زندگی نامه نیکولا تسلا دانشمند و مخترع مشهور گیاهخوار

تحقیق درباره نیکلا تسلا دانشمند مشهور
عکس نیکلا تسلا

تحقیق کنید و یک فرد را که با تلاش بسیار در زندگی موفق شده و به بشریت خدمت کرده است در کلاس معرفی کنید.

تحقیق خواندنی در مورد نیکلا تسلا

نیکولا تسلا مخترع و مهندس مشهور آمریکایی – صربستانی و یکی از معروف ترین دانشمندان گیاهخوار تاریخ در 10 جولای سال 1856 در سمیلجان کرواسی و در خانواده صرب متولد شده است.

پدر تسلا کشیش ارتدوکس و نویسنده و مادرش بانویی بی سواد اما باهوش بود که توانایی خوبی در ساخت وسایل مکانیکی داشت.

نیکولا تسلا از همان دوران کودکی شیفته علم و اختراع بود و با این که پدرش دوست داشت نیکولا کشیش شود اما او روی هدفش پافشاری کرده و به دانشگاه فنی گراتس راه پیدا کرد.

در دانشگاه گراتس با کار کردن روی دینام گرام که به عنوان یک ژنراتور، و در حالت معکوس به عنوان یک موتور الکتریکی عمل می کرد توانست راهی برای استفاده از جریان متناوب پیدا کند اگرچه در آن زمان در حد یک ایده باقی ماند.

سال 1881 و در سن 25 سالگی به مجارستان نقل مکان کرد و در یک مرکز تلگراف در بوداپست مشغول به کار شد، در همان زمان بود که ایده اولیه چرخش میدان مغناطیسی و ساخت موتور القایی برای استفاده موفق از جریان متناوب به ذهنش رسید و سال 1883 موفق به ساخت اولین موتور القایی اش شد.

مدتی بعد برای کار در یکی از شرکت های توماس ادیسون به پاریس نقل مکان کرد و در سن 28 سالگی در حالی که چهار سنت در جیب، اشعاری در کیف و ایده ساخت ماشین پرنده را در ذهن داشت برای همیشه به آمریکا مهاجرت کرد.

در آمریکا از نزدیک با توماس ادیسون آشنا شد، آن ها چند ماه روی پیشرفت کارهای ادیسون با هم همکاری کردند اما با وجود موفقیت های فراوان در این زمینه، به دلیل اختلاف نظر در شیوه و طرز تفکر راه شان را از هم جدا شد.

تسلا پس از جدایی از ادیسون تمرکزش را روی سیستم الکترونیکی متناوب (AC) که جریان های الکتریکی را به جهات مختلف بفرستد معطوف کرد و موفق به تکمیل و ساخت موتور القایی شد که با جریان متناوب کار کند. این اختراع توجه جرج وستینگهاوس – رئیس شرکت برق وستینگهاوس در پیتسبرگ – را به خود جلب کرد.

این شخص در سال 1888 حق استفاده موتور القایی را از تسلا خریداری کرد و تسلا در شرکت وستینگهاوس مشغول به کار شد اما چند سال بعد و پس از دریافت سود کامل از فروش حق ثبت موتور القایی، از این شرکت جدا شده و آزمایشگاه شخصی خودش را تاسیس کرد.

از جمله کارهای ارزشمند تسلا می توان به کشف جریان متناوب AC که اساس کار اکثر ماشین های جریان متناوب است، توسعه سیستم سه فاز انتقال برق، مطالعات در زمینه تصویربرداری با اشعه ایکس، ساخت سیم پیچ القایی که امروزه به طور گسترده در فناوری رادیویی استفاده می شود، کار روی قدرت رزونانس الکتریکی و انواع مختلف نورپردازی اشاره کرد.

ادیسون و تسلا همواره بر سر جریان مستقیم و جریان متناوب با هم رقابت داشتند، گفته شده تسلا برای برای رفع ترس مردم از جریان متناوب، برنامه ای در آزمایشگاهش ترتیب داد و طی آن بدن خود را در برابر جریان متناوب شدیدی قرار داد به طوری که چراغ های سمت دیگر بدنش روشن شدند. تسلا سرانجام در این رقابت پیروز شد و امروزه توزیع برق در سراسر دنیا با جریان متناوب انجام می شود.

این دانشمند سال 1989 از اختراع دیگر خود یعنی قایق تله اتوماتیک که با کنترل از راه دور هدایت می شد رونمایی کرد و بین سال های 1899 تا اوایل 1900 روی مهم ترین کشف خود، امواج ساکن زمینی کار کرد. او با این کشف ثابت کرد که زمین می تواند به عنوان یک هادی عمل کرده و فرکانس های الکتریکی خاصی را تشدید کند.

تسلا تحقیقات زیادی نیز روی انتقال بی سیم برق انجام داد و در سال 1900 ساخت برج رادیویی بی سیم جهان را با سرمایه 150 هزار دلاری آغاز کرد اما با ارسال اولین پیام رادیویی دنیا توسط مارکونی و ترس مالی سرمایه گذار اصلی، پروژه ناتمام مانده و این بزرگ ترین شکست تسلا محسوب می شد.

او کارش را با توربین و پروژه های دیگر ادامه داد اما به دلیل کمبود بودجه ایده هایش در حد یادداشت هایی در دفترش باقی ماند و که تا به امروز نیز از آن ها استفاده می شود.

تسلا از نظر زندگی خانوادگی در انزوا زندگی می کرد، مردی تنها که هرگز تا پایان عمر ازدواج نکرد و تنها چند دوست نزدیک داشت که در میان آن ها می توان به رابرت اندروود جانسون، مارک تواین و فرانسیس ماریون کرافورد اشاره کرد.

او دانشمندی تلاش گر، دقیق و منظم بود که این دقت را در همه امور زندگی اش از مطالعات علمی گرفته تا اوقات استراحت رعایت می کرد.

نیکولا تسلا از مشهورترین گیاهخواران تاریخ است، بسیاری از شواهد نشان داده تسلا به مرور گیاهخوار شده، او ابتدا گوشت را از برنامه غذایی اش حذف و پس از مدتی از مصرف ماهی امتناع ورزید. اگرچه او وگن نبود زیرا از محصولات لبنی به عنوان منبع اصلی پروتئین استفاده می کرد.

او از فوبیای میکروب رنج می برد و به گفته برخی افراد، قبل از غذا خوردن از 18 دستمال مختلف برای تمیز کردن میز ناهارخوری اش استفاده می کرده است.

نیکولا تسلا در تاریخ 7 ژانویه سال 1943 و در سن 86 سالگی دار فانی را وداع گفت. بعد از مرگش ابتدا اموال، مقالات، دیپلم افتخارات، نامه ها و یادداشت های تحقیقاتی اش توسط متولی اموال بیگانگان توقیف شد اما سرانجام توسط خواهرزاده تسلا برگردانده شده و بعدها در موزه نیکولا تسلا نگهداری شد.

مردم در آن زمان به خاطر افکار عجیب و غریب و به ظاهر غیر ممکن تسلا، به او لقب دانشمند دیوانه را داده بودند اما درباره ذهن باز این دانشمند همین بس که در اوایل دهه 1900 به فناوری بی سیم که زمینه ساز تکنولوژی های مدرن تلفن همراه و اینترنت بی سیم است فکر می کرده است و در سال 1960 به افتخار این دانشمند بزرگ، واحد چگالی شار مغناطیسی به نام او نام گذاری شد.

منبع: britannica

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا