آیا خرما برای کاهش وزن و لاغری مفید است؟

خرما برای لاغری مفید است؟
خرما برای لاغری مفید است؟

دانستنی های تغذیه ای درباره خرما | خواص خرما برای کاهش وزن | بهترین زمان خوردن خرما برای لاغری | نحوه مصرف خرما

رژیم غذایی یکی از موارد مهم در کنترل وزن و تناسب اندام می باشد و باید و نبایدهای زیادی در این زمینه وجود دارد. اگر از جمله افرادی هستید که قصد کاهش وزن دارید آیا تا به حال به این فکر کرده اید که خوردن خرما چه تاثیری روی وزن شما می گذارد؟

خرما یکی از میوه های شیرین و خوشمزه است که محبوبیت زیادی میان مردم دارد و همه ما می دانیم سرشار از قند و کالری می باشد اما نکته ای که بسیاری از افراد ممکن است به آن توجه نکرده باشند این است که خرما با مهار گرسنگی و کاهش اشتها می تواند تاثیر خوبی روی کاهش وزن داشته باشد.

برای آشنایی با خواص خرما برای کاهش وزن در ادامه مطلب کوکا را همراهی کنید.

دانستنی های تغذیه ای درباره خرما

میوه خرما از هزاران سال پیش استفاده می شده و به دلیل خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی قوی در طب سنتی شناخته شده است.

این میوه سرشار از فلاونوئیدها، اسید فرولیک، کوئرستین و سایر ترکیبات فعال زیستی است و خوشبختانه با وجود قند بالا تاثیر ناچیزی روی قند خون می گذارد و باعث تشدید علائم این بیماری یا افزایش خطر ابتلا به دیابت نمی شود.

جالب است بدانید یک عدد خرمای مجول حاوی حدود 66.5 کالری و 18 گرم کربوهیدرات (1.6 گرم فیبر و 16 گرم قند فروکتوز و گلوکز) می باشد. این ماده کمتر از 1 گرم پروتئین دارد اما بیش از 5 درصد نیاز روزانه بدن به پتاسیم، 4 درصد نیاز بدن به منگنز و 3 درصد نیاز بدن به منیزیم را تامین می کند. همچنین منبع خوب کلسیم، مس، ویتامین B6 و نیاسین محسوب می شود.

از این ها گذشته، چیزی که ارزش غذایی خرما را برجسته می کند ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوان موجود در آن می باشد.

خواص خرما برای کاهش وزن

وقتی صحبت از مواد غذایی مناسب برای رژیم غذایی لاغری می شود خرما احتمالا آخرین چیزی است که به ذهن می رسد، با این حال بهتر است کمی بیشتر درباره این میوه خوشمزه و شیرین فکر کنید به خصوص اگر عاشق خوراکی های شیرین هستید.

در واقع خرما یک جایگزین سالم برای شیرینی جاتی همچون کیک، کلوچه، آب نبات و غیره محسوب می شود. به علاوه حاوی فیبر است که باعث کند شدن جذب قند در جریان خون شده و تخیله معده را به تاخیر می اندازد.

فیبر موجود در خرما باعث می شود راحت تر بتوانید از رژیم غذایی لاغری خود پیروی کرده و وعده های غذایی خود را کوچک تر کنید. این ماده مغذی از چند جهت روی کاهش وزن اثر مثبت دارد:

  • فیبر باعث احساس سیری طولانی مدت شده و با کند شدن جذب مواد مغذی در معده می شود که به نوبه خود به کاهش مصرف غذا در طول روز کمک می کند.
  • فیبر هورمون های تاثیر گذار روی اشتها را تنظیم کرده و باعث کاهش گرسنگی می شود.
  • میوه ها با وجود فروکتوز، گلوکز و سایر قندهای ساده موجود در آن ها دارای اثرات ضد چاقی هستند و این از فیبر موجود در آن ها سرچشمه گرفته است.
  • فیبر روی سلامت روده و تعادل باکتری های روده ای اثر مثبت دارد که می تواند به کاهش وزن منجر شود.

علاوه بر موارد ذکر شده، میوه ها از جمله خرما دارای ویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند که مصرف آن ها نقش مهمی در پیشگیری از چاقی و مدیریت وزن دارد.

سلامت روده

سلامت روده یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار روی متابولیسم و وزن است و باکتری های روده می توانند کاهش وزن را تسهیل کرده یا مشکلاتی در این زمینه ایجاد کنند.

گفته شده ترکیب میکروبیوتای روده ای در افراد چاق با افراد لاغر تفاوت دارد و برخی گونه های باکتری با مقاومت انسولین، التهاب، کنترل ضعیف قند خون، افزایش اشتها و سایر عوامل خطر زای چاقی مرتبط هستند.

خوشبختانه اگر مقصر اصلی چاقی و اضافه وزن باکتری های روده ای باشند با تغییر در رژیم غذایی می توانید فلور روده خود را به حالت طبیعی اش بازیابی کنید و خوردن خرما برای این منظور شروع خوبی است.

میوه هایی همچون خرما به دلیل محتوای بالای فیبر و پلی فنل های فراوان موجود در آن ها می توانند میکروبیوتا را تغییر داده، تعداد باکتری های مفید روده را افزایش دهند و از رشد سلول های سرطانی پیشگیری کنند.

به نظر می رسد خرما می تواند با افزایش حرکات روده و حجم مدفوع تاثیر خوبی در پیشگیری از سرطان روده دارد.

لازم به ذکر است عملکرد سالم روده ای نقش مهمی در کنترل بهتر اشتها و متابولیسم سریع تر ایفا می کند.

بهترین زمان خوردن خرما برای لاغری

خرما دارای قند فراوان است و به تامین انرژی فوری بدن کمک می کند، بنابراین بهترین زمان خوردن خرما صبح یا قبل / بعد از رفتن به باشگاه ورزشی می باشد. به این ترتیب بدن قند موجود در این میوه به جای آن که سایز کمر شما را افزایش دهد به عنوان سوخت در بدن مصرف می شود.

خوردن خرما قبل از تمرینات ورزشی باعث افزایش انرژی و تمرکز می شود در حالی که خوردن آن بعد از تمرین به افزایش سرعت رشد و ترمیم عضلات کمک کرده و ذخایر گلیکوژن را دوباره پر می کند.

همان طور که می دانید مصرف کربوهیدرات ها برای تغذیه قبل و بعد از تمرینات ورزشی ضروری هستند، به خصوص این که بعد از ورزش بدن به یک منبع سریع سوختی برای ترمیم بافت های آسیب دیده وریکاوری خود نیاز دارد. برای بهره بردن هر چه بیشتر از تمرینات ورزشی توصیه می شود مواد پروتینی به کربوهیدرات ها اضافه کنید.

نحوه مصرف خرما

خرما از میوه های شیرین است که می توانید آن را به تنهایی به عنوان میان وعده میل کرده یا به اسموتی، بلغور جو دوسر، گرانولای خانگی و شیرینی جات اضافه کنید. این میوه به طور طبیعی شیرین است و نیاز شما به مصرف قند و شکر را کاهش می دهد.

به عنوان مثال می توانید قند را از برنامه چای خود حذف کرده و خرما را جایگزین آن کنید.

با این حال رعایت اعتدال در مصرف هر نوع ماده غذایی بسیار مهم است، توصیه می شود در مصرف خرما نیز زیاده روی نکنید.

یکی از سوالاتی که معمولا پرسیده می شود این است که “روزی چند عدد خرما بخوریم تا چاق نشویم؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم خرما تنها زمانی که در حد متوسط مصرف شود می تواند به پیشگیری از چاقی و همچنین کاهش وزن کمک کند، به گفته برخی منابع روزانه 4 تا 5 عدد خرما برای رفع هوس خوراکی های شیرین و همچنین کاهش گرسنگی مناسب می باشد.

منبع: livestrong

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا