طرز تهیه شیر جو دوسر خانگی خوشمزه در منزل

طرز تهیه شیر جو دوسر
طرز تهیه شیر جو دوسر

قبلا در مقاله خواص شیر جو دوسر به بررسی فواید یکی از بهترین انواع شیر های گیاهی و کاملا وگن جایگزین شیر گاو برای سلامتی بدن پرداخته ایم.

شیر جو دوسر با استفاده از جو دوسر پرک شده یا بلغور جو دوسر و آب تهیه شده و به عنوان جایگزین شیر گاو برای تهیه انواع نوشیدنی ها و دسر ها استفاده می شود.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با دستور تهیه شیر جو دوسر در خانه و طریقه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

مواد لازم

  • بلغور جو دوسر یا جو دوسر پرک شده – 1 فنجان (130 گرم)
  • آب – 3 فنجان

روش درست کردن شیر جو دوسر

1. یک فنجان بلغور جو دوسر یا جو دوسر پرک شده را به مدت 15 دقیقه در آب بخیسانید تا نرم شوند.

بلغور جو دوسر یا جو دوسر پرک شده را در آب بخیسانید
بلغور جو دوسر یا جو دوسر پرک شده را در آب بخیسانید

2. جو دوسر خیس خورده را آبکش کنید و با 3 فنجان آب سرد در مخلوط کن بریزید و بگذارید به مدت 1 تا 2 دقیقه با سرعت بالا با هم ترکیب شوند. اگر می خواهید کمی شیرین باشد می توانید خرما، عسل یا شربت افرا به آن اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.

(مرحله ی آبکش کردن جو دوسر بسیار مهم است چون باعث حذف لعاب آن می شود و از لزج شدن شیر به دست آمده جلوگیری می کند.)

3. شیر به دست آمده را با یک پارچه نخی صاف کنید (می توانید از یک صافی فلزی با سوراخ های ریز هم استفاده کنید)، شیر جو دوسر آماده است.

شیر جو دوسر را از صافی رد کنید
شیر جو دوسر را از صافی رد کنید

4. شیر جو دوسر را در یک ظرف شیشه ای بریزید و به مدت 5 روز در یخچال نگهداری کنید.

شیر جو دوسر آماده است
شیر جو دوسر آماده است

نحوه مصرف شیر جو دوسر

شیر جو دوسر را می توان برای تهیه انواع دسر، بستنی، شیر کاکائو، شیر موز، معجون، اسموتی، کیک، شیرینی، کوکی، پنکیک، غلات صبحانه، سس سالاد و نوشیدنی های گرم مانند کافه موکا، شیر قهوه، شیر چای و هات چاکلت به کار برد.

شیر جو دوسر را می توان به عنوان جایگزین شیر گاو برای تهیه پنکیک صبحانه استفاده کرد.

پنکیک صبحانه با شیر جو دوسر
پنکیک صبحانه با شیر جو دوسر

ارزش غذایی شیر جو دوسر (1 فنجان)

  • کالری : 60
  • چربی : 1 گرم
  • کربوهیدرات : 14 گرم
  • پروتئین : 2.6 گرم
  • فیبر : 2 گرم
  • قند : 3 گرم
  • کلسیم : 2٪
  • آهن : 4٪

منبع : avirtualvegan