طرز تهیه خورش فسنجان (فسنجون) ساده مجلسی بدون گوشت و مرغ و شکر

خورش فسنجان یا خورش فسنجون که به نام فسوجن هم شناخته می شود، یکی از خورش های اصیل و پرطرفدار ایرانی است که در اکثر شهر های ایران طبخ می شود. خورش فسنجان در واقع متعلق به گیلان می باشد.

خورش فسنجان شمالی، مزه ای ترش و ملس دارد در حالی که خورش فسنجان در شهر های دیگر ایران بیشتر شیرین است.

ما در این مقاله از سایت کوکا آموزش درست کردن خورش فسنجان ترش ساده و خوشمزه گیاهی بدون گوشت و شکر را برای شما ارائه کرده ایم. با ما همراه باشید!

طرز تهیه خورش فسنجان بدون گوشت
طرز تهیه خورش فسنجان بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان ساده

  • گردو – 12 تا 15 عدد
  • رب انار – 1 پیمانه
  • سویای تکه ای – یک و نیم پیمانه
  • شیره خرما (اختیاری) – 1 یا 2 قاشق غذاخوری
  • نمک – به مقدار لازم
  • زعفران – به مقدار دلخواه

طرز تهیه خورش فسنجان بدون گوشت

سویا را در آب گرم می خیسانیم و پس از چند دقیقه آب آن را می گیریم. گردو ها را آسیاب می کنیم و همراه با رب انار و سویا و مقداری آب در قابلمه روی شعله می گذاریم تا بپزند.

چون سویا را با گردو می پزیم، دیگر نیازی به تفت دادن نیست چون روغن گردو را جذب می کند. نمک را هم اضافه کنید و بگذارید خورش به مدت 45 دقیقه بپزد تا جا بیفتد و روغن بیندازد.

در صورتی که ترجیح می دهید که خورش فسنجان شما کمی شیرین باشد می توانید 1 الی 2 قاشق غذا خوری شیره خرما را 5 دقیقه قبل از سرو غذا به خورش اضافه کنید.

خورش فسنجان آماده است، می توانید با چلو یا نان سرو کنید.

نکات مهم برای خوشمزه شدن خورش فسنجان

برای خوش طعم شدن خورش فسنجان می توانید نسبت مقدار مغز گردو، یک سوم هم مغز پسته ی آسیاب شده به مواد اضافه کنید.

رب انار را کم کم به خورش اضافه کنید تا به طعم و رنگ دلخواه شما برسد.