خرمای مجول چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟

عکس و فواید خرما مجول
فواید خرما مجول

خرمای مجول چیست؟

خرمای مجول یکی از بهترین انواع خرما هاست که بزرگ تر، شیرین تر، تیره تر و باکیفیت تر از انواع دیگر بوده، بومی کشور مراکش است و امروزه در ایالات متحده آمریکا، خاورمیانه، آسیای جنوبی و آفریقا پرورش داده می شود.

خرمای مجول غالبا خشک می شود تا نرم تر و شیرین تر باقی بماند. این خرما دارای کالری بالایی است اما پر از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هاست که باعث بهبود هضم غذا و سلامت قلب می شوند.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی خواص خرما مجول برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی خرمای مجول برای سلامتی

1. قند خون و دیابت

یک مطالعه کوچک نشان داده که خرمای مجول دارای شاخص گلیسمی پایین (GI) است و پس از مصرف باعث افزایش قند خون در افراد دیابتی نمی شود.

با این حال توصیه می شود که افراد مبتلا به بیماری دیابت از زیاده روی در مصرف خرمای مجول اجتناب کرده و بعد از مصرف حتما قند خون خود را کنترل کنند.

2. سلامت قلب

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در خرمای مجول به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و برای سلامت قلب مفید هستند.

کلسترول خون : مقادیر بالای فیبر موجود در خرمای مجول می تواند به کاهش کلسترول بد خون یا LDL کمک کند، شریان ها را تمیز نگه داشته و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

تری گلیسیرید خون : مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در خرمای مجول به کاهش تری گلیسیرید بالای خون کمک کرده و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و حمله قلبی را کاهش می دهد.

3. سلامت دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در خرمای مجول به بهبود هضم غذا کمک می کند و با افزایش حرکات روده برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.

همچنین فیبر موجود در خرمای مجول ممکن است خطر ابتلا به بیماری های گوارشی مانند سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

4. منبع غنی آنتی اکسیدان ها

خرمای مجول حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست (فلاونوئید ها، کاروتنوئید ها و فنولیک اسید) که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری های قلبی و بیماری های مغزی را کاهش می دهند.

5. منبع انرژی بدن

خرمای مجول به دلیل مقادیر بالای کربوهیدرات ها و قند های طبیعی از جمله فروکتوز، گلوکز و ساکارزی که دارد باعث افزایش بدن می شود.

6. سلامت استخوان ها

خرمای مجول حاوی مقدار کمی کلسیم و منبع مناسبی از پتاسیم، منگنز و مس است که همگی مواد مغذی مهمی برای سلامت استخوان ها هستند و خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهند.

7. سلامت مغز

مطالعات حیوانی نشان داده که آنتی اکسیدان های موجود در خرمای مجول به کاهش نشانگر های التهابی و کاهش پلاک های مغزی مرتبط با بیماری هایی مانند آلزایمر کمک می کنند.

عوارض و مضرات خرمای مجول

آلرژی و حساسیت

خرمای مجول ممکن است در برخی افراد باعث آلرژی و حساسیت شود که با علائمی مانند آبریزش بینی، تورم زبان و خارش و قرمزی چشم مشخص می شود.

چاقی و افزایش وزن

خرمای مجول کالری بالایی دارد و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث چاقی و افزایش وزن شود.

طبع خرمای مجول چیست؟

طبیعت و مزاج خرمای مجول گرم و خشک می باشد. خرمای مجول سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، فولات، کولین، روی، کلسیم، آهن، مس، پتاسیم، منیزیم و قند طبیعی است.

خشک کردن خرمای مجول معمولا طول عمر آن را طولانی کرده و از فاسد شدن آن جلوگیری می کند.

طریقه مصرف خرمای مجول

خرمای مجول را می توان به صورت تازه یا خشک شده به عنوان میان وعده یا جایگزین طبیعی شکر برای تهیه انواع اسموتی ها، سس ها، کیک و شیرینی، شکلات و انواع دسر به کار برد.

ارزش غذایی خرمای مجول (2 عدد معادل 48 گرم)

  • کالری : 133
  • کربوهیدرات : 36 گرم
  • پروتئین : 0.8 گرم
  • فیبر : 3.2 گرم
  • قند : 32 گرم

در ادامه بخوانید : خواص عناب

منابع : healthlinedraxe