ویتامین C یکی از ویتامین های محلول در آب است که در بسیاری از مواد غذایی به ویژه میوه ها و سبزیجات به فراوانی یافت می شود. بدن انسان نمیتواند ویتامین C تولید یا ذخیره کند بنابراین ضروری است که آن را به صورت منظم در رژیم غذایی بگنجانید.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش داده و برای سلامت پوست و مو مفید می باشد.
در ادادمه همراه کوکا باشید تا با غنی ترین منابع طبیعی و گیاهی سرشار از ویتامین ث شامل انواع میوه ها و سبزیجات بیشتر آشنا شوید؛
بهترین میوه های حاوی ویتامین C
1. گواوا
گواوا یک میوه گرمسیری صورتی رنگ بومی مکزیک و آمریکای جنوبی است که سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها بوده و به کاهش فشار خون و کلسترول خون بالا کمک می کند.
مقدار ویتامین C در 100 گرم گواوا : 228 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک گواوا متوسط : 126 میلی گرم
2. کیوی
کیوی یکی از غنی ترین و اصلی ترین منابع ویتامین ث در میان میوه ها محسوب می شود که برای کاهش استرس اکسیداتیو مفید است، احتمال ابتلا به کلسترول خون بالا را از بین برده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
مطالعه ای در 30 سالمند نشان داده که خوردن روزانه 2 تا 3 کیوی به کاهش تری گلیسیرید بالای خون کمک کرده و خطر لخته شده خون و سکته را کاهش می دهد.
مطالعه دیگری در 14 مرد مبتلا به کمبود ویتامین C نشان داد که خوردن روزانه 2 کیوی به مدت 4 هفته باعث افزایش فعالیت گلبول های سفید خون خواهد شد.
مقدار ویتامین C در 100 گرم کیوی : 93 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک کیوی متوسط : 71 میلی گرم
3. لیمو ترش
لیمو ترش یکی از بهترین انواع میوه ها و مرکبات حاوی ویتامین C محسوب می شود که می توان آن را برای تهیه انواع آبمیوه طبیعی، اسموتی و سس به رژیم غذایی روزانه اضافه کرد.
مقدار ویتامین C در 100 گرم لیمو ترش : 77 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک لیمو ترش متوسط : 83 میلی گرم
مقدار ویتامین C در آب یک لیمو ترش تازه : 13 میلی گرم
4. پرتقال
پرتقال یکی دیگر از منابع اصلی ویتامین C محسوب می شود که می توان از آن برای تهیه انواع آبمیوه طبیعی، اسموتی و سالاد میوه استفاده کرد.
مقدار ویتامین C در 100 گرم پرتقال : 53 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک پرتقال متوسط : 70 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک لیوان آب پرتقال : 124 میلی گرم
5. گریپ فروت
گریپ فروت یکی دیگر از مرکبات سرشار از ویتامین C است که از آن می توان برای تهیه انواع آبمیوه های طبیعی و سالاد میوه و سبزیجات استفاده کرد.
مقدار ویتامین C در نصف گریپ فروت متوسط : 45 میلی گرم
6. خرمالو
خرمالو از بهترین منابع طبیعی ویتامین C شناخته می شود که از آن برای تهیه انواع دسر، اسموتی و سالاد میوه استفاده می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم خرمالو : 66 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک خرمالو متوسط : 16.5 میلی گرم
7. پاپایا
پاپایا یکی از غنی ترین میوه های سرشار از ویتامین C است که از آن برای تهیه انواع اسموتی و سالاد میوه استفاده می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم پاپایا : 62 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک فنجان پاپایا : 87 میلی گرم
8. توت فرنگی
توت فرنگی به عنوان بمب ویتامین C در میان میوه ها شناخته می شود که خطر ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و عروقی، دمانس و دیابت را کاهش می دهد.
از توت فرنگی تازه برای تهیه انواع دسر، اسموتی و سالاد میوه و سبزیجات استفاده می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم توت فرنگی : 59 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک فنجان توت فرنگی : 89 میلی گرم
9. آب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی خام ویتامین C قابل توجهی ندارد اما آب گوجه فرنگی دارای مقادیر بالای ویتامین C می باشد.
مقدار ویتامین C در 100 گرم گوجه فرنگی : 23 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک لیوان آب گوجه فرنگی تازه : 120 میلی گرم
10. انگور فرنگی سیاه
انگور فرنگی سیاه از میوه هایی است که حاوی بیشتری مقدار ویتامین C بوده و از آن برای تهیه آبمیوه های طبیعی و سالاد میوه استفاده می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم آب انگور فرنگی سیاه : 181 میلی گرم
مقدار ویتامین C در نصف فنجان انگور فرنگی سیاه : 101 میلی گرم
11. میوه گل رز
میوه گل رز یک میوه کاذب کوچک و شیرین بوده که به بوته ی گل رز چسبیده و یکی از بهترین و غنی ترین منابع طبیعی و گیاهی ویتامین C محسوب می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم میوه گل رز : 426 میلی گرم
مقدار ویتامین C در شش عدد میوه گل رز بالغ : 119 میلی گرم
12. آناناس
آناناس از میوه ای گرمسیری و یکی از بهترین منابع گیاهی ویتامین C است که می توان آن را برای تهیه انواع آبمیوه های طبیعی، اسموتی و سالاد میوه و سبزیجات به کار برد.
مقدار ویتامین C در یک فنجان آناناس : 78.8 میلی گرم
13. طالبی
طالبی یکی از بهترین و غنی ترین میوه های سرشار از ویتامین C است که می توان از آن برای تهیه انواع اسموتی و سالاد میوه استفاده کرد.
مقدار ویتامین C در یک فنجان طالبی : 58.7 میلی گرم
14. سرخالو (لیچی)
سرخالو یا لیچی، میوه ای بومی چین و یکی از منابع اصلی ویتامین C محسوب می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم سرخالو : 72 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک سرخالو متوسط : 7 میلی گرم
انواع سبزیجات دارای ویتامین C
15. فلفل چیلی
فلفل چیلی یکی از سبزیجات سرشار از ویتامین C است که به صورت تازه و خشک و پودر شده برای تهیه انواع غذا و سس استفاده می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم فلفل چیلی : 242 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک فلفل چیلی متوسط : 109 میلی گرم
16. فلفل دلمه ای زرد
فلفل دلمه ای زرد یکی از بهترین سبزیجات سرشار از ویتامین C است که از آن برای تهیه انواع غذا، سالاد میوه و سبزیجات و سس سالاد استفاده می شود. فلفل دلمه ای زرد حاوی بالاترین مقدار ویتامین C در میان انواع فلفل های دلمه ای می باشد.
مقدار ویتامین C در 100 گرم فلفل دلمه ای زرد : 183 میلی گرم
مقدار ویتامین C در نصف فنجان فلفل دلمه ای زرد : 137 میلی گرم
17. جعفری
جعفری از بهترین و غنی ترین سبزیجات حاوی مقادیر بالای ویتامین C است که از آن برای تهیه انواع غذا، سوپ، سالاد سبزیجات و سس استفاده می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم جعفری تازه : 133 میلی گرم
مقدار ویتامین C در 2 قاشق غذا خوری جعفری تازه : 10 میلی گرم
18. کلم کیل
کلم برگ یا کلم کیل از غنی ترین منابع ویتامین C است که می توان آن را به صورت خام و پخته شده برای تهیه انواع غذا و سالاد به کار برد.
مقدار ویتامین C در 100 گرم کلم کیل خام : 120 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک فنجان کلم کیل پخته شده : 53 میلی گرم
19. بروکلی
کلم بروکلی از بهترین سبزیجات حاوی مقادیر بالای ویتامین C است که به صورت خام و پخته شده برای تهیه انواع خوراک و سالاد سبزیجات استفاده می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم کلم بروکلی بخارپز شده : 89 میلی گرم
مقدار ویتامین C در نصف فنجان کلم بروکلی پخته شده : 51 میلی گرم
20. کلم بروکسل
کلم بروکسل از سبزیجات سرشار از ویتامین C است که آن را به صورت خام و پخته شده برای تهیه غذا و سالاد استفاده می کنند.
مقدار ویتامین C در 100 گرم کلم بروکسل خام : 85 میلی گرم
مقدار ویتامین C در نصف فنجان کلم بروکسل پخته شده : 49 میلی گرم
21. گل کلم
گل کلم دارای مقادیر بالای ویتامین C در میان سبزیجات است که به صورت خام و پخته شده برای تهیه انواع غذا و سالاد استفاده می شود.
مقدار ویتامین C در یک فنجان گل کلم خام : 50 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک فنجان گل کلم پخته شده : 30 میلی گرم
22. سیب زمینی
سیب زمینی یکی دیگر از سبزیجات پرمصرف دارای مقادیر قابل توجه ویتامین C است که به صورت پخته شده برای تهیه انواع غذا استفاده می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم سیب زمینی پخته شده : 20 میلی گرم
23. سیر
سیر از بهترین و غنی ترین منابع ویتامین C در میان سبزیجات محسوب می شود که از آن برای تهیه انواع غذا و سس استفاده می شود.
مقدار ویتامین C در 100 گرم سیر خام : 31 میلی گرم
24. آویشن
آویشن از جمله گیاهان دارویی و ادویه های سرشار از ویتامین C می باشد، جالب است بدانید که مقدار ویتامین C موجود در آویشن 3 برابر پرتقال می باشد.
مقدار ویتامین C در 100 گرم آویشن : 160 میلی گرم
مقدار ویتامین C در یک قاشق غذا خوری آویشن : 7 میلی گرم
25. اسفناج
اسفناج یک سبزی سرشار از ویتامین ث بوده و می توان آن را به صورت خام و پخته شده برای تهیه انواع غذا و سالاد به کار برد.
مقدار ویتامین C در یک فنجان اسفناج خام : 17.6 میلی گرم
منابع : healthline
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید