خواص کلم برگ؛ 20 خاصیت باورنکردنی کلم کیل برای سلامتی و پوست و مو

خواص کلم برگ یا کلم کیل
خواص کلم برگ یا کلم کیل

کلم برگ چیست؟

کلم برگ یا کلم کیل که به نام های کلم کالری و کلم کالی هم شناخته می شود، از محبوب ترین سبزیجات برگ سبز قرون وسطی است که غنی از مواد مغذی است و به سم زدایی بدن کمک می کند، خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و برای جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی مفید می باشد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید کلم برگ برای سلامتی بدن و نحوه استفاده از آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص کلم برگ برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای ویتامین C موجود در کلم کالی به افزایش سنتز کلاژن در پوست کمک کرده و با رفع چین و چروک پوست صورت و دور چشم به جوان سازی کمک می کند.

2. تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای آهن موجود در کلم کالی با افزایش گردش خون و اکسیژن در بدن و پوست سر به تقویت و افزایش رشد مو ها کمک می کند.

3. درمان شوره سر

آنتی اکسیدان های موجود در کلم کالی باعث افزایش رطوبت و آبرسانی به پوست سر و درمان خشکی، خارش و شوره مو می شوند.

فواید دارویی و درمانی کلم کیل برای بدن

فواید کلم کالی یا کلم برگ بنفش
فواید کلم کالی یا کلم برگ بنفش

4. ضد التهاب طبیعی

مطالعات نشان داده که کلم کالی به دلیل مقادیر بالای اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 دارای خواص ضد التهابی قوی است و خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند آرتریت روماتوئید، کرون و سرطان را کاهش می دهد.

5. سرطان

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی کلم کالی به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان و تومور را کاهش می دهند.

طبق گفته موسسه ملی سرطان گلوکوزینولات (ترکیبات گوگردی) موجود در انواع کلم ها و از جمله کلم کالی از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کنند و خطر ابتلا به سرطان مثانه، پستان، روده بزرگ، کبد، ریه و معده را کاهش می دهند.

6. آلزایمر و پارکینسون

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در کلم کالی خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهد؛ استرس اکسیداتیو یکی از مهم ترین علل ابتلا به اختلالات عصبی مانند بیماری پارکینسون و آلزایمر است.

7. سم زدایی بدن

کلم کالی به دلیل مقادیر بالای گلوکوزینولات موجود در آن، یکی از بهترین سبزیجات برای پاک سازی و سم زدایی بدن محسوب می شود؛ سموم جمع شده در بدن ابتدا توسط آنتی اکسیدان ها تخریب شده و سپس با استفاده از گلوکوزینولات ها حذف می شوند.

8. فشار خون

مقادیر بالای پتاسیم و منیزیم موجود در کلم کالی برای کاهش فشار خون بالا مفید می باشند.

9. کلسترول خون و قلب

یک تحقیق منتشر شده در مرکز پزشکی دانشگاه جورج واشنگتن می گوید که سبزیجات برگ سبز تیره به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی که دارند به کاهش کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند.

ویتامین K و نوع ویتامین E موجود در کلم کیل هم برای سلامت قلب مفید هستند.

10. جنین و زنان باردار

مقادیر بالای فولات موجود در کلم کالی به سلامت جنین در دوران بارداری کمک می کند؛ کلم کالی خطر ابتلا به نقایص لوله عصبی جنین را از بین می برد، به بهبود تشکیل اجزای صورت و قلب جنین کمک کرده و احتمال تولد نوزاد نارس و کم وزن را کاهش می دهد.

11. چشم

یکی دیگر از مزایای شگفت انگیز کلم کالی این است که به دلیل مقادیر بالای لوتئین و زاکسانتین که دارد به تقویت بینایی کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهد.

12. دیابت و قند خون

کلم کالی تقریبا قند ندارد، کربوهیدرات کمی دارد و به دلیل مقادیر قابل توجه فیبری که دارد سرعت آزاد سازی گلوکز به خون را کاهش داده، حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده و باعث کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود.

تحقیقات نشان داده که فیبر موجود در کلم کالی سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 را کاهش می دهد.

13. منبع طبیعی کلسیم

کلم کالی مقادیر بالای کلسیم دارد به همین دلیل یکی از بهترین منابع طبیعی و گیاهی کلسیم برای گیاهخواران، خام گیاهخواران و افراد وگن شناخته می شود.

14. پوکی استخوان

مقادیر بالای کلسیم و ویتامین K موجود در کلم کالی به تقویت و افزایش رشد استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهند.

15. لاغری و کاهش وزن

کلم کالری کالری پایینی دارد و به دلیل فیبر موجود در آن باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

به شما پیشنهاد می کنیم که کلم کالی را برای تهیه اسموتی سبز صبحانه استفاده کنید تا از پرخوری شما در طول روز جلوگیری کند.

16. معده و دستگاه گوارش

گلوکوزینولات موجود در کلم کالی مانع از اتصال باکتری هلیکوباکتر پیلوری به پوشش معده شده و خطر ابتلا به زخم معده را کاهش می دهد.

فیبر موجود در کلم کالی به بهبود هضم غذا کمک کرده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

17. یبوست

مقادیر بالای فیبر و آب موجود در کلم کالی به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.

18. درمان کم خونی

مقادیر بالای آهن و مس به افزایش تولید گلبول های قرمز کمک کرده و کم خونی یا آنمی را درمان می کند. ویتامین C موجود در آن جذب آهن از مواد غذایی را افزایش داده و باعث درمان این بیماری می شود.

19. درمان خستگی مزمن

ایزوتیوسیانات موجود در کلم کالی با مصرف بیشتر گلوکز بدن و با افزایش انرژی به درمان خستگی مزمن و مفرط کمک می کند.

20. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در کلم کالی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات کلم برگ

تیروئید

کلم برگ هم مانند سایر اعضای خانواده کلم ممکن است بر روی عملکرد غده ی تیروئید اثر بگذارد؛ در واقع کلم ها توانایی تیروئید برای استفاده از ید را کاهش داده و باعث کم کاری این غده می شوند.

کلیه

مقادیر بالای پتاسیم موجود در کلم برگ ممکن است مشکلاتی را برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی ایجاد کند چون نمی توانند به درستی پتاسیم اضافی را از خون دفع کنند.

تداخل دارویی

ویتامین K موجود در کلم برگ با دارو های رقیق کننده خون مانند وارفارین تداخل دارویی ایجاد می کند.

طبع کلم کیل

کلم کیل سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، فولات، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، منگنز، منیزیم، فسفر، آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، لوتئین، زاکسانتین، اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 است.

کلم کالی (به انگلیسی : Kale) یکی از اعضای مشهور خانواده کلم ها و یکی از بهترین سبزیجات زمستانی است، برگ های آن ترد بوده و ممکن است صاف یا چین دار باشند، ارتفاع آن می تواند به 180 سانتیمتر برسد و به دو رنگ کلم برگ سبز و کلم برگ بنفش در طبیعت یافت می شود.

بد نیست بدانید که کلم کالی هم خانواده کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم و کلم پیچ می باشد.

نحوه استفاده از کلم کالی

کلم کالی را به صورت خام برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، اسموتی سبز و ساندویچ استفاده می کنند.

کلم کالی را به صورت پخته برای تهیه انواع غذا از جمله سوپ، پاستا و چیپس (یکی از بهترین جایگزین های چیپس سیب زمینی) به کار می برند.

ارزش غذایی کلم کالی (100 گرم)

  • کالری : 49
  • چربی : 0.9 گرم
  • کربوهیدات : 9 گرم
  • پروتئین : 4.3 گرم
  • فیبر : 1.9 گرم

منبع : draxenaturalfoodseriesmedicalnewstoday

فال روزانه کوکا