طرز تهیه آرد نخودچی خانگی در منزل و نحوه مصرف آن

طرز تهیه آرد نخودچی

قبلا در مقاله خواص آرد نخودچی به بررسی فواید یکی از بهترین انواع آرد ها و منابع پروتئین گیاهی برای سلامتی بدن پرداخته ایم.

آرد نخودچی با استفاده از نخود پخته شده و خشک شده تهیه می شود و به عنوان یکی از اجزای اصلی در تهیه انواع غذا های هندی، پاکستانی و بنگلادشی استفاده می شود.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با دستور تهیه آرد نخودچی در خانه و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید.

آرد نخودچی را چگونه تهیه کنیم؟

مواد لازم

  • نخودچی یا نخود پخته و خشک شده
  • غذا ساز
  • ظرف شیشه ای
  • آسیاب قهوه

طرز تهیه آرد نخودچی خام

روش اول

1. نخود های پخته و کاملا خشک شده را در یک غذا ساز بریزید و با سرعت بالا به مدت 2 تا 3 دقیقه خوب خرد کنید تا آرد صاف و یکدستی حاصل شود.

آرد نخودچی چگونه تهیه میشود
نخودچی ها را در غذا ساز خرد کنید

2. حالا این آرد را از یک صافی رد کنید تا قطعات خرد نشده از آرد جدا شوند.

چگونه آرد نخودچی درست کنیم؟
نخودچی ها را از صافی رد کنید

3. قطعات خرد نشده را درون یکی آسیاب قهوه بریزید و خوب ترکیب کنید تا خرد شوند.

طرز تهیه آرد نخودچی خانگی
نخودچی های آرد نشده را در در آسیا قهوه بریزید

4. مجددا از صافی رد کرده و به آرد نخود اضافه کنید.

طرز درست کردن آرد نخودچی در منزل
دوباره از صافی رد کنید

5. آرد نخود آماده است، آن را در یک ظرف شیشه ای بریزید و به مدت 6 تا 8 هفته در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

طرز تهیه آرد نخودچی بوداده (دو آتیشه)

1. از نخودچی بوداده یا دو آتیشه برای تهیه این نوع آرد نخودچی استفاده می شود که می توانید آن را از فروشگاه های معتبر خریداری کرده یا خودتان در خانه تهیه کنید.

برای تهیه نخودچی بوداده یا دو آتیشه می توانید نخودچی های پوست کنده و بدون نمک را به مدت 10 دقیقه در دمای 175 درجه سانتیگراد در فر برشته کنید تا به رنگ قهوه ای طلایی در بیایند.

2. نخودچی ها را در یک آسیاب با سرعت بالا بریزید و به مدت 2 تا 3 دقیقه خوب ترکیب کنید تا به صورت پودر در آید.

3. پودر به دست آمده را از صافی رد کنید تا آرد صاف و یکدست تهیه شود.

4. آرد نخودچی به دست آماده را در ظرف شیشه ای بریزید و به مدت 6 تا 8 هفته در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

موارد مصرف آرد نخودچی

  • آرد نخودچی خام و بوداده را می توان برای تهیه انواع خوراک گیاهی مانند کله گنجشکی، کوفته گیاهی، شامی سویا، کتلت، فلافل، سوپ، املت، خورش ها و غذا های هندی مانند پاکورا استفاده کرد
  • آرد نخودچی را می توان به عنوان جایگزین آرد سفید و آرد گندم برای تهیه انواع نان، شیرینی، کیک، کلوچه، پنکیک، رنگینک و حلوا به کار برد
  • آرد نخودچی برای تهیه انواع ماسک صورت استفاده می شود
  • آرد نخودچی به عنوان جایگزین تخم مرغ برای تهیه انواع غذا ها برای گیاهخواران و افراد وگن استفاده می شود

منبع : thespruceeats


خانم های یزدی کلیک کنن