خواص میوه کارلا؛ 15 خاصیت دارویی خربزه تلخ و طریقه مصرف آن

خواص دارویی میوه کارلا یا خربزه تلخ
خواص دارویی میوه کارلا یا خربزه تلخ

خربزه تلخ یا کارلا چیست؟

کارلا که در ایران به نام های خیار چنبر تلخ، کدو تلخ و خربزه تلخ شناخته می شود یک میوه خوراکی و دارویی است که در طب سنتی هند و چین برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت استفاده می شود، به کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را از بین می برد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید میوه کارلا برای سلامتی بدن و نحوه استفاده از آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص دارویی و درمانی کارلا برای بدن

1. قند خون و دیابت

تحقیقات متعدد نشان می دهد که میوه کارلا به صورت خام یا آب آن به دلیل تلخ بودن اثرات هیپوگلیسمی دارد، به این معنی که باعث کاهش سطح گلوکز خون (قند خون) شده و میزان مصرف انسولین را تنظیم می کند.

در واقع گفته می شود که عصاره تلخ کارلا درست مثل انسولین عمل می کند و احتمال مقاومت به انسولین و سطح قند خون بالا، نفروپاتی (آسیب کلیه) و بیماری های چشم مانند آب مروارید یا گلوکوم را در افراد مبتلا به دیابت کاهش می دهد.

در هندوستان از خربزه تلخ برای بهبود تعدل هورمون ها در بدن، درمان دیابت و علائم آن استفاده می شود.

درست است که خواص خربزه تلخ برای پیشگیری و درمان دیابت مشخص شده اما اگر مبتلا به دیابت هستید و برای کاهش قند خون دارو استفاده می کنید، توصیه می شود که قبل از مصرف میوه کارلا به پزشک خود مشورت کنید.

2. معده و دستگاه گوارش

شواهدی وجود دارد که عصاره تلخ کارلا به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی که دارد به پیشگیری و درمان زخم معده کمک می کند، به عنوان یک ملین ملایم یبوست را درمان کرده و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.

در طب سنتی ترکیه از خربزه تلخ برای درمان یبوست، زخم معده و نفخ شکم استفاده می شود.

3. کبد

تحقیقات انجام شده در دانشگاه انامالی در هند نشان داده که عصاره خربزه تلخ باعث افزایش سطح گلوتاتین پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز می شود که به سم زدایی و پاک سازی کبد کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های کبدی را کاهش می دهند.

4. سرطان

مطالعات متعددی نشان می دهد که کارلا خطر ابتلا به انواع تومور و سرطان ها (لوسمی لنفوئیدی، لنفوم، ملانوم، سرطان پستان، سرطان پوست، سرطان پروستات، سرطان زبان، سرطان مثانه) را کاهش می دهد.

تحقیقات در دانشگاه کلکته نشان داده که خربزه تلخ به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با بهبود سم زدایی بدن، خطر ابتلا به سرطان و تومور را کاهش می دهد.

دانشکده علوم زیست پزشکی دانشگاه هنگ کنگ بیش از 20 عامل فعال در خربزه تلخ را شناسایی کرده که دارای خواص ضد تومور هستند.

5. تقویت سیستم ایمنی بدن

میوه و برگ های کارلا به سم زدایی بدن کمک می کنند، گردش خون را بهبود بخشیده و به دلیل خواص ضد التهابی که دارند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی، آنفلونزا و سرفه را کاهش می دهند.

در طب سنتی از ترکیب برگ های کارلا و عسل برای درمان سریع تر سرماخوردگی و آنفلونزا استفاده می شود.

در طب سنتی چینی از آب خربزه تلخ برای درمان سرفه های خفیف، برونشیت و گلودرد استفاده شده است.

مطالعات نشان می دهد که کارلا، آب میوه کارلا و دانه های آن برای جلوگیری از بیماری های تنفسی، سرفه آلرژی غذایی مفید هستند.

تحقیقات نشان داده است که خربزه تلخ به دلیل خواص ضد باکتری و ضد ویروسی قوی که دارد، خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.

6. لاغری و کاهش وزن

عصاره ی خربزه تلخ حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که به تعادل هورمون ها در بدن کمک کرده و با افزایش اکسیداسیون چربی ها در بدن باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

در برخی تحقیقات اولیه مشخص شده که کارلا به بهبود متابولیسم بدن کمک کرده و ژن هایی را بیان می کند که می توانند به کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری کمک کنند و به این ترتیب باعث لاغری و کاهش وزن شوند.

7. کلسترول خون و قلب

خربزه تلخ به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد به کاهش کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از بین می برد.

8. کلیه و مثانه

کارلا به سم زدایی و پاک سازی کلیه ها و مثانه کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های کلیوی مانند سنگ کلیه را کاهش می دهد.

فواید میوه کارلا برای پوست و مو

فواید میوه کدو تلخ یا خیار چنبر تلخ
فواید میوه کدو تلخ یا خیار چنبر تلخ

نکته مهم (تست عدم حساسیت) : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود و صبر کردن به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

9. آکنه و جوش صورت

خربزه تلخ به دلیل خواص ضد التهابی و ضد میکروبی قوی که دارد به پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

10. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در کارلا به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

11. اگزما و پسوریازیس

مطالعات متعددی نشان داده که کارلا دارای ترکیبات ضد التهابی قوی است که به درمان بیماری های التهابی پوست مانند اگزما و پسوریازیس کمک می کنند.

11. درمان زخم های پوستی

میوه کارلا دارای خواص ضد باکتری قوی است و در طب سنتی به صورت موضعی برای درمان سریع تر زخم های پوستی و کاهش خطر عفونت زخم استفاده می شود.

13. درمان شوره سر

کارلا به دلیل خواص ضد التهابی و ضد میکروبی که دارد به کاهش خارش پوست سر و درمان شوره مو کمک می کند.

ماسک ضد شوره قوی

آب یک کارلا را با پودر دانه های زیره ترکیب کنید و آن را بر روی پوست و مو ها ماساژ دهید و سپس با آب گرم خوب بشویید.

از این ماسک به صورت منظم برای یک ماه استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

ماسک مو با کالا و موز و آووکادو

آب کارلا را با یک موز له شده و آووکادو له شده ترکیب کنید و حداقل یک بار در هفته بر روی پوست سر و مو ها بمالید تا خارش سر را درمان کرده و شوره مو را از بین ببرد.

14. درمان موخوره

گفته می شود که اگر آب کارلا را دو بار در هفته بر روی موخوره ها بمالید، آن ها را درمان می کند.

15. درمان ریزش مو

آب کارلا به دلیل مواد مغذی که دارد و به طور طبیعی برای تقویت فولیکول های مو و درمان ریزش مو استفاده می شود.

ماسک ضد ریزش مو

آب کارلا را با یک قاشق غذا خوری شکر ترکیب کنید و بر روی ریشه مو ها بمالید.

16. درمان سفیدی مو

در طب سنتی از آب کارلا برای درمان سفیدی زودرس مو ها استفاده می شود.

عوارض و مضرات کارلا

دوران بارداری و شیردهی

متخصصان می گویند که زنان در دوران بارداری و شیردهی نباید به هیچ وجه میوه کارلا یا خربزه تلخ را مصرف کنند؛ تحقیقات نشان می دهد که برخی ترکیبات موجود در خربزه تلخ با تحریک خونریزی قاعدگی، خطر سقط جنین را افزایش می دهند.

مسمومیت

زیاده روی در مصرف آب کارلا باعث مسمومیت می شود که با علائمی مانند درد شکم و حالت تهوع مشخص می شود.

طبع کارلا

عکس بوته و برگ های میوه کارلا یا خربزه تلخ
عکس بوته و برگ های میوه کارلا یا خربزه تلخ

میوه کارلا یا خربزه تلخ سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی، فلاونوئید ها، ویتامین A، ویتامین C، آهن، کلسیم، مس، روی، فسفر، کاتچین و اسید کلروژنیک است.

کارلا (به انگلیسی : Bitter melon و با نام علمی Momordica charantia) یک گیاه بومی آسیا، آفریقا و بخش هایی از کارائیب است. بیش از 300 سال است که در طب سنتی چین، هند و اوکیناوای ژاپن برای درمان بیماری ها استفاده می شود.

میوه کارلا، یک میوه کوچک و دراز به رنگ سبز تیره و روشن و دارای مزه ای تلخ می باشد.

طریقه مصرف کارلا

  1. میوه کارلا را به صورت تازه و خام به عنوان میان وعده یا برای تهیه ترشی و آب کارلا استفاده می کنند
  2. مویه کارلا پخته شده را برای تهیه انواع غذا، خوراک و سالاد سبزیجات به کار می برند
  3. امروزه از میوه کارلا به صورت خشک شده، عصاره و قرص آن استفاده می کنند
  4. میوه و دانه های کارلا به عنوان دارو استفاده می شوند

مقدار مصرف کارلا

تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه 1000 تا 2000 میلی گرم عصاره میوه کارلا بهترین اثر را بر روی سلامتی بدن می گذارد.

حداکثر می توان 2 خربزه تلخ در روز مصرف کرد.

برای دیابت : توصیه می شود که کپسول کارلا را 3 بار در روز پس از هر وعده ی غذایی و به مدت 3 ماه استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

ارزش غذایی کارلا (100 گرم)

  • کالری : 17
  • چربی : 0.1 گرم
  • کربوهیدرات : 3.7 گرم
  • پروتئین : 1 گرم
  • فیبر : 2.8 گرم

منابع : draxestylecr

متن عاشقانه
فال روزانه کوکا