خواص پاپ کورن | فواید و مضرات ذرت بو داده برای سلامتی، لاغری و بارداری

خواص پاپ کورن یا ذرت بو داده
خواص پاپ کورن

پاپ کورن چیست؟

پاپ کورن که به نام های پفیلا، ذرت بو داده، چس فیل، پف فیل، ذرت‌ پفکی و شکوفه ذرت هم شناخته می شود، در اثر حرارت دادن نوع خاصی از دانه های ذرت به دست می آید و به عنوان یکی از میان وعده های خوشمزه و پرطرفدار در جهان استفاده می شود.

حرارت، آب درون دانه ها را تبخیر کرده و فشار بالای آب باعث شکسته شدن جداره دانه ی ذرت و شکفته شدن آن می شود. پاپ کورن را می توان در قابلمه، مایکرویو، فر و دستگاه هواپز تهیه کرد.

در ادامه همراه ما باشید تا با خواص پاپ کورن برای سلامتی بدن، لاغری، دوران بارداری و کودکان بیشتر آشنا شوید؛

فوایدی که در ادامه برای پاپ کورن ذکر شده است فقط مربوط به نوع خانگی آن می باشد که توسط خودتان و در شرایط بهداشتی و کاملا سالم تهیه می شود.

خواص پاپ کورن برای پوست صورت

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در ذرت بو داده با کاهش رادیکال های آزاد، به رفع چین و چروک و جوان سازی پوست صورت کمک می کنند.

فواید دارویی و درمانی پاپ کورن برای بدن

2. خوردن پاپ کورن در دوران بارداری و شیردهی

پاپ کورن دارای مقادیر بالای فیبر است که خطر ابتلا به دیابت بارداری و یبوست در زنان باردار را کاهش می دهد.

مقادیر بالای ویتامین E، سلنیوم و حتی برخی از ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در پاپ کورن، باعث تقویت رشد سلولی جنین می شوند.

پاپ کورن یا ذرت بوداده یکی از بهترین میان وعده های انرژی زا در دوران شیردهی محسوب می شود که به دلیل فیبر بالایی که دارد به بهبود هضم غذا کمک کرده و یبوست را درمان می کند.

پیش از مصرف پاپ کورن خانگی در دوران بارداری و شیردهی بهتر است با پزشک تان نیز مشورت کنید.

3. یبوست و اسهال

پاپ کورن از یک دانه کامل ذرت که حاوی اندوسپرم، جوانه و سبوس است، به دست می آید. مقادیر بالای فیبر موجود در پاپ کورن به هضم غذا کمک کرده و با افزایش حرکات روده و ترشح آب گوارشی، یبوست و اسهال را درمان می کند.

4. دیابت و قند خون

مقادیر بالای فیبر و منگنز موجود در پاپ کورن، سطح انسولین را بهبود بخشیده و باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود.

5. لاغری و کاهش وزن

یک فنجان پاپ کورن یا ذرت بو داده بدون روغن تنها 30 کالری دارد، علاوه بر این، پاپ کورن به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد با مهار هورمون گرلین (هورمون گرسنگی)، باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

همچنین پاپ کورن دارای چربی های اشباع بسیار کمی است و روغن های طبیعی موجود در آن برای بدن ضروری هستند و باعث چاقی و افزایش وزن نمی شوند.

نکته : اگر می خواهید از مزایای سلامتی پاپ کورن برای لاغری و کاهش وزن بهره مند شوید، بهتر است پاپ کورن را در خانه تهیه کرده و از مصرف پاپ کورن های آماده که حاوی مقادیر زیادی نمک، کره و روغن هستند، خودداری کنید.

6. نوزادان و کودکان

مقادیر بالای فیبر موجود در پاپ کورن، به بهبود هضم غذا و پیشگیری و درمان یبوست و اسهال در کودکان کمک می کند.

مقادیر بالای ویتامین های B کمپلکس موجود در پاپ کورن، خطر ابتلا به افسردگی در کودکان را کاهش می دهد.

کالری پایین و مقادیر بالای مواد معدنی و ویتامین های موجود در پاپ کورن، احتمال چاقی و افزایش وزن در کودکان را کاهش می دهد.

مقادیر بالای مواد معدنی و ویتامین های موجود در پاپ کورن به بهبود رشد کودکان کمک می کنند.

آنتی اکسیدان های موجود در پاپ کورن، به تقویت بینایی و سلامت چشم کودکان کمک می کنند.

مقادیر قابل توجه آهن موجود در پاپ کورن به تولید گلبول های قرمز خون کمک کرده و کم خونی کودکان را درمان می کند.

نکته مهم : پاپ کورن در نوزادان ممکن است باعث خفگی شود و به همین دلیل توصیه می شود که پاپ کورن را بعد از سن 5 سالگی به رژیم غذایی کودکان خود اضافه کنید.

7. کم خونی

مقادیر بالای آهن موجود در پاپ کورن با افزایش تولید گلبول های قرمز خون، به پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن یا آنمی کمک می کند.

8. سرطان

تحقیقات در سال های اخیر نشان داده که مقادیر بالای پلی فنول ها و آنتی اکسیدان های موجود در پاپ کورن، یک عامل دفاعی قدرتمند هستند که رادیکال های آزاد بدن را از بین می برند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.

بهتر است بدانید که رادیکال های آزاد با متوقف ساختن DNA سلول های سالم، آن ها را به سلول های سرطانی تبدیل می کنند.

فرولیک اسید موجود در پاپ کورن، خطر ابتلا به تومور را کاهش می دهد.

9. بدنسازی

پاپ کورن کالری کمی دارد و به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن برای لاغری و کاهش چربی بدن در بدنسازی مفید می باشد.

مقادیر بالای ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدان های موجود در پاپ کورن خطر ابتلا به بیماری های قلبی و غروقی در ورزشکاران و بدنسازان را کاهش می دهد.

10. کلسترول خون و قلب

فیبر موجود در پاپ کورن، کلسترول اضافی را از دیواره عروق خونی جدا کرده و با کاهش کلسترول بالای خون، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، آترواسکلروزیس و سکته قلبی را کاهش می دهد.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در پاپ کورن، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

11. پوکی استخوان

از آنجا که پاپ کورن دارای مقدار قابل توجهی ترکیبات فنلی و منگنز است، به حفظ تراکم استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید و استئو آرتریت (آرترزو) را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات پاپ کورن آماده

  • استفاده از مقادیر بالای نمک برای تهیه پاپ کورن خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد
  • مقادیر بالای کره و روغن که برای تهیه پاپ کورن استفاده می شود، احتمال ابتلا به چربی خون و کلسترول خون را افزایش می دهد
  • طعم دهنده هایی که برای تهیه پاپ کورن های آماده استفاده می شود، خطر ابتلا به بیماری های تنفسی را افزایش می دهد
  • برخی کیسه هایی که برای بسته بندی پاپ کورن آماده استفاده می شوند، سرطانزا هستند و خطر ابتلا به سرطان و تومور را افزایش می هند

آیا پاپ کورن چاق کننده است؟

بله. پاپ کورن های آماده به دلیل مقادیر بالای نمک، کره و روغن که برای تهیه آن ها استفاده می شود، می توانند باعث چاقی و افزایش وزن شوند.

طبع پاپ کورن

طبیعت پاپ کورن سرد و خشک می باشد. پاپ کورن یا ذرت بو داده حاوی مقادیر بالای فیبر، ترکیبات پلی فنل، آنتی اکسیدان، ویتامین B کمپلکس، آهن، منگنز و منیزیم می باشد.

اکتشافات باستان شناسی نشان داده که پاپ کورن به انگلیسی (Popcorn) از حدود 3600 سال قبل از میلاد مسیح، در پرو، نیومکزیکو و آمریکای مرکزی تهیه و به عنوان میان وعده استفاده شده است.

چرا در ایران به پاپ کورن، چس فیل می گویند؟

اختلاف نظر هایی در این زمینه وجود دارد؛ یک نظریه می گوید که اولین مدل ذرت بو داده که وارد ایران شد، مربوط به یک شرکت انگلیسی بود به نام چسترفیلد (Chesterfield) بوده و مردم برای راحت تر تلفظ کردن این کلمه، به آن چس‌ فیل گفتند.

البته این نظریه هنوز تایید نشده و هیچ پاپ کورنی با نام تجاری چسترفیلد در جهان ثبت نشده است.

نظریه دوم می گوید که اولین محصولات چس‌ فیل که از اروپا و آمریکا وارد ایران شدند، دارای طرحی از فیل بودند که چون از پاپ کورن بیشتر در سیرک ها استفاده می شد، شاید فیل نماد همان سیرک باشد.

چون در ایران بو دادن علاوه بر تفت دادن به معنی باد شکم هم، هست و تصویر فیل بر روی بسته‌ های پاپ کورن وجود داشته، در ایران به آن چس فیل گفته می شود.

طرز تهیه پاپ کورن خانگی

دانه های ذرت را آماده کنید. در یک قابلمه بزرگ مقداری روغن کنجد (2 تا 3 قاشق غذا خوری) بریزید و بگذارید کمی گرم شود، دانه های ذرت را در قابلمه ریخته و درب آن را ببندید. اول کمی شعله ی گاز را زیاد کنید و پس از آن کم کرده و قابلمه را به آرامی تکان دهید تا دانه های ذرت نسوزند و شروع به شکفتن کنند.

ذرت بو داده یا پاپ کورن آماده است، بر روی آن مقداری نمک، پودر سیر و فلفل کاین بریزید، بگذارید سرد شود و سپس میل کنید.

نکته ها

  1. اگر می خواهید پاپ کورن سرکه درست کنید؛ پس از آماده شده ذرت بو داده مقداری سرکه را بر روی آن ها اسپری کنید
  2. اگر می خواهید پاپ کورن پنیری درست کنید؛ پس از آماده شدن ذرت بو داده مقداری پنیر پارمسان را بر روی ذرت ها بریزید و در فر بگذارید تا آب شود
  3. اگر می خواهید پاپ کورن گوجه ای درست کنید؛ پس از آماده شدن ذرت بو داده مقداری سس کچاپ یا پودر گوجه فرنگی خشک شده را بر روی ذرت ها بریزید
  4. اگر می خواهید پاپ کورن های درشت تری تهیه کنید می توانید دانه های ذرت را به مدت 2-3 ساعت در روغن خیسانده و سپس آن را تفت دهید

ارزش غذایی پاپ کورن (100 گرم)

  • کالری : 375
  • چربی : 4.3 گرم
  • کربوهیدرات : 74 گرم
  • پروتئین : 11 گرم
  • فیبر : 13 گرم
  • قند : 0.9 گرم

منابع : organicfactsdraxeparentinghealthybabies