خواص گواوا؛ 18 خاصیت شگفت انگیز گواوا (زیتون محلی) برای سلامتی

میوه گواوا چیست؟

گواوا یا زیتون محلی (به انگلیسی : Guava) میوه‌ ی گرمسیری شیرین و خوشمزه از خانواده میرتاسه‌ است که گلابی شکل بوده و در انواع گواوا سبز، زرد، نارنجی و بنفش دیده می شود، گوشت میوه گواوا سفید، صورتی یا زرد بوده و درون آن دانه های سفت خوراکی قرار دارد.

گواوا فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص میوه و برگ گیاه گواوا را برای سلامتی، لاغری، دیابت و پوست و مو شرح داده ایم.

عکس و خواص میوه گواوا یا زیتون محلی بندرعباس
خواص گواوا یا زیتون محلی

خواص گواوا برای پوست و مو

1. پاک سازی پوست صورت

میوه گواوا می تواند به عنوان یک اسکراب عمل کرده و یکی از بهترین روش های طبیعی برای پاک سازی پوست صورت از سلول های مرده محسوب می شود.

ماسک گواوا برای پوست صورت

گوشت یک میوه گواوا را با یک زرده تخم مرغ ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید، این ماسک را یک یا دو بار در هفته استفاده کنید.

2. ضد آفتاب طبیعی

گواوا مقادیر بالای لیکوپن دارد که مانند یک ضد آفتاب طبیعی پوست را در بربر اشعه UV نور خورشید محافظت می کند.

3. جوان سازی پوست صورت

گواوا یک منبع غنی از ویتامین C، ویتامین A و و پتاسیم است که با افزایش تولید کلاژن و الاستیسیته پوست به درمان چین و چروم پوست صورت و چروک دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

4. آکنه، جوش صورت و جای جوش

برگ گیاه گواوا یکی از بهترین درمان ها برای آکنه و جوش صورت و همچنین جای جوش می باشد.

ماسک گواوا برای جوش صورت

برگ های گواوا را له کنید و بکوبید تا خمریه به دست آید، این خمیر بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید 20 دقیقه بماند سپس با آب سرد خوب بشویید، این ماسک را هر روز استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.

5. آب رسان طبیعی پوست صورت

81 درصد میوه گواوا را آب تشکیل می دهد و به این ترتیب نقش مهمی در هیدراتاسیون و آبرسانی پوست صورت پوست ایفا می کند.

6. درمان ریزش مو

مقادیر بالای ویتامین C موجود در میوه گواوا باعث تقویت فولیکول های موی سر شده و به درمان ریزش مو کمک می کند.

فواید دارویی و درمانی گواوا رای بدن

7. سرطان

مطالعات نشان می دهد که میوه گواوا فواید زیادی برای مهار رشد و جلوگیری از متاستاز سلول های سرطانی داشته و به پیشگیری و درمان سرطان پروستات، پستان و دهان کمک می کند.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان لیکوپن موجود در گواوا خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

8. دیابت و قند خون

مقادیر بالای فیبر موجود در گواوا به کاهش سطح گلوکز خون در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ویتامین C موجود در گواوا برای کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت فید می باشد.

9. چشم

گواوا منبع بسیار خوبی از ویتامین A بوده که باعث تقویت بینایی شده و از ابتلا به بیماری های چشمی از جمله آب مروارید و دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کند.

10. فشار خون بالا

مقادیر بالای فیبر و پتاسیم موجود در میوه گواوا باعث کاهش فشار خون بالا می شوند.

11. تیروئید

مقادیر بالای مس موجود در گواوا تولید و جذب هورمون های تیروئید را بهبود بخشیده و به پیشگیری از ابتلا به پر کاری تیروئید و کم کاری تیروئید کمک می کند.

12. درمان اسکوربوت

گواوا منبع خوب ویتامین C است که به درمان بیماری اسکوربوت که در اثر کمبود ویتامین C در بدن ایجاد می شود، کمک می کند، مقدار ویتامین C موجود در گواوا 4 برابر بیشتر از پرتقال می باشد.

13. اسهال و یبوست

ویتامین C، کاروتنوئیدها و پتاسیم موجود در گواوا به سم زدایی و پاک سازی دستگاه گوارش کمک می کند.

مقادیر بالای فیبر موجود در میوه و دانه های گواوا باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست و اسهال کمک می کند.

14. تقویت حافظه

یکی دیگر از خواص فوق العاده ی گواوا مقادیر قابل توجه ویتامین B3 و B6 موجود در آن می باشد؛

ویتامین B3 یا نیاسین موجود در گواوا می تواند جریان خون مغز را افزایش داده و با تقویت حافظه، عملرکد شناختی را بهبود بخشد.

ویتامین B6 یک ماده مغذی بزرگ برای عملکرد مغز و عصب ها محسوب می شود.

15. سرماخوردگی و سرفه

مقادیر بالای ویتامین C موجود در گواوا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی، سرفه، گلودرد و سینوزیت کمک می کند.

16. لاغری و کاهش وزن

گواوا حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر رژیمی است که با کاهش اشتها و پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه گواوا متابولیسم بدن را بهبود بخشیده، جذب مناسب مواد مغذی را تسهیل می کند و به این ترتیب باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

17. تب دنگی

تحقیقات نشان داده که آب گواوا یکی از بهترین درمان های طبیعی برای تب دنگی محسوب می شود، توصیه می شود برای نتیجه ی بهتر حداقل سه بار در روز آب گواوا بنوشید.

18. خواص برگ گواوا

در آسیا به طور سنتی از برگ گواوا برای پیشگیری و درمان دیابت استفاده می کنند، گفته می شود که دمنوش برگ گواوا مقاومت به انسولین را بهبود بخشیده و با کاهش قند خون به درمان دیابت نوع دو کمک می کند.

خواص ضد میکروبی برگ گواوا برای درمان اسهال خونی مفید می باشد.

مقادیر بالای فلاونوئید های موجود در برگ گواوا به کاهش التهاب در بدن کمک می کند.

برگ گواوا به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی به سلامت دندان ها کمک کرده و برای درمان زخم های دهان و لثه ها مفید می باشد.

طرز تهیه چای برگ گواوا

روش اول

6 برگ تازه گیاه گواوا را بردارید و خوب بشویید، این برگ ها را در 1 لیتر آب در حال جوش بریزید و بگذارید 5-8 دقیقه بجوشد.

پس از 8 دقیقه چای گواوا آماده ی نوشیدن می شود، می توانید مقداری عسل در آن بریزید تا شیرین شود و سپس بنوشید.

روش دوم

یک قاشق غذاخوری پودر برگ خشک شده گواوا را در یک فنجان آب گرم بریزید و بگذارید 5 دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش گواوا آماده است آن را از صافی رد و بنوشید.

شما می توانید روزانه یک فنجان از این دمنوش بنوشید.

دقت کنید که حتما برگ های مورد استفاده ارگانیک باشند.


حتما بخوانید : ارگانیک یعنی چه؟


عوارض و مضرات گواوا

گفته می شود که زیاده روی در مصرف گواوا برای زنان در دوران بارداری و شیردهی مناسب نیست.

طبع گواوا

گواوا منبع خوب ویتامین A، ویتامین C، نیاسین، ویتامین B6، فولات، تیامین، ریبوفلاوین، کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و پتاسیم می باشد. گفته می شود که گواوا صد ها سال پیش در آمریکای مرکزی، مکزیک و برزیل کشت شده است. در ایران میوه گواوا بیشتر در دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان کاشته می‌شود.

گواوا را به صورت خام برای تهیه انواع سالاد میوه، انواه دسر، آب گواوا، ژله گواوا و به صورت گواوا پخته برای تهیه مربا و مارمالاد گواوا استفاده می کنند.

ارزش غذایی گواوا (100 گرم)

  • کالری : 68
  • چربی : 1 گرم
  • قند : 9 گرم
  • کربوهیدرات : 14 گرم
  • فیبر : 5 گرم
  • پروتئین : 2.6 گرم

در ادامه بخوانید : خواص آب نارگیل


منابع : organicfactsstylecrazedraxe