شله زرد یکی از انواع دسر های پرطرفدار و خوشمزه در ایران است که در مراسم های مذهبی ماه رمضان و ماه محرم به عنوان نذری تهیه می شود.
در این مطلب قصد داریم شما را با روش پخت شله زرد نذری و مجلسی خانگی آشنا کنیم؛ همچنین در انتهای مقاله عکس هایی از تزئین شله زرد با دارچین و خلال بادام، گل محمدی و خلال پسته برای شما قرار داده ایم.
روش اول (خانم شهربانو صفری)
مواد لازم برای تهیه شله زرد نذری
- برنج – 1 کیلوگرم
- شکر – 1/5 کیلوگرم
- زعفران – به مقدار دلخواه
- گلاب – 2 فنجان
- خلال بادام – یک فنجان
- دارچین، خلال پسته، خلال بادام، گل محمدی و پودر نارگیل برای تزیین
دستور تهیه شله زرد با گلاب
برنج را به مدت 8 ساعت در آب خیس کنید.
زعفران را آسیاب کرده و دم کنید.
خلال بادام را به مدت 1 ساعت در آب خیس کنید.
برنج و خلال بادام خیس خورده را به همراه مقداری آب در یک قابلمه ی بزرگ بریزید و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا به مدت 1 ساعت بپزند و کمی نرم شوند.
شکر را به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا حل شود، سپس گلاب را اضافه کنید و بگذارید 1 دقیقه دیگر بپزد تا جا بیفتد. در این مرحله زعفران را اضافه کرده و هم می زنیم سپس شعله را کم می کنیم تا به مدت 15 دقیقه خوب رنگ بیندازد.
شله زرد آماده است، آن را در ظرف های مخصوص بریزید و روی آن ها را با دارچین، گل محمدی و گل سرخ، خلال بادام و پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.
روش دوم
مواد لازم برای تهیه شله زرد خوب و خوشمزه
- برنج – 1 کیلوگرم
- شکر – 1/5 کیلوگرم
- زعفران – به مقدار دلخواه
- گلاب – 2 فنجان
- خلال بادام – یک فنجان
- کره گیاهی – 50 گرم
- هل – 1/4 قاشق چای خوری پودر هل یا 3 قاشق غذا خوری عرق هل
- دارچین، خلال پسته، خلال بادام، گل محمدی و پودر نارگیل برای تزیین
دستور تهیه شله زرد با گلاب و هل
برنج را به مدت 8 ساعت در آب خیس کنید.
زعفران را آسیاب کرده و دم کنید.
خلال بادام را به مدت 1 ساعت در آب خیس کنید.
برنج و خلال بادام خیس خورده را به همراه مقداری آب در یک قابلمه ی بزرگ بریزید و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا به مدت 1 ساعت بپزند و کمی نرم شوند.
شکر را به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا حل شود، سپس گلاب و هل و کره گیاهی را اضافه کنید و بگذارید 1 دقیقه دیگر بپزد تا جا بیفتد. در این مرحله زعفران را اضافه کرده و هم می زنیم سپس شعله را کم می کنیم تا به مدت 15 دقیقه خوب رنگ بیندازد.
شله زرد آماده است، آن را در ظرف های مخصوص بریزید و روی آن ها را با دارچین، گل محمدی و گل سرخ، خلال بادام و پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.
فوت و فن شله زرد نذری
اگر می خواهید شله زرد نذری خوشمزه تر شود و طعم بهتری پیدا کند، بهتر است از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید. توجه داشته باشید که اگر از برنج کامل برای پخت شله زرد استفاده کنید، زمان پخت آن بیشتر می شود.
شکر را حتما بعد از پختن برنج، اضافه کنید و فراموش نکنید که پس از اضافه کردن شکر شله زرد کمی آب می اندازد.
اگر شله زرد خیلی سفت شد می توانید مقداری آب به آن اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد.
اگر دوست دارید که شله زرد خیلی شیرین شود، همیشه شکر را 2 برابر مقدار برنج استفاده کنید، در غیر اینصورت بهتر است شکر را 1/5 برابر برنج استفاده کنید.
عکس تزیین شله زرد نذری
در ادامه می توانید عکس های تزیین شله زرد قالبی، شله زرد نذری و شله زرد مجلسی با دارچین، گل محمدی، بادام و خلال بادام، خلال پسته و پودر نارگیل را ببینید.
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید