالب درباره بوفالو آفریقایی

  • بوفالوی آفریقایی دارای قدرت دید بسیار خوبی است تا حدی که می تواند شیر را از فاصله بیش از نیم کیلومتری تشخیص دهد.
  • بوفالوها از اعضای گله به خوبی محافظت می کنند، زمانی که گله با شکارچیان روبرو می شود بوفالوها دایره ای دور بچه ها، بوفالوهای مسن و ضعیف ترها ایجاد می کنند و با نشان دادن شاخ های بزرگ و تیز خود دشمن را تهدید می کنند.
  • شاخ های بوفالوی آفریقایی شبیه علامت سوال است. بوفالوهای نر شاخ های بلندتر و ضخیم تری دارند.
  • بوفالوی آفریقایی به دلیل حافظه استثنایی اش شناخته شده، این حیوان می تواند شکارچی که قبلا به او صدمه زده را بشناسد و دربرخورد بعدی به او حمله می کند.
  • به نظر می رسد در میان پستان داران اصلی آفریقایی تنها اسب آبی و فیل برای انسان ها خطرناک تر از بوفالو هستند.
  • رئیس گله بوفالوها به قدرت، اندازه و سن بوفالوها تعیین می شود. اگرچه در گله های بوفالو گاهی نرها نیز دیده می شوند اما هسته اصلی گله را ماده ها تشکیل می دهند.
  • دانشمندان پنج نوع ارتباط صدایی اصلی در بوفالوی آفریقایی کشف کرده اند. صداهای با تن پایین که سه تا شش ثانیه با هم فاصله دارند برای هدایت گله هستند. تغییرات زیاد در این صدا نشان دهنده تغییر جهت گله است. بوفالوها وقتی به آب می رسند صدای “ما” مانند از خود ایجاد می کنند که می تواند نشانه لذت یا رضایت باشد. این حیوان برای نشان دادن خشم خود خر خر و غرش می کند و هنگامی که گله توسط شکارچیان تهدید می شود صداهای “وا” مانند کشیده از او شنیده می شود.

منبع: a-z-animals

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا