فواید شگفت انگیز انار برای سلامتی و پوست و مو

فواید و خواص انار ترش و شیرین
فواید و خواص انار

انار میوه ی بهشتی و یکی از 10 غذای برتر کتاب مقدس است که دارای پوستی صاف و ضخیم به رنگ های سفید، زرد، قرمز، قهوه ای و سیاه بوده و بیش از 600 دانه ی خوراکی کوچک ترش و شیرین دارد.

میوه انار حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که می تواند به کاهش فشار خون و کلسترول خون بالا کمک کند، احتمال ابتلا به التهاب و سرطان را از بین برده و به پیشگیری و درمان افزایش قند خون و دیابت کمک می کند.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید انار برای سلامتی بدن، پوست و مو و لاغری بیشتر آشنا شوید؛

خواص انار برای پوست صورت و مو

نکته مهم (تست عدم حساسیت) : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود و صبر کردن به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها و ویتامین C موجود در انار و پوست انار به افزایش تولید کلاژن و الاستین در پوست کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

طرز تهیه ماسک انار و عسل برای پوست

2 قاشق غذا خوری پودر پوست انار را با 1 قاشق غذا خوری عسل و 1 قاشق غذا خوری آب لیمو ترش تازه ترکیب کنید تا خمیری ایجاد شود. خمیر را به صورت و گردن خود بمالید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند سپس با آب سرد خوب بشویید.

2. ضد آفتاب طبیعی

گفته می شود که خوردن انار به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و همچنین خواص ضد التهابی قوی که دارد باعث کاهش رادیکال آزاد شده و مانند یک ضد آفتاب طبیعی به محافظت پوست در برابر اشعه های خطرناک خورشید کمک می کند و خطر ابتلا به آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.

3. آکنه و جوش صورت

انار دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی قوی است و می تواند به پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت و همچنین جای جوش کمک کند.

روش تهیه ماسک انار برای پوست صورت

2 قاشق غذا خوری دانه های انار را له کرده و 1 قاشق غذا خوری زردچوبه ترکیب کنید. آن را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.

4. تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای مواد مغذی موجود در انار به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و باعث افزایش رشد آن ها می شود.

5. درمان ریزش مو

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در انار به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکو ها، احتمال ابتلا به ریزش مو را کاهش می دهد.

خواص دارویی و درمانی انار برای سلامتی بدن

خواص دارویی انار سفید و سیاه
خواص دارویی انار

6. تقویت سیستم ایمنی بدن

انار به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C که دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرماخوردگی، آنفلونزا و عفونت ریه را کاهش می دهد.

همچنین انار دارای خواص ضد باکتری و ضد ویروسی قوی است و احتمال ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.

7. جنین و زنان باردار

مقادیر بالای فولات موجود در انار به بهبود رشد جنین کمک کرده و خطر ابتلا به نقایص عصبی جنین، زایمان زودرس و تولد نوزادان با وزن کم را کاهش می دهد.

آهن موجود در انار به درمان کم خونی در دوران بارداری کمک می کند.

محتوای پتاسیم انار برای جلوگیری از گرفتگی عضلات پا در زنان باردار مفید است.

در طب سنتی از انار برای افزایش شیر مادر در دوران شیردهی استفاده می شود.

8. مردان

تحقیقات دانشگاه کوئین مارگارت در ادینبورگ نشان داده که مصرف انار و آب انار خالص سطح تستوسترون را افزایش می دهد و می تواند به درمان اختلالات نعوظ و ناتوانی جنسی در مردان و همچنین افزایش میل جنسی در آن ها کمک کند.

9. لاغری و کاهش وزن

انار و آب انار می تواند تشنگی را رفع کند، باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن شود.

انار چربی اشباع شده یا کلسترول ندارد و مقادیر بالای فیبر رژیمی موجود در آن به دفع سموم و چربی کمک کرده و برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد.

یک تحقیق نشان داده که مصرف آب انار به مدت 1 ماه باعث کاهش وزن در افراد چاق می شود.

10. بدنسازی

انار به بهبود قدرت ورزشکاران و بدنسازان و تقویت عملکرد افراد در بدنسازی کمک می کند. همچنین تحقیقات نشان داده که مصرف آب انار پس از تمرینات ورزشی، برای درمان درد و گرفتکی عضلات مفید می باشد.

11. معده و دستگاه گوارش

دانه های انار به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارند به بهبود هضم غذا کمک می کنند، اختلالات معده را کاهش داده و باعث سلامت دستگاه گوارش می شوند.

انار دارای خواص ضد التهابی قوی است و به پیشگیری و درمان کولیت روده کمک می کند.

12. یبوست و اسهال

مقادیر بالای فیبر موجود در دانه های انار به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست و اسهال مفید است.

13. کبد چرب

دانه های انار به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارند به پاک سازی و سم زدایی کبد کمک می کنند و باعث درمان بیماری های کبدی مانند کبد چرب می شوند.

14. نوزادان و کودکان

انار میوه ای مفید برای نوزادان و کودکان زیر یکسال و کودکان یکساله می باشد که به درمان اسهال خونی در کودکان کمک می کند.

انار برای درمان تب و سرفه و همچنین سرماخوردگی و آنفلونزا در کودکان مفید است.

انار به جلوگیری از بیماری های دهان و دندان در کودکان کمک می کند.

انار برای بهبود جریان خون و درمان کم خونی بچه ها سودمند است.

15. دیابت و قند خون

انار در هند و خاورمیانه برای درمان دیابت مورد استفاده قرار می گیرد. اگرچه آب انار حاوی فروکتوز است اما سطح قند خون را همانند میوه های دیگر افزایش نمی دهد، مطالعات نشان داده است که افزایش قند خون در بیماران دیابتی که روزانه 2 بار انار مصرف کردند مشاهده نشده است.

تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف انار به کاهش مقاومت به انسولین و کاهش قند خون کمک می کند.

16. فشار خون

انار حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های زیستی است که به کاهش فشار خون بالا کمک می کنند. تحقیقات نشان داده که مصرف روزانه انار برای دو هفته فشار خون بالا را در افراد مبتلا به بیماری های قلبی، کاهش می دهد.

توصیه شده که برای درمان فشار خون بالا تا 18 ماه هر روز بین 40 تا 330 میلی لیتر آب انار مصرف کنید.

17. کلسترول خون و قلب

انار حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان می باشد که کلسترول بالای خون را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، آترو اسکلروزیس و سکته قلبی را از بین می برد.

18. کم خونی

مصرف انار می تواند جریان خون سالم را در بدن حفظ کند، انار حاوی مقادیر بالای آهن است که به درمان کم خونی و علائم آن مانند خستگی، سرگیجه و ضعف کمک می کند.

19. سرطان

تحقیقات نشان می دهد که انار به دلیل مقادیر بالای اسید های چرب امگا 5 و پونیسیک اسید که دارد به پیشگیری و درمان تومور و انواع سرطان به ویژه سرطان پستان و پروستات کمک می کند؛ در واقع انار مانع از تکثیر سلول های سرطانی شده و حتی باعث مرگ یا آپوپتوز آن ها می شود.

20. چشم

انار منبع خوبی از آنتی اکسیدان هاست که چشم ها را در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت کرده و باعث تقویت بینایی می شود.

21. ضد التهاب طبیعی

مقادیر بالای فلاونول های موجود در انار و آب انار دارای خواص ضد التهابی قوی هستند و خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند آرتروز، روماتیسم، پوکی استخوان و التهاب مفاصل را کاهش می دهند.

در برخی منابع گفته می شود که خواص ضد التهابی انار برای پیشگیری و درمان رگ های وریسی و میگرن هم مفید می باشد.

22. تقویت حافظه

مطالعات متعدد نشان می دهد که دانه های انار و آب انار به دلیل مقادیر بالای فلاونول هایی که دارند به تقویت حافظه کمک می کنند.

یک تحقیق در دانشگاه لومیا لیندا نشان داده که انار باعث تقویت حافظه و بهبود عملکرد عضلات در افراد مبتلا به آلزایمر کمک کرده و به عنوان یک درمان طبیعی برای این بیماری شناخته می شود.

23. رفع پلاک دندان

تحقیقات اولیه نشان می دهد که اگر یک یا دو بار در روز به مدت یک دقیقه از آب انار به عنوان دهانشویه استفاده کنید، به درمان پلاک دندان کمک می کنید.

24. سنگ کلیه

انار به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به سم زدایی کلیه ها کمک کرده و باعث تقویت عملکرد کلبه ها و درمان سنگ کلیه می شود.

همچنین انار به دلیل خواص ضد میکروبی قوی که دارد، خطر ابتلا به عفونت کلیه، عفونت دستگاه ادراری و مثانه را کاهش می دهد.

25. درمان کم خونی

انار به دلیل مقادیر قابل توجه آهن که دارد به افزایش گلبول های قرمز خون کمک کرده و باعث درمان کم خونی یا آنمی می شود.

عوارض و مضرات انار

آلرژی و حساسیت

مصرف انار و آب انار ممکن است باعث آلرژی غذایی در بعضی افراد شود.

فشار خون

اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید و برای درمان، دارو استفاده می کنید بهتر است در مصرف انار زیاده روی نکنید چون ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون شود.

زخم معده

برای کسانی که زخم معده دارند خوردن انار ترش ممنوع است و به طور کلی گفته می شود که زیاده‌ روی در مصرف انار ترش خطر ابتلا به زخم معده را افزایش می دهد.

طبع انار

طبع انار ترش و شیرین چیست؟
طبع انار ترش و شیرین چیست؟

طبیعت انار ترش سرد و خشک و طبیعت انار شیرین سرد و تر می باشد. انار سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین B6، فولات، ویتامین C، ویتامین K فسفر، کلسیم، آهن، پتاسیم و فیبر است.

انار (به انگلیسی : Pomegranate و با نام علمی : Punica granatum) بومی ایران و کوه های هیمالیا می باشد که در همه ی انواع آب و هوا و هر گونه خاک رشد کرده و میوه می دهد. ایران و هند بزرگترین تولید کنندگان انار در جهان هستند.

ساوه، نی ریز و فردوس بزرگترین تولید کنندگان انار در کشور ایران هستند.

موارد استفاده انار

از دانه های انار برای تهیه آب انار، روغن هسته انار، رب انار، انواع سالاد میوه و سبزیجات، سس سالاد، پودینگ، لواشک و مربای انار استفاده می کنند.

دانه های انار خشک شده را در ایران برای تهیه انواع آش و غذا به کار می برند.

گل انار را برای تهیه چای و دمنوش استفاده می کنند که به درمان اسهال کمک می کند.

پوست انار را به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد برای سم زدایی بدن، درمان سرفه، درمان بیماری های قلبی و عروقی، پیشگیری از سرطان پوست و به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی پوست استفاده می کنند. همچنین پوست انار پودر شده را به عنوان خمیر دندان برای رفع بوی بد دهان و درمان دندان درد به کار می برند.

ارزش غذایی انار (100 گرم)

  • کالری : 83
  • فیبر : 4 گرم
  • کربوهیدرات : 19 گرم
  • قند : 14 گرم
  • پروتئین : 1.7 گرم
  • چربی : 1.2 گرم

منابع : draxe – webmd

در ادامه بخوانید : خواص آب انار

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
نسرین
نویسنده، مترجم و علاقه مند به موضوعات سبک زندگی، فرهنگ و هنر و سرگرمی