خواص شگفت انگیز شیر بادام هندی برای سلامتی و نحوه مصرف آن

خواص شیر بادام هندی
خواص شیر بادام هندی

شیر بادام هندی یکی از بهترین انواع شیر های گیاهی جایگزین شیر گاو است که حاوی مقادیر بالای مواد مغذی بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، به سلامت قلب کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های چشم و پوست را کاهش می دهد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید شیر بادام هندی خانگی برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی شیر بادام هندی برای سلامتی

1. سلامت قلب

شیر بادام هندی خانگی حاوی مقادیر بالای اسید های چرب غیر اشباع است که برای سلامتی قلب مفید هستند.

فشار خون : مقادیر بالای پتاسیم و منیزیم موجود در بادام هندی به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

در یک مطالعه مشخص شده افرادی که بیشترین مصرف پتاسیم را داشتند، خطر ابتلا به سکته قلبی در آن ها تا 24 درصد کمتر می شود.

بررسی دیگری نشان داده که مصرف بالای منیزیم خطر ابتلا به بیماری قلبی و فشار خون بالا را کاهش می دهد.

2. سلامت چشم ها

شیر بادام هندی غنی از آنتی اکسیدان های لوتئین و زاکسانتین است که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا (AMD)را کاهش می دهند.

3. منبع غذایی ویتامین K

شیر بادام هندی غنی از ویتامین K است که برای لخته شدن خون ضروری است، کمبود ویتامین K در بدن باعث افزایش خونریزی می شود.

کمبود ویتامین K در بزرگسالان سالم بسیار نادر است اما افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) ممکن است دچار این بیماری شوند و مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین K می تواند به رفع این مشکل کمک کند.

4. تقویت استخوان های بدن

مقادیر بالای کلسیم و ویتامین K موجود در شیر بادام هندی به تقویت استخوان ها و افزایش استحکام آن ها کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهند.

5. قند خون و دیابت

شیر بادام هندی ممکن است به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند؛ یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داده که مقادیر قابل توجه آناکاردیک اسید موجود در شیر بادام هندی به کاهش قند خون در رت های مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

علاوه بر این شیر بادام هندی لاکتوز ندارد و مقادیر کم کربوهیدرات موجود در آن می تواند برای کنترل قند خون در افراد دیابتی مفید باشد.

6. سرطان

مقادیر بالای آناکاردیک اسید موجود در شیر بادام هندی به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد؛ یک مطالعه نشان داده که آناکاردیک اسید می تواند برای پیشگیری و درمان سرطان پوست مفید باشد.

7. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در شیر بادام هندی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد.

8. ضد التهاب گیاهی

شیر بادام هندی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد، مانند یک ضد التهاب قوی عمل کرده و خطر ابتلا به بیماری های التهابی را کاهش می دهد.

9. درمان کم خونی

شیر بادام هندی حاوی مقادیر بالای آهن است که به افزایش تولید گلبول های قرمز و هموگلوبین خون کمک کرده و برای پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن مفید است.

10. جوان سازی پوست صورت

شیر بادام هندی حاوی مقادیر بالای مس است که به افزایش تولید کلاژن و الاستین (پروتئین های مفید برای افزایش الاستیسیته پوست) کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

عوارض و مضرات شیر بادام هندی

آلرژی و حساسیت

شیر بادام هندی مانند آجیل آن ممکن است در برخی افراد باعث آلرژی و حساسیت شود که با علائمی مانند خارش پوست، آبریزش بینی، سرفه و تنگی نفس مشخص می شود.

طبع شیر بادام هندی چیست؟

طبیعت و مزاج شیر بادام هندی گرم و خشک می باشد. شیر بادام هندی سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین D، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین و فیبر است.

طریقه مصرف شیر بادام هندی

شیر بادام هندی را می توان به عنوان جایگزین شیر گاو برای تهیه انواع سس سالاد و پاستا، دسر، اسموتی، شیر موز، شیر کاکائو، معجون، بستنی، کیک، کوکی، شیرینی و غلات صبحانه به کار برد.

از آنجایی که شیر بادام هندی دارای بافت خامه ای است، می توان آن را برای تهیه شیر قهوه، شیر چای و هات چاکلت استفاده کرد.

ارزش غذایی شیر بادام هندی خانگی (1 فنجان)

  • کالری : 160
  • چربی : 14 گرم
  • کربوهیدرات : 9 گرم
  • پروتئین : 5 گرم
  • فیبر : 1 گرم

منابع : healthline