طرز پخت ارزن و روش درست کردن یک خوراک خوشمزه با آن

قبلا در مقاله خواص ارزن به بررسی فواید یکی از بهترین انواع غلات باستانی برای سلامتی بدن پرداخته ایم، در این مطلب نیز قصد داریم شما را با روش صحیح پخت دانه های ارزن آشنا کنیم؛

طرز پخت ارزن چگونه است؟

طرز پخت و مصرف ارزن
طرز پخت و مصرف ارزن

مواد لازم

  • ارزن خام – 1 فنجان
  • آب – 2 فنجان
  • نمک (اختیاری) – 1 قاشق غذا خوری

دستور پخت

1. دانه های ارزن خام را در یک تابه بریزید و به مدت ​​4 تا 5 دقیقه یا تا زمانی که به رنگ قهوه ای طلایی در آیند  بر روی حرارت ملایم تفت دهید. مراقب باشید که نسوزند.

2. حالا آب و نمک را با هم ترکیب کرده و به تابه اضافه کنید، دقت داشته باشید که تابه داغ است و ممکن است آب را به اطراف پخش کند. پس از اضافه کردن آب و نمک آن را هم بزنید تا ارزن و آب با هم ترکیب شوند.

3. شعله اجاق گاز را زیاد کنید و اجازه دهید تا بجوشد و آب آن تبخیر شود.

4. پس از کم شدن آب، شعله را پایین کشیده بگذارید 15 دقیقه دم بکشد تا نرم و له شود. فراموش نکنید که نباید زیاد ارزن ها را هم بزنید چون له شده و بافت خود را از دست می دهند.

5. ارزن پخته شده و آماده است، می توانید آن را مانند برنج در کنار انواع خورش و خوراک سرو کنید.

نکته :

اضافه کردن مقدار کمی روغن هنگام پخت ارزن از چسبیدن دانه ها به هم جلوگیری می کند.

طرز تهیه سوپ ارزن و قارچ

طرز تهیه سوپ ارزن
طرز تهیه سوپ ارزن

مواد لازم

  • روغن زیتون – 1 قاشق غذا خوری
  • پیاز بزرگ کباب شده – 1 عدد
  • سیر خرد شده – 3 حبه
  • کرفس خرد شده – 2 ساقه
  • قارچ  خرد شده – 6 فنجان
  • ارزن – 1 فنجان
  • آب سبزیجات – 8 فنجان
  • آویشن خشک – 1 قاشق چای خوری
  • جعفری خشک – 1 قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل – به مقدار دلخواه

دستور تهیه

1. روغن زیتون را در یک قابلمه ی بزرگ بریزید و پیاز های کبابی را به مدت 3 تا 5 دقیقه در آن سرخ کنید.

2. سیر خرد شده و کرفس را اضافه کرده و 1 دقیقه تفت دهید.

3. قارچ ها را اضافه کنید و برای 1 دقیقه دیگر تفت دهید، سپس درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید مواد 10 دقیقه با آب قارچ ها پخته شوند.

4. در این مرحله ارزن، آب سبزیجات، نمک، فلفل و سبزیجات خشک را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت 40 دقیقه با حرارت کم پخته شده و جا بیفتد.

5. سوپ ارزن شما آماده است، با جعفری تازه تزیین کرده و گرم سرو کنید.

منابع : thekitchnthehealthymaven


خانم های یزدی کلیک کنن