خواص ترخون؛ 20 خاصیت باورنکردنی ترخون برای سلامتی و پوست و مو

خواص سبزی ترخون خشک و تازه
خواص ترخون خشک و تازه

ترخون چیست؟

ترخون یا تلخون یکی از انواع سبزی های خوردن و گیاهی پایا (گیاهانی با طول عمر بیشتر از 2 سال) است که معطر بوده، دارای برگ های ساده و سبز رنگ می باشد و ارتفاع ساقه ی آن از 30 سانتیمتر تا یک متر می رسد.

ترخون علاوه بر کاربرهای فراوان در آشپزی، فواید شگفت انگیزی نیز برای سلامتی دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص ترخون تازه و خشک شده را برای بهبود سلامت بدن، لاغری شکم، دیابت، معده و پوست و مو شرح داده ایم.

خواص ترخون برای پوست و مو

1. آکنه و جوش صورت

ترخون به دلیل مقادیر بالای پتاسیم موجود در آن، دارای خواص ضد باکتری و ضد عفونی کننده قوی است که با کاهش باکتری های پوست صورت به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

2. پاک سازی پوست صورت

بخور با آب حاوی برگ های ترخون تازه به دلیل مقادیر آنتی اکسیدان های موجود در آن، به پاک سازی پوست صورت از سلول های مرده و آلودگی ها کمک می کند.

3. تقویت و افزایش رشد مو

ترخون به بهبود گردش خون در بدن و پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکول های مو باعث افزایش رشد مو می شود.

4. مو های خشک و آسیب دیده

ترخون به دلیل خواص ضد عفونی کننده و مرطوب کننده که دارد، عمدتا برای احیای موهای خشک و آسیب دیده استفاده می شود.

فواید دارویی ودرمانی ترخون در طب سنتی

5. لاغری شکم و کاهش وزن

ترخون به دلیل مقادیر بالای مواد معدنی و ویتامین ها که دارد به سم زدایی و پاک سازی بدن و روده کمک کرده و با کاهش جذب چربی از روده به لاغری شکم کمک می کند.

مقادیر بالای فیبر موجود در ترخون باعث کاهش اشتها شده و با پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

6. دیابت و قند خون

مقادیر بالای پتاسیم موجود در ترخون به تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.

برای جلوگیری از افزایش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، باید کالری مصرفی به طور مساوی بین اندام های بدن توزیع شود. پلی فنل ها و فیبر رژیمی موجود در ترخون کالری مصرفی را به تمام اعضای بدن منتقل کرده و باعث کاهش سطح قند خون در افراد دیابتی می شود.

7. معده و دستگاه گوارش

ترخون به دلسیل مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی که دارد، در طب سنتی برای درمان بی اشتهایی، سکسکه، سو هاضمه، ناراحتی معده و سندرم روده تحریک پذیر استفاده می شود.

8. یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در ترخون به بهبود هضم غذا کمک کرده و با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

9. فشار خون و قلب

سبزی ترخون دارای سطوح بالایی پتاسیم هستند که باعث کاهش فشار خون بالا شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

ترخون دارای خواص ضد التهابی است که خطر لخته شدن خون در رگ ها و مغز را کاهش داده و از سکته قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کند.

10. سرماخوردگی

ترخون به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد.

مطالعات در سال 2012 نشان داده که ترخون دارای خواص ضد باکتریایی قوی به ویژه در برابر استافیلوکوکوس اورئوس (علت عفونت استاف) و اشرشیاکلی (E.coli) است و از ابتلا به بیماری های تنفسی و پنومونی جلوگیری می کند.

11. سرطان

ترخون غنی از آنتی اکسیدان هاست که رادیکال های آزاد در بدن را از بین برده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.

12. کم خونی

مقادیر بالای آهن موجود در ترخون به تولید گلبول های قرمز خون کمک کرده و کم خونی را درمان می کند. همچنین ویتامین C موجود در ترخون جذب آهن از مواد غذایی را بهبود می بخشد و از کم خونی پیشگیری می کند.

13. سلامت دهان و دندان

در طب سنتی از ترخون تازه برای درمان دندان درد استفاده می شود، گفته می شود که مقادیر بالای اوژنول موجود در ترخون مانند یک داروی بی حسی عمل کرده و دندان درد را کاهش می دهد. توصیه شده که برای درمان سریع دندان درد مقداری برگ تازه ترخون را بجوید.

ترخون به دلیل خواص ضد باکتریایی که دارد، باعث کاهش پلاک بر روی دندان ها شده و احتمال پوسیدگی و سوراخ شدن دندان ها را کاهش می دهد.

ترخون دارای خواص ضد عفونی کننده قوی است که به کاهش باکتری ها در دهان کمک کرده و باعث رفع بوی بد دهان می شود.

14. چشم

ویتامین A موجود در ترخون، به تقویت بینایی کمک کرده و احتمال ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهد.

15. درد قاعدگی و پریودی

ترخون یکی از سبزیجات قاعده آور طبیعی است که به تنظیم چرخه ی قاعدگی و درمان قاعدگی نامنظم در زنان کمک می کند.

مقادیر بالای منیزیم موجود در ترخون، گرفتگی عضلات را رفع کرده و به درمان کمر درد و دل درد پریود کمک می کند.

16. روماتیسم و پوکی استخوان

ترخون به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در آن دارای خواص ضد التهابی قوی است و با بهبود جریان خون در بدن به دفع بیشتر اسید اوریک کمک کرده و خطر ابتلا به روماتیسم و آرتروز را کاهش می دهد.

همچنین کلسیم و فسفر موجود در ترخون برای تقویت و تشکیل استخوان ها مفید است و احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

مقادیر بالای منیزیم موجود در ترخون می تواند به عنوان یک آرامب خش عضلانی عمل کند و کمر درد را بهبود بخشد.

17. تقویت حافظه

ویتامین B6 موجود در ترخون نقش مهمی در بهبود عملکرد شناختی مغز دارد. مصرف ترخون تازه و خشک از زوال عقل و آلزایمر پیشگیری می کند.

18. درمان بی خوابی

برگ های ترخون دارای یک اثر آرام بخش قوی هستند که می تواند استرس و اضطراب را کاهش داده و به درمان بی خوابی شبانه کمک کند.

19. عضله سازی

تحقیقات در سال 2014 نشان داده که ترخون روسی، باعث افزایش جذب کراتین در ماهیچه ها شده و عضله سازی در زنان و مردان را بهبود می بخشد.

این درست مانند زمانی است که فرد مقدار زیادی کربوهیدرات مصرف کند. اگر تحقیقات کامل تری در این زمینه انجام شود شاید افراد برای عضله سازی و کاهش چربی بدن بتوانند از ترخون استفاده کنند.

عوارض و مضرات ترخون

جنین و زنان باردار

توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف ترخون اجتناب کنند. ترخون به دلیل خواص قاعده آور که دارد، خطر سقط جنین در زنان باردار را افزایش می دهد.

آلرژی و حساسیت

ترخون در برخی افراد ممکن است باعث بروز واکنش های آلرژیک و حساسیت شود.

طبع ترخون

طبیعت ترخون گرم و خشک می باشد. ترخون حاوی مقادیر زیادی پروتئین، اسید های چرب امگا 3 و امگا 6، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین A و ویتامین C، کلسیم، آهن، پتاسیم، منیزیم، منگنز و تانن است.

منش اصلی ترخون در روسیه و نواحی غربی آمریکای شمالی بوده‌ است. امروزه ترخون به فراوانی در تمام نقاط ایران پرورش داده می شود.

دو نوع ترخون وجود دارد؛

1- ترخون فرانسوی که عطر و بوی قوی تری دارد و بیشتر برای آشپزی استفاده می شود.

2- ترخون روسی که عطر و بوی ملایم ترین دارد و از آن برای تهیه چای و دمنوش ترخون، روغن ترخون و عرق ترخون استفاده می شود.

موارد استفاده ترخون تازه و خشک شده در غذا

ترخون (به انگلیسی : Tarragon و با نام علمی : Artemisia dracunculus ) یکی از پرطرفدار ترین سبزیجات معطر در آشپزی فرانسوی می باشد. از ترخون تازه و خشک برای تهیه انواع شور و ترشیجات، سس سالاد، آش و سوپ ترخون، ترخون پلو، کوفته ترخون و عرق و شربت ترخون استفاده می شود.

تفاوت ترخون و مرزه چیست؟

ترخون یکی از سبزیجات معطر با برگ های صاف به رنگ سبز و گل های زرد رنگ می باشد. مرزه یکی از سبزیجات معطر به رنگ سبز با گل های سفید و بنفش است.

ترخون گیاهی از تیره کاسنیان است، در حالی که مرزه گیاهی از تیره نعناعیان می باشد.

ارزش غذایی ترخون (100 گرم)

  • کالری : 295
  • چربی : 7 گرم
  • کربوهیدرات : 50 گرم
  • پروتئین : 23 گرم
  • فیبر : 7 گرم

در ادامه بخوانید : خواص مرزه برای لاغری

منابع : naturalfoodseries – draxe – stylecraze

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
نسرین
نویسنده، مترجم و علاقه مند به موضوعات سبک زندگی، فرهنگ و هنر و سرگرمی