خواص تربچه برای سلامتی، لاغری و دیابت

فواید دارویی تربچه قرمز
فواید تربچه قرمز

تربچه یکی از انواع سبزیجات ریشه ای است که در شکل های مختلف و به رنگ های قرمز، سفید، بنفش و سیاه وجود دارد. تربچه طعمی تند و تیز و کمی شیرین دارد، تربچه قرمز هر چه کوچک تر باشد طعم شیرین و بافت بهتری خواهد داشت.

تربچه قرمز یکی از سالم ترین سبزیجاتی است که نادیده گرفته می شود. این سبزی شگفت انگیز مملو از مواد مغذی است که به سلامتی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های را کاهش می دهد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید تربچه قرمز برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی تربچه برای بدن

1. منبع غنی آنتی اکسیدان ها

تربچه حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C است که به کاهش رادیکال های آزاد در بدن کمک کرده و باعث جلوگیری از آسیب های سلولی ناشی از پیری، شیوه زندگی ناسالم و سموم محیطی می شود.

2. سرطان

تربچه قرمز به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد و همچنین ترکیباتی که در آب به ایزوتیوسیانات ها تجزیه می شوند به پاکسازی بدن از مواد سرطان زا و جلوگیری از پیشرفت تومور کمک می کند.

یک مطالعه در سال 2010 نشان داده که عصاره ریشه تربچه حاوی چندین نوع ایزوتیوسیانات است که باعث مرگ سلولی در برخی از سلول های سرطانی شده است.

3. سلامت دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در تربچه با بهبود حرکات روده به سم زدایی بدن و پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

برگ های تربچه هم فواید زیادی برای سلامتی دستگاه گوارش دارند، نتایج یک مطالعه در سال 2008 روی موش های صحرایی نشان داده که مقادیر بالای فیبر موجود در آن ها برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش مفید هستند.

یک مطالعه جداگانه نشان داد که آب تربچه با محافظت از بافت معده و تقویت سد مخاطی می تواند به جلوگیری از زخم معده کمک کند. سد مخاطی به محافظت از معده و روده در برابر میکروارگانیسم های بیماری زا و سموم مضر که می تواند باعث ایجاد زخم و التهاب شود، کمک می کند.

4. ضد قارچ طبیعی

تربچه یک ضد قارچ طبیعی است. آن ها حاوی پروتئین ضد قارچ RsAFP2 هستند، یک مطالعه نشان داده که این پروتئین باعث مرگ سلولی کاندیدا آلبیکنز می شود.

کاندیدا آلبیکنز ممکن است باعث عفونت واژن، برفک دهان و کاندیدیازیس تهاجمی شود.

5. سلامت قلب

تربچه بر تولید اکسید نیتریک تاثیر می گذارد، این باعث می شود که رگ های خونی شل شده و در نهایت فشار خون بالا کاهش یابد.

اکسید نیتریک در آرامش بافت عضله ای صاف و افزایش جریان خون منطقه ای نقش دارد، همچنین چسبندگی پلاک به دیواره رگ های خونی را مهار کرده و خطر ابتلا به آترواسکلروزیس و بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

6. قند خون و دیابت

تربچه قرمز به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش رادیکال های آزاد کمک می کند، متابولیسم را تقویت کرده و جذب گلوکز در روده را کاهش می دهد و به این ترتیب باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود.

از آنجا که تربچه کربوهیدرات کمی دارد ممکن است بر میزان قند خون تاثیر منفی نداشته باشد.

7. لاغری و کاهش وزن

به نظر می رسد که مقادیر بالای فیبر موجود در تربچه به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

تربچه کالری کمی دارد به همین دلیل می تواند یک سبزی خوب برای اضافه کردن به رژیم های کاهش وزن باشد.

8. سنگ کلیه

گفته می شود که تربچه قرمز حاوی موادی است که باعث افزایش دفع اگزالات کلسیم از طریق ادرار شده و به این ترتیب احتمال تجمع مواد معدنی در مجاری ادراری و تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهد.

9. آرتروز

سولفورافان موجود در تربچه قرمز می تواند با جلوگیری از تخریب غضروف ها برای پیشگیری و درمان آرتروز مفید باشد.

10. سلامت کبد

تربچه قرمز یکی از بهترین سبزیجات برای سم زدایی کبد کمک می باشد.

مطالعات نشان داده که مقادیر بالای گلوکوزینولات های موجود در تربچه به سلامت کبد کمک می کنند.

در طب سنتی هند و یونان از تربچه به عنوان یک درمان خانگی برای زردی و سایر بیماری های کبدی استفاده می شود.

یک مطالعه دیگر نشان داده که یک ماده شیمیایی فعال در تربچه به درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک می کند.

عوارض و مضرات تربچه

تیروئید

زیاده روی در مصرف تربچه ممکن است در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کند. یک مطالعه نشان داده که مصرف زیاد تربچه باعث افزایش وزن غده تیروئید و کاهش سطح هورمون تیروئید می شود.

سنگ کیسه صفرا

از آنجا که تربچه ممکن است تولید صفرا را افزایش دهد، توصیه می شود که افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا قبل از مصرف آن بهتر است با پزشک مشورت کنند.

طبع تربچه چیست؟

طبیعت و مزاج تربچه قرمز گرم و خشک می باشد. تربچه سرشار از آنتی اکسیدان ها، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، روی، فسفر، مس و منگنز است.

تربچه یکی از اعضای خانواده ی کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و شلغم است.

طریقه مصرف تربچه

تربچه را به صورت خام به عنوان سبزی خوردن و یا برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سس سالاد، ساندویچ و ترشی استفاده می کنند.

برگ های تربچه را به صورت خام می توان به عنوان سبزی خوردن یا برای تهیه سالاد به کار برد.

ارزش غذایی تربچه (1/2 فنجان تربچه خام)

  • کالری : 12 کالری
  • کربوهیدرات : 2 گرم
  • پروتئین : 0.35 گرم
  • فیبر غذایی : 1 گرم

در ادامه بخوانید : خواص سبزی خوردن برای بدن

منابع : healthlinestylecraze