عوارض و مضرات نخوردن صبحانه : چاقی، دیابت و بیماری های قلبی

عوارض و مضرات نخوردن صبحانه
عوارض و مضرات نخوردن صبحانه

همه ی ما از قدیمی تر ها درباره اهمیت صبحانه این جمله ی معروف را شنیده ایم که صبحانه مهم ترین وعده غذایی در روز است.

تحقیقات نشان می دهد که خوردن صبحانه می تواند ریتم بدن شما را در طول روز تنظیم کند؛ هنگامی که شما از خواب بیدار می شوید، قند خون تان پایین است و برای اینکه عضلات و مغز به درستی کار کنند باید قند خون خود را افزایش دهید.

اگر بدن نتواند سوخت مورد نیاز خود را از غذا تامین کند در طول روز انرژی کم می آورد. صبحانه به شما امکان می دهد تا ویتامین ها، مواد معدنی و انرژی مورد نیاز بدن را تامین کنید.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تاثیر صبحانه بر بدن و همه عوارض و مضرات نخوردن صبحانه در دوران بارداری و حاملگی و بر روی کودکان و دانش آموزان بیشتر آشنا شوید؛

نخوردن صبحانه چه عواقبی دارد؟

1. حمله قلبی

براساس یک مطالعه منتشر شده نخوردن صبحانه می تواند خطر حمله ی قلبی را در مردان تا 27 درصد افزایش دهد.

همچنین گفته می شود که صبحانه نخوردن باعث فشار خون بالا در افراد شده و خطر ابتلا به به بیماری های قلبی و عروقی و سکته قلبی را بیشتر می کند.

2. دیابت نوع 2

براساس یک مطالعه انجام شده در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، زنانی که عادت به صبحانه خوردن ندارند تا 54 درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 هستند.

3. چاقی و افزایش وزن

بر خلاف تصور عموم که فکر می کنند نخوردن صبحانه باعث لاغری و کاهش وزن می شود، مطالعات انجام شده در مورد اثرات منفی نخوردن صبحانه نشان داده افرادی که رژیم لاغری دارند و صبحانه نمی خورند بیشتر دچار افزایش وزن و چاقی می شوند.

در واقع نخورد صبحانه باعث می شود که شما در طول روز بیشتر گرسنه شوید، کالری بالاتری مصرف کنید (گرسنگی تمایل به خوردن مواد غذایی آماده، چرب و شیرین را افزایش می دهد) و در نتیجه بیشتر دچار چاقی و افزایش وزن شوید.

علاوه بر این مطالعات انجام شده نشان می دهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش متابولیسم بدن شده و احتمال چاقی را کاهش می دهد.

4. سرطان

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط سازمان تحقیقات سرطان انگلستان، نخوردن صبحانه باعث چاقی و افزایش وزن شده و همین خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

5. عملکرد مغز

آیا می دانستید که یکی از فواید صبحانه خوردن، افزایش عملکرد شناختی در کودکان و دانش آموزان است؛ یک مطالعه بر روی گروهی از کودکان و نوجوانان نشان داده که صبحانه خوردن باعث بهبود عملکرد شناختی در آن ها شده و خطر ابتلا به زوال عقل در بزرگسالی را کاهش می دهد.

6. کاهش حافظه

بر اساس یک مطالعه که در سال 1999 منتشر شده، نخوردن صبحانه انرژی روزانه را کاهش داده و باعث کاهش حافظه و تمرکز در افراد می شود.

7. سردرد و میگرن

هیپوگلیسمی واژه ای پزشکی است که برای نشان دادن سطح پایین قند خون استفاده می شود. نخوردن صبحانه باعث کاهش قند خون شده و هورمون هایی را منتشر می کند که بتوانند سطح گلوکز پایین خون را جبران کنند، همین باعث افزایش فشار خون و در نتیجه تشدید میگرن و سردرد می شود.

صبحانه اولین وعده غذایی بعد از تقریبا 12 ساعت می باشد، پس برای جلوگیری از سردرد شدید در طول روز مطمئن شوید که وعده ی صبحانه را استفاده می کنید.

8. ریزش مو

آیا نخوردن صبحانه باعث ریزش مو می شود؟ پاسخ مثبت است. یکی از عوارض جانبی نخوردن صبحانه این است که بدن پروتئین کمتری دریافت می کند، در نتیجه سطح کراتین کاهش یافته و فرد دچار ریزش مو می شود.

خوردن صبحانه نقش مهمی در افزایش رشد فولیکول های مو دارد، بنابراین برای داشتن مو های سالم و پرپشت و جلوگیری از ریزش مو خوردن وعده ی صبحانه را فراموش نکنید.

9. کاهش انرژی بدن

یک صبحانه سالم حاوی مقادیر قابل توجهی آهن، فولات و سایر مواد معدنی و ویتامین هاست که به افزایش سطح انرژی بدن کمک کرده و احتمال کاهش قند خون، سردرد و حالت تهوع را کاهش می دهد.

10. قاعدگی نامنظم

یک مطالعه در سال 2010 نشان داده که نخوردن صبحانه در دختران و زنان جوان باعث قاعدگی نامنظم شده و احتمال درد و خونریزی شدید در دوران قاعدگی و پریودی را افزایش می دهد.

مضرات نخوردن صبحانه در بارداری

جنین برای رشد به ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد که آن ها را از طریق جفت از خون مادر دریافت می کند، نخوردن صبحانه در دوران بارداری باعث کاهش رشد جنین می شود و می تواند باعث آسیب های جدی و جبران ناپذیر به او شود.

نخوردن صبحانه در دوران حاملگی باعث سو تغذیه در مادران باردار شده و خطر سقط جنین و زایمان زودرس را در آن ها افزایش می دهد.

منابع : stylecrazelivestrong

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا