خواص شگفت انگیز چای سفید برای سلامتی و لاغری

خواص چای سفید در طب سنتی
خواص چای سفید

چای سفید چیست؟

چای سفید یکی از محبوب ترین انواع چای ها و نوشیدنی هاست که از برگ های گیاه چای (نام علمی : Camellia sinensis) به دست می آید؛ یعنی همان گیاهی که برای تهیه انواع دیگر چای از جمله چای سبز، چای سیاه و چای اولانگ هم استفاده می شود.

چای سفید پردازش نمی شود و از جوانه ها و گلبرگ های تازه گیاه چای که با پرز های سفید رنگی پوشیده شده اند، به دست می آید. برای جلوگیری از اکسایش جوانه ها و گلبرگ ها، آن ها را در نور طبیعی آفتاب خشک می کنند.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید چای سفید برای سلامتی بدن، لاغری و پوست و مو بیشتر آشنا شوید؛

خواص چای سفید برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

چای سفید به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش رادیکال های آزادبدن کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

2. ضد آفتاب طبیعی

در یک مطالعه، دانشمندان کشف کردند که مالیدن عصاره چای سفید به پوست به دلیل مقادیر بالای پلی فنول هایی که دارد باعث محافظت در برابر اشعه های مضر نور خورشید شده و خطر ابتلا به آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.

3. تقویت و افزایش رشد مو

گفته می شود که چای سفید به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به تقویت فولیکول ها کمک کرده، خطر ابتلا به ریزش مو را کاهش داده و باعث افزایش رشد آن ها می شود.

فواید دارویی و درمانی چای سفید برای سلامتی

فواید درمانی چای سفید
فواید درمانی چای سفید

4. سلامت دهان و دندان

مقادیر بالای ترکیباتی مانند پلی فنول ها و تانن موجود در چای سفید با جلوگیری از رشد باکتری ها در دهان و تشکیل پلاک بر روی دندان ها، خطر ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش می دهد.

همچنین تحقیقات نشان می دهد که فلوراید طبیعی موجود در چای سفیدبه سلامت دهان و دندان کمک می کند.

5. لاغری و کاهش وزن

تحقیقات نشان داده است که چای سفید مانند چای سبز به دلیل مقادیر بالای کاتچین هایی که دارد به بهبود چربی سوزی و افزایش متابولیسم بدن کمک کرده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

یک مطالعه آزمایشگاهی در آلمان نشان می دهد که عصاره چای سفید منجر به دلیل مقادیر قابل توجه کافئین و کاتچین که دارد به شکست سلول های چربی شده و همچنین مانع از تشکیل سلول های جدید چربی در بدن می شود.

6. سرطان

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در چای سفید به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد؛

یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داده که عصاره چای سفید باعث از بین رفتن سلول های سرطان ریه می شود.

یکی دیگر از مطالعات آزمایشگاهی در مالزی نشان داده که عصاره چای سفید به جلوگیری از متاستاز سلول های سرطانی کولون کمک می کند.

7. افزایش باروری

مطالعات متعدد نشان داده است که چای سفید به افزایش باروری به ویژه در مردان کمک می کند؛ در یک بررسی حیوانی در پرتغال مشخص شده که چای سفید از آسیب اکسیداتیو بیضه ناشی از رادیکال های آزاد بدن جلوگیری می کند و باعث حفظ کیفیت اسپرم و بهبود حرکت آن ها می شود.

8. بهبود سلامت مغز

تحقیقات نشان می دهد که چای سفید ممکن است به دلیل مقادیر بالای کاتچین که دارد به بهبود سلامت مغز کمک کند؛

مطالعات آزمایشگاهی در دانشگاه سان خوزه اسپانیا در سال 2011 نشان داد که عصاره چای سفید به طور موثر سلول های مغزی را در مقابل استرس اکسیداتیو محافظت می کند.

چای سفید همچنین حاوی آنتی اکسیدان هاست که می تواند به بهبود عملکرد شناختی در سالمندان کمک کند و خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری های آلزایمر و پارکینسون را در آن ها کاهش دهد.

9. کلسترول خون و قلب

برخی مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که به کاهش کلسترول خون بالا (به ویژه کلسترول بد خون یا LDL) کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی ا کاهش می دهد.

مقادیر بالای پلی فنول های موجود در چای سفید به کاهش التهاب مزمن بدن کمک کرده و با تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود وضعیت رگ های خونی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

10. کاهش مقاومت به انسولین

انسولین هورمون فوق العاده مهمی است که مواد مغذی را از جریان خون به سلول ها منتقل کند تا بعدا استفاده کند. در برخی افراد سلول های بدن پاسخ مناسبی به انسولین نمی دهند بنابراین جذب گلوکز دچار مشکل شده و قند خون افزایش می یابد به این مشکل مقاومت به انسولین گفته می شود.

متاسفانه، مقاومت به انسولین خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و سندرم متابولیک را افزایش می دهد.

مطالعات متعدد نشان می دهد که چای سفید به دلیل مقادیر بالای پلی فنول هایی که دارد مقاومت به انسولین را کاهش داده و خطر ابتلا به افزایش قند خون را از بین می برد.

11. پوکی استخوان

مقادیر بالای کاتچین های موجود در چای سفید با کاهش رادیکال های آزاد بدن و خطر ابتلا به التهاب مزمن که دو عامل مهم در ابتلا به پوکی استخوان هستند، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.

12. بدنسازی

چای سفید حاوی مقادیر بالای ال تیانین (یک آمینو اسید که باعث افزایش هوشیاری شده و مانند یک آرام بخش طبیعی عمل می کند) و مقادیری کافئین می باشد که به افزایش سطح انرژی و هوشیاری در بدنسازان و ورزشکاران کمک می کند.

همچنین ال تیانین موجود در چای سفید باعث افزایش تولید سروتونین و دوپامین در مغز می شود که به بهبود خلق و خو کمک کرده و باعث کاهش استرس، اضطراب و افسردگی می شود.

13. کلیه

یک مطالعه در سال 2015 در لهستان نشان می دهد که مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و کاتچین موجود در چای سفید به سم زدایی کلیه ها کمک کرده و خطر ابتلا به نارسایی کلیوی را کاهش می دهند.

یک مطالعه در چین بر روی موش صحرایی نشان داده که کاتچین ها می توانند سنگ کلیه را درمان کنند.

14. کبد

مطالعات در چین نشان داده که کاتچین های موجود در چای سفید خطر ابتلا به هپاتیت را کاهش می دهند.

یک مطالعه در آمریکا نشان داده که کاتچین ها به دلیل خواص ضد ویروسی که دارند خطر ابتلا به بیماری کبدی از جمله هپاتیت B را کاهش می دهند.

توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف چای سفید به دلیل مقادیر بالای کاتچین می تواند باعث سمی شدن کبد شود به همین دلیل توصیه می شود که قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

15. کم کاری تیروئید

یک مطالعه در هند نشان می دهد که کاتچین های موجود در چای سفید خطر ابتلا به بیماری هیپوتیروئیدیسم یا کم کاری تیروئید را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات چای سفید

محتوای کافئین موجود در چای سفید ممکن است در برخی افراد باعث بی خوابی، سرگیجه یا مشکلات گوارشی شود.

بارداری و شیردهی

چای سفید هم مانند انواع دیگر چای حاوی مقادیر کافئین می باشد به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان باردار و شیرده در مصرف آن احتیاط کنند.

طبع چای سفید چیست؟

چای سفید چه طبعی دارد؟
چای سفید چه طبعی دارد؟

طبیعت چای سفید سرد و خشک می باشد. چای سفید حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، پلی فنول ها، کاتچین، تانن و فلوراید است.

این محصول به طور عمده در چین برداشت می شود اما در سایر مناطق مانند تایلند، هند، تایوان و نپال هم تولید می شود.

انواع چای سفید

انواع مختلفی از چای سفید وجود دارد که براساس بخشی از برگ ها که برای تهیه آن استفاده می شوند و همچنین طعم و کیفیت محصول نهایی با هم متفاوت هستند؛

  • سیلور نودل یا سوزن نقره ای (یونگ ژن)
  • وایت پیونی (بای مو دان)
  • ژانگ می
  • فوجیان نیو کرافت (دابی چا)
  • شو می

از همه ی این ها، چای سفید سیلور نودل (دارای عطر و طعم شیرین و بوی میوه ای) و وایت پیونی (دارای عطر و طعم ملایم و بوی خاک) رایج تر هستند و کیفیت بالاتری دارند.

تفاوت چای سفید با چای سبز و چای سیاه

چای سفید مانند چای سبز حاوی مقادیر بالای پلی فنول ها، آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هاست.

چای سفید زودتر از چای سبز و سیاه چیده می شود و پردازشی بر روی آن انجام نمی شود یعنی فرآیند اکسایش بر روی آن صورت نگرفته است.

چای سفید مزه ای ملایم و شیرین دارد و به رنگ زرد کم رنگ دیده می شود، چای سبز مزه ای ملایم و زمینی دارد و به رنگ سبز کم رنگ دیده می شود و چای سیاه دارای عطر و طعم قوی تر و تلخ تر بوده و به رنگ قرمز دیده می شود.

محتوای کافئین چای سفید کم تر از انواع دیگر چای ها از جمله چای سیاه و چای سبز است.

میزان مصرف روزانه چای سفید

برای بهترین نتایج، تا 3 فنجان چای سفید در روز استفاده کنید.

بهترین زمان خوردن چای سفید

گفته می شود که بهتر است چای سفید را هر بار پس از وعده های غذایی بنوشید فقط به یاد داشته باشید که این چای را نباید قبل از خواب نوشید چون کافئین آن می تواند باعث بی خوابی شود.

در ادامه بخوانید : چای سفید را چگونه دم کنیم؟

منابع : ncbi.nlm.nih.gov –  draxehealthlinestylecraze