فواید درمانی میخک برای سلامتی و نحوه مصرف آن

خواص میخک چیست
خواص میخک چیست؟

میخک که به نام میخک صدپر هم شناخته می شود، جوانه های گل درخت میخک (نام علمی : Syzygium aromaticum) هستند که علاوه بر عطر و طعم خوبی که دارند به دلیل داشتن خواص دارویی بسیار شناخته شده اند.

مطالعات حیوانی نشان داده که ترکیبات موجود در میخک می توانند به سلامت کبد کمک کنند، قند خون را در افراد دیابتی کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های باکتریایی را کاهش دهند.

پیش از این با خواص روغن میخک آشنا شده اید؛ در ادامه همراه کوکا باشید تا با فواید میخک برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی میخک برای سلامتی

1. منبع غنی آنتی اکسیدان ها

میخک حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو و پیشرفت بیماری مزمن را کاهش می دهند.

میخک همچنین حاوی ترکیبی به نام اوژنول است که به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی عمل می کند.

علاوه بر اوژنول، میخک حاوی ویتامین C می باشد. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن عمل می کند.

2. سرطان

برخی تحقیقات نشان می دهد که میخک به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داده که عصاره میخک به جلوگیری از رشد تومورها کمک کرده و منجر به مرگ سلول های سرطانی می شود.

یک مطالعه دیگر در لوله آزمایش نشان داده که اوژنول موجود در میخک به طور موثری باعث مرگ سلول های سرطانی دهانه رحم شده است.

3. ضد میکروب قوی

میخک دارای خواص ضد میکروبی است که می تواند باعث جلوگیری از رشد باکتری هایی مانند E. coli شود. این باکتری یکی از علل اصلی اسهال می باشد.

4. سلامت دهان و دندان

میخک به دلیل خواص ضد میکروبی قوی که دارد به سلامت دهان و دندان کمک می کند؛

در یک مطالعه آزمایشگاهی مشخص شد ترکیبات استخراج شده از میخک برای جلوگیری از رشد دو نوع باکتری که در بیماری های لثه نقش دارند، مفید می باشد.

استفاده از دهانشویه گیاهی حاوی میخک به مدت 21 روز، به سلامت لثه کمک کرده و همچنین پلاک دندان و باکتری موجود در دهان را کاهش می دهد.

رفع بوی بد دهان : یک مطالعه در ایران نشان داده که میخک به دلیل خواص ضد میکروبی و عطر و بوی خوبی که دارد برای رفع بوی بد دهان مفید می باشد.

درمان دندان درد : مقادیر بالای اوژنول موجود در میخک به عنوان یک بی حس کننده شناخته می شود و می تواند برای درمان دندان درد مفید باشد.

یک راه ساده برای کاهش سریع درد دندان قرار دادن چند میخک کامل در دهان و مرطوب کردن آن ها با بزاق است، این کار باعث آزاد شدن روغن موجود در میخک شده و باعث درمان دندان درد می شود.

اگر دندان درد بسیار شدیدی دارید، می توانید از میخک خرد شده استفاده کنید، کل میخک ها را خرد کنید و پودر را روی دندان آسیب دیده قرار دهید.

5. سلامت کبد

مطالعات نشان می دهد که مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و اوژنول موجود در میخک می توانند به سلامت کبد کمک کنند.

یک مطالعه بر روی موش ها نشان داده که روغن میخک باعث بهبود عملکرد کبد، کاهش التهاب بدن و کاهش استرس اکسیداتیو می شود.

یک مطالعه دیگر نشان داده که اوژنول موجود در میخک علائم سیروز کبدی یا زخم کبد را کاهش می دهد.

6. قند خون و دیابت

تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات موجود در میخک ممکن است به کنترل قند خون کمک کنند.

یک مطالعه حیوانی نشان داد که عصاره میخک به کاهش قند خون در موش های دیابتی کمک می کند.

یک مطالعه دیگر نشان داده که ترکیب میخک و نیژیرسین به افزایش جذب قند از خون به سلول ها کمک می کند، باعث افزایش ترشح انسولین شده و برای بهبود عملکرد سلول های تولید کننده انسولین مفید می باشد.

7. سلامت استخوان

تحقیقات نشان داده که برخی از ترکیبات موجود در میخک به حفظ توده استخوانی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهند.

میخک به دلیل مقادیر بالای منگنز که دارد به تشکیل استخوان کمک کرده و باعث سلامت آن ها می شود.

8. معده و دستگاه گوارش

برخی تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات موجود در میخک می توانند با افزایش ضخامت مخاط معده به پیشگیری و درمان زخم معده کمک کرده و باعث سلامت دستگاه گوارش شوند.

9. یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در میخک به بهبود حرکات روده کمک کرده و ممکن است باعث درمان یبوست شود.

عوارض و مضرات میخک

مسمومیت

زیاده روی در مصرف میخک به دلیل مقادیر بالای اوژنول ممکن است باعث مسمومیت و بیهوشی شود.

طبع میخک چیست؟

عکس گل و برگ های درخت میخک

طبیعت و مزاج میخک گرم و خشک می باشد. میخک حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، منگنز، کلسیم، منیزیم و فیبر است.

درخت همیشه سبز میخک دارای برگ هایی بزرگ و گل‌ هایی سرخ می‌باشد. جوانه‌ های گل در ابتدا کم رنگ هستند و به تدریج سبز شده و پس از آن به رنگ قرمز در می آیند.

طریقه مصرف میخک

میخک را به عنوان ادویه (به صورت کامل و پودر شده) برای تهیه انواع غذا های هندی، دسر ها، کوکی ها، کیک ها و نوشیدنی های گرم استفاده می کنند.

میخک های کامل را در آب جوش می جوشانند تا دمنوش آرام بخش تهیه کنند.

مقدار مصرف میخک در روز

مصرف 2 تا 3 میخک در روز ایمن است اما این دوز ممکن است برای همه مناسب نباشد، از این رو توصیه می شود که قبل از استفاده از میخک با پزشک خود مشورت کنید.

ارزش غذایی میخک (یک قاشق چای خوری یا 2 گرم)

  • کالری : 21
  • کربوهیدرات : 1 گرم
  • فیبر : 1 گرم

در ادامه بخوانید : فواید چای کوهی

منابع : healthlinestylecraze

فال روزانه کوکا