بسیاری از ما با شنیدن کلمه کاهو همان سبزی خوشمزه، ترد و پرطرفداری را به یاد می آوریم که برگ های بلند و نسبتا پهن به رنگ سبز روشن یا تیره داشته و معمولا از آن در سالاد استفاده می کنیم.
اما آیا می دانستید این سبزی پرخاصیت و خوش خوراک در انواع مختلف، اشکال متنوع و رنگ های گوناگون یافت می شود و برخی از آن ها نام های عجیب و غریبی دارند که شاید تا به حال به گوش ما نخورده باشد؟
در ادامه مطلب قصد داریم با 16 نوع مختلف کاهو به همراه عکس آن ها آشنا شویم. با کوکا همراه باشید.
انواع کاهو
1. کاهو برگ (
کاهو برگ در سه نوع قرمز، سبز و بلوطی یافت می شود. در مورد این نوع کاهو دنبال سر آن نگردید چون همه برگ ها از یک ساقه تنها انشعاب پیدا کرده اند، به همین دلیل کاهو برگ نسبت به برخی کاهوهای دیگر زودتر خراب می شود.
از کاهو برگ به دلیل بافت ترد و لطیف آن بیشتر در سالاد مسکلون (مخلوط سالادی بهاری) که ترکیب چند نوع سبزی می باشد استفاده می شود، کاهو برگ قرمز و سبز طعم ملایم داشته در حالی که مزه کاهو برگ بلوطی تند و آجیلی است.
برای جلوگیری از خراب شدن زود هنگام کاهو برگ توصیه می شود اضافه کردن سس سالاد را تا زمان سرو غذا به تاخیر بیندازید.
2. کاهو رومی (Romaine Lettuce)
کاهو رومی برگ های بلند با تلخی ملایم دارد اگرچه قسمت های میانی آن شیرین تر و محکم تر هستند، این کاهو به دلیل تردی آن در وعده های غذایی مختلف مصرف می شود.
مصرف کاهو رومی طی سال های اخیر جنجال زیادی به پا کرده و به نظر می رسید با آلودگی ناشی از باکتری ای.کولی رابطه داشته باشد که البته شیوع این بیماری متوقف شده و می توانید همچنان از کاهو رومی در سالاد سزار خود استفاده کنید!
3. کاهو آیسبرگ (Romaine Lettuce)
آیسبرگ یکی دیگر از کاهوهای ترد و خوش خوراک است اگرچه طعم آن به خوشمزگی سایر انواع کاهو نمی رسد.
کاهو برگ را بدون شستشو درون کیسه پلاستیکی و داخل یخچال قرار دهید در این صورت می توانید تا دو هفته – دو برابر بیشتر از بسیاری کاهوهای دیگر – از آن استفاده کنید.
هنگام خرید توجه داشته باشید آن هایی که سر محکمی داشته و وزن آن ها نسبت به اندازه شان سنگین تر به نظر می رسد انتخاب کنید و هنگام استفاده کاهو را قطعه قطعه کرده و مقداری سس روی آن بریزید و میل کنید.
4. کاهو بوستون (
کاهو بوستون سر کوچک، گرد و تقریبا بدون شکل با برگ های نرم و انعطاف پذیر دارد که به راحتی آسیب می بینند. این کاهو بزرگ تر و کرکی تر از کاهو بیب است.
5. کاهو بیب (
6. کلم کیل (Kale)
کیل از نظر تکنیکی کاهو محسوب نمی شود. جالب است بدانید 1 فنجان از این سبزی چلیپایی می تواند نیاز روزانه بدن به ویتامین های A ، C، کلسیم و آهن را تامین کند. اگر طعم تلخ کلم کیل را دوست ندارید برگ های آن را با اندکی روغن زیتون برشته کنید. چیزی شبیه چیپس کیل!
7. آروگولا (
کاهو آروگولا که به نام شاهی ایتالیایی یا سبزی راکت نیز شناخته شده طعم تند فلفلی داشته و به همراه سس لیمویی یا سس پستو روی پیتزا و ساندویچ استفاده می شود.
8. اسفناج (
اسفناج حاوی نیترات های قوی و دوستدار قلب است که سطح کلسترول را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد. اسفناج را می توانید به همراه مرغ و تخم مرغ میل کنید.
9. رادیکیو (
رادیکیو به نام های مختلفی همچون کاسنی برگ و کاسنی ایتالیایی نیز شناخته شده است، رادیکیوی بنفش طعم تلخی دارد که با برشته با کبابی کردن کمی شیرین تر می شود.
10. کاسنی فرنگی (
کاسنی فرنگی یا آندیو با رادیکیو رابطه نزدیکی دارد و به همراه چاشنی ها یا به صورت کبابی به همراه روغن زیتون و اندکی سرکه بالزامیک مصرف می شود.
11. فرسی (Frisée)
این کاهو متعلق به خانواده کاسنی، کاسنی فرنگی و رادیکیو بوده و معمولا در فروشگاه ها انواع برگ سبز و مجعد آن عرضه می شود. از فرسی می توان داخل سس وینگرت تازه استفاده کرد.
12. کاهو باتاویا (Batavia Lettuce)
کاهو باتاویا یا ترد تابستانی نسبت به بسیاری از سبزیجات سالادی در برابر آب و هوای گرم مقاوم تر است. این کاهو ترد بوده و به سرعت سایر کاهوها تلخ نمی شود و به همین دلیل می توان آن را برای مدت طولانی تری نگهداری کرد.
مانند بسیاری از انواع کاهو باتاویا نیز برگ های سبز یا قرمز داشته که از نظر طعم با هم تفاوتی ندارند. می توانید آن را به همراه مقداری سس وینگرت خردل و عسل یا دسر بالزامیک ساده میل کنید.
13. برگ های داوودی (Chrysanthemum Greens)
برگ های داوودی رنگ روشن و طعم فلفلی داشته و برای اضافه کردن به سالاد مناسب می باشند. این سبزی در واقع برگ های سبز گیاه داوودی است که گل های آن طرفداران زیادی دارند.
برگ های جوان داوودی خوشمزه تر بوده در حالی که برگ های بزرگ تر و پیرتر طعم تلخی دارند که با پختن تلخی آن کاهش می یابد.
14. ماچه (Mâche)
کاهو ماچه که به نام سالاد ذرت یا کاهو لامب نیز شناخته شده از بوته های کوچک برگ هایی به رنگ سبز تیره تشکیل شده که در گروه های 4 یا 5 تایی به ریشه ها متصل هستند و به خوبی با سبزیجات دیگر ترکیب می شود.
هنگام تمیز کردن این کاهو باید دقت بیشتری داشته باشید تا شن و ماسه آن که بخصوص در قسمت ریشه جمع شده اند به خوبی شسته شود.
15. میزونا (Mizuna)
میزونا نوع آسیایی سبزی خردل است که برگ های سبز تیره، بافت ظریف و طعم تند و تیز فلفلی دارد. توصیه می شود آن را با وینگرت سبک یا سس دانه کنجد مصرف کنید.
16. کاهو گوهر کوچک (Little Gems Lettuce)
کاهو گوهر کوچک نوعی کاهو با بافت نرم و طعم ظریف است که به همراه وینگرت سبک و سس لیمو خوشمزه شده و در کنار تربچه های نازک برش خورده نیز مصرف می شود.
منابع: goodhousekeeping – thespruceeats
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید